دانلود مقاله اناناس با فرمت ورد ودر 11 صفحه قابل ویرایش قسمتی از متن مقاله
آناناس میوه نواحی گرمسیری محسوب میشود و مزه آن چیزی بین شیرین و ترش است. آناناس جسمی بیضی شکل است که در اطراف آن گلهایی جمع شده اند که این گلها هیچ میوه ای نمیدهند. آناناس از خانواده بروملیاسه میباشد که گیاهانی غالباً علفی و تقریباً درختچه مانند هستند. این خانواده حاوی یک ماده بسیار مهم برای سلامت به عنوان آنزیم بروملین میباشند.
آناناس معمولی Ananas sativa که در جزایر آنتیل و هاوایی به صورت وسیعی کشت میشود. از وسط طوقه برگهای قاعدهای آن که در سطح خاک قرار دارند، در سال سوم ساقه هوایی خارج میشود که در انتها حامل گل آذین سنبلهای است. گل آذین مزبور گوشتدار و دارای گلهای متعدد نازا ، بدون دمگل ، آبی رنگ و در انتها واجد تاجی از برگهای نسبتا کوچک بهم فشرده است.
میوه مخروطی شكل، مركب، آبدار و گوشتی آناناس از تكوین گل های به هم پیوسته بر روی ساقه ای از جنس فیبر كه مركزش تقریباً گوشتی است، به وجود می آید. پوسته چرمی و سفت آناناس متشكل از واحدهای شش ضلعی است كه در هنگام رسیده شدن میوه به رنگ سبزتیره، زرد، نارنجی _ زرد یا متمایل به قرمز درمی آید. گوشت میوه نیز تقریباً از سفید تا زرد متغیر است.
تنه درخت آناناس یك ساقه كوتاه و محكم و ضخیم با برگ های چرمی تسمه مانند به طول ۱۸۰-۵۰ سانتی متر است. میوه آناناس را یا همان طور تازه یا به شكل كنسرو شده، كنسانتره، مارمالاد و مربا استفاده می كنند.
از آنجا که گلها در گونههای پرورش یافته آناناس هیچگاه دانه ایجاد نمیکنند و به عبارت دیگر گلها در این گونه نازا هستند، لذا تکثیر گیاه بوسیله قلمه زدن برگهای رویشی تاج صورت میگیرد. میوه سته و عموما سترون است و همراه با برگک ها و محور گوشتی گل آذین خورده میشود. بنابراین بخش خوراکی آناناس در واقع اجتماعی از میوهها و اندامهای همراه آن است و نوعی میوه مرکب به شمار میآید.
آناناس بومی جنوب برزیل و پاراگوئه است و در همین نواحی توسط سرخ پوستان اهلی شده و مدت ها پیش از راهیابی اروپاییان به قاره آمریكا در سرتاسر جنوب و مركز آمریكا و هند شرقی انتشار یافت. سرخ پوستان كارائیب میوه آناناس را به عنوان نماد دوستی و مهمان نوازی بر سر در خانه هایشان می آویختند و بعدها اروپاییان این نقش مایه را از آنها اقتباس كردند. امروز آناناس یكی از عمده ترین محصولات نواحی گرمسیری است و هاوایی، برزیل و تایوان بزرگترین تولیدكنندگان این محصول در جهان هستند.
ترکیب شیمیایی
میوه ی رسیده ی آناناس حاوی مواد زیر است : ویتامین A، ویتامین C، ویتامینهای گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، اسید سیتریک، اسید مالیک، بعلاوه میوه ی خام و رسیده ی آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین است که اولین مرتبه درسال ۱۹۸۱ از آن استخراج شده و در در پایین ساقهی آن نیز فراوان است .
مواد موجود در 100 گرم آناناس
منگنز | ۲/۵۶میلی گرم |
ویتامین c | ۲۳/۸۷میلی گرم |
ویتامین B1 | ۰/۱۴میلی گرم |
مس | ۰/۱۷میلی گرم |
فیبر | ۱/۸۶گرم |
ویتامینB6 | ۰/۱۳میلی گرم |
خواص آناناس
آناناس یک میوه گرمسیری شفابخش، بسیار لذیذ و با خواص فراوان است. آناناس منبع خوبی برای تهیه کلسیم، پتاسیم، آنزیم بروملین ، فلورید، منگنز، فیبرهای قابل حل و ویتامینهایA،B1,Cمورد نیاز بدن می باشد.
آناناس را از قدیم الایام در درمان زخمها به عنوان مرهم استفاده می کردند و از برگ آن نیز به عنوان وسیلهای برای پانسمان استفاده میکردند. در طب چینی نیز معتقدند که آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است. سالیان سال از آناناس در درمان بیماریهای روده استفاده می شد و این میوه را در برطرف کردن یبوست مفید می دانستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید