دانلود مقاله صدف دریایی با فرمت ورد ودر 10 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله
صدف ها از خانواده Cypraedae هستند.
صدف یکی از فرآورده های حاصله از بعضی از موجودات دریایی است که از نظر کلسیم بسیار غنی بوده و همچنین منبع خوبی از لحاظ منگنز می باشد و از این رو برای تغذیه جوجه ها و مرغ ها ی تخمگذار کاربرد فراوان دارد سواحل شمالی و جنوبی ایران تأمین کننده ی اصلی این فرآورده به مقدار فراوان می باشد.
صَدَف یا صدف دریایی نام عامی است که به پوسته سخت کلیه جانوران نرمتنی که دارای پوشش خارجی هستند اطلاق میشود.
صَدَف یا صدف دریایی نام عامی است که به پوسته سخت کلیه جانوران نرمتنی که دارای پوشش خارجی هستند اطلاق میشود، از قبیل دوکفهایها و شکمپایان.برخی از انواع صدف ، خوراکی هستند . همانند سایر غذاهای دریایی میگو سرشار از کلسیم ، ید ، و پروتئین است .
از قبیل دوکفهایها و شکمپایان.برخی از انواع صدف، خوراکی هستند .نَرمتَنان شاخه ی بزرگی از جانوران هستند.در این شاخه ردههای جانوری شکمپایان، دوکفهایها، سرپایان، ناوپایان، گهوارههای دریایی (کیتونها، نام پیشین: آمفینورا: Amphineura) و غیره قرار دارند.۱۱۲ هزار گونه از نرمتنان شناخته شدهاست. همه نرمتنان به جز شمار کمی در آب زندگی میکنند. بدن بیشتر نرمتنان را صدف آهکی از بیرون میپوشاند .
هر چه صدف بزرگتر و سنگینتر باشد حرکت جانور کندتر است.شکمپایان (Gastropoda) یکی از ردههای جانوری هستند. این رده پس از حشرات از نظر تنوع بزرگترین رده ی جانوری است.حلزونها و خارهچسبها نیز جزئی از شکمپایان هستند.جانوران این رده در صورت داشتن پوسته، پوستهای معمولاً پیچخورده دارند. در اثر پیچخوردگی، بدن آنها تقارن خود را از دست دادهاست. بعضی تکجنسی یا هرمافرودیت هستند.
صدف های خوراکی
این نوع صدف ها از شاخه نرم تنان Mollusca و نام علمیPinctata fucata می باشند.صدف خوراکی روی تخته سنگ ها و در کناره های ساحل بعضی از مناطق خلیج فارس زندگی می کند.این مناطق عبارتند از نواحی جزیره هرمز بندر لنگه (معروف به ساحل صدف)....
صدف های مروارید ساز و اهمیت مروارید آن:
مهمترین نرمتنان مروارید ساز خلیج فارس صدف های نامبرده در زیر هستند:
1-صدف بمبئی(زنی)-Pteria macroptera
2-صدف لب سیاه(محار کبیر)-Pinctada margarifera v.persica
3-صدف بندر لنگه(صدف سیلان محار صفیر و بلبیل)-Pinctada imbrictada
خصوصات کلی
موجودات بدون استخوان نرمتنان دریایی نامیده می شوند که خود انواع مختلفی را شامل می شوند(صدف خوراکی، حلزون، برخی ماهی ها و هشت پا). صدف های خوراکی ازبخش های ماهیچه ای و حلزونی تشکیل شده است. صدف ها یا رده دوکفه ایها فاقد سر و دندان های رادولا هستند و آنها نرم تنانی با تقارن دو جانبی بوده که اکثرا در آبهای شور ساکن می باشند و تنها یک پنجم از تمامی انواع آن در آبهای شیرین زندگی می کنند.
ارزش های غذایی
• چربی و اسید های چرب: در صدف های خوراکی هیچ اسید چرب ترانسی وجود ندارد و دارای میزان زیادی امگا 3 و امگا 6 می باشد. که امگا 3 با بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و ورم مفاصل ارتباط دارد.
• ویتامین ها: یک صدف خوراکی خام حاوی گروهی از ویتامین های ضروری بدن نظیر ویتامین A،B1،B2،B3،B6،B12(حدودا 133%)، C و D می باشد. سایر ویتامین های موجود در صدف خوراکی شامل فولات و پانتوتنیک اسید می باشد.
• مواد معدنی: صدف های خوراکی خام سرشار از مواد معدنی نظیر کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، مسف منگنز و سلنیوم می باشد.
• کالری: با مصرف صدف های خوراکی میزان کالری کمی وارد بدن می شود که این میزان در حدود 708 کیلوژول می باشد.
• کربوهیدرات و پروتئین: صدف خوراکی در حدود 7/4 گرم پروتئین دارند.میزان کربوهیدرات آن 7/9 گرم است.
دیدگاه خود را ثبت کنید