دانلود مقاله ژله ی رویال با فرمت ورد ودر 10 صفجه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله ژله ی رویال
ژله ی رویال یا شاهانگبین
(به انگلیسی: Royal jelly) از محصولات زنبور عسل میباشد.
ژله رویال یا شاه انگبین ماده ای است خامه ای شکل، غلیظ، برنگ سفید شیری با مزه وبوی خاص که حاصل ترشحات غدد زیر حلقی در سر زنبوران کارگر پرستار جوان درسن 3 تا 12 روزگی می باشد.
این ماده بعنوان غذای ملکه در تمام طول عمر و همچنین نوزادان (نر وکارگر ) در سه روز اول زندگی مصرف می شود. از هر کندو در شرایط مطلوب وبطور تقریبی می توان 500 گرم ژله در سال برداشت کرد.
ژله رویال بوسیله غده هیپوفارنژل یا فوق حلقی زنبورهای کارگر جوان (گاهی غده غذائی لاروها و شفیره زنبورها نیز نامیده می شود)، به منظور تغذیه به لاروها و زنبورملکه بالغ ترشح می شود. ژله رویال به همان صورتی که ترشح شده، به طور مستقیم، به لاروها و ملکه خورانیده شده و ذخیره نمی شود. به این دلیل ژله رویال یک فرآورده زنبورداری سنتی به حساب نمی آید. در طی پرورش ملکه تنها در حالتی برداشت آن ممکن است که برای لارو زنبورها و ملکه به مقدار زیادی ژله رویال تولید شود. یعنی این غذا ویژه زنبور ملکه و لاروهای زنبور است که 4 تا 5 روزه می باشند.
توضيح اينكه ملكه زنبور عسل با خوردن ژله رويال در طول عمر خود كه حدود 7 سال است يكبار بيشتر جفت گيري نمي كند و پس از جفت گيري قادر است روزانه تا 2000 تخم بگذارد كه حدود 5/2 برابر وزن خود مي باشد .
مقاله ژله ی رویال
شاهانگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبورهای عسل تهیه میشود و معمولاً همه لاروها در سه روز اول زندگی از شاهانگبین تغذیه میکنند، اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر میکند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده میگیرد، و تنها ملکه تا آخر عمراز شاهانگبین تغذیه میکند وبه نظر میرسد که این نوع غذا باعث به وجود آمدن اختلافات اساسی بین زنبورهای ماده و ملکه میگردد به طوری که طول مدت زندگی ملکه بیش از پنجاه و دو برابر طول زندگی زنبورهای کارگر است واز لحاظ حجم نیز ملکه دو تا سه برابر کارگرها میباشد.
شاهانگبین توسط زنبورهای پرستار تولید میشود واین زنبورها در روز ششم زندگی اقدام به ترشح شاهانگبین میکنند که در حقیقت مایعی سفید رنگ است که در تغذیه لاروها و به ویژه ملکه به کار میرود. اما این ترشحات در روز دوازدهم قطع میگردد و لاروهای پرستار این وظیفه را به نسل دیگری از لاروها که سن آنها کمتر است می سپارند.
زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود میباشند بنام غدد زیرحلقی که توانایی تولید این ماده را از سن ۱۰ الی ۱۵ روزگی دارند. رنگ شاهانگبین از سفید شیری تا زرد روشن بوده و ترش مزه میباشد. ملکه در زمان زندگی تنها با ژله رویال تغذیه میشود. تمامی لاروها در سه روز اول لاروی با این ماده تغذیه شده و بعد از ۳ روزگی آنهایی که قرار است تبدیل به کارگر شوند با عسل و گرده تغذیه شده و آن لاروی که قرار است به ملکه تبدیل شود فقط با ژله رویال تغذیه شده. شاهانگبین زود فاسد میشود و باید بعداز برداشت مصرف شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید