دانلود مقاله كائوچو با فرمت ورد ودر 8 صفجه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله كائوچو
اين درخت، گياهي گرمسيري است که اصليت آن به کشور برزيل تعلق دارد. «کائوچو» نام ديگر لاتکس است. اين واژه از عبارتي سرخپوستي گرفته شده است. «کاوو- او- چو» به زبان سرخپوستان آمريکاي مرکز يعني «اشکهاي درخت». ذرههاي لاتکس در شيره بسياري از گياهان وجود دارد؛ اما بيش از همه در شيره درخت کائوچو يافت ميشود شيره درخت طعمي ترش دارد و مانند شير فاسد شده بوي بدي ميدهد.
پس از خارج شدن شيرهها از درختها، کارگرها آن را جمع ميکنند. صمغ خشک شده ابتدا شسته و سپس به قطعات ريزتر خرد ميشود؛ هر چقدر خردتر شود، بهتر است. شيوه نگهداري اين ماده اوليه تا سالها معماي پژوهشگران بود. ماده خام لاتکس خيلي زود کهنه و خراب ميشود. در آغاز قرن 19 ميلادي، تلاش شد تا از پارچهاي که روي آن به وسيله لاتکس پوشانده شده بود، جليقه نجات بسازند. نتيجه آزمايش يک شکست بزرگ بود. ماده لاتکس زير نور آفتاب ذوب شد و به درون آب ريخت.
کائوچو یکی از مواد لاستیکی است. معنی لغوی کائوچو (caoutchouc)، درخت گریان است.
کائوچو، رزين صمغي از شيره درختان و گياهان متعدد، بويژه از درخت هيوا (Hevea brasiliesis) است که در کشورهای گرمسيری در آسيای جنوبی (مالزی، اندونزی، سيلان، هند) و آفريقا (کنگو و لبيريا) می رويد و از آن الاستمرهای کائوچوی طبيعی ساخته می شود. رزين صمغی، قبلا به کائوچوی هندی اطلاق می شد، ولی اسمی که توسط چالز گودييرGoodyear به آن داده شد، صمغ الاستيک بوده است.
مقاله كائوچو
فرانسویها نام اين ماده را کائوچو (Caoutchouc) و انگليسیها چون نوشته های مدادی را با آن پاک می کردند رابر (Rubber) گذاشتند و از آنجائي که منشاء آن طبيعت است اين ماده به نام لاستيک طبيعي نيز معروف گرديد.
کائوچو طبيعی يک ترکيب بزرگ از مولکول n ( C5 H8) است که n در آن بين 2000 تا 4000 می باشد، از ايزوپرن ساخته شده و مانند چربی در شير شيرابه می سازد و اين ماده در شيره درختان نواحی استوا به صورت ذرات بسيار ريز وجود دارد. شيره مذبور در رگهايی که زير پوست درخت قرار دارد جريان داشته و توسط تيغ زدن به درخت، از زير پوست بيرون چکيده می شود.
از نقطه نظر شيميايی، کائوچو تعدادی از پليمرهای سنگين مصنوعی و يا طبيعی هستند که دارای خواص مشترک به لحاظ کشش (کش آمدن يا تسليم شدن در برابر تنش و فشار) و برگشت مجدد به حالت اوليه، پس از عمل ولکانيزاسيون، می باشند.
در اثر ولکانيزاسيون، پليمر از حالت ترموپلاستيک Theroplastic(حالت وارفتگی در برابر حرارت) به حالت ترموستينگ Termosetting (مقاوم شدن دربرابر حرارت) تبديل می شود. ميزان کش آمدگی ماده ولکانيز شده از حدود چند درصد به بيش از 1000 درصد افزايش می يابد.
دیدگاه خود را ثبت کنید