خشک کردن يکي از قديمي ترين روش هاي نگهداري مواد غذايي مي باشد. کاهش محتوي رطوبتي منجر به کاهش يا توقف فعاليت هاي آنزيمي يا ميکروبي و همچنين کاهش وزن محصولات و در نتيجه جابجايي و فرآوري آسانتر محصولات مي گردد.
مصرف مقادير زياد انرژي در صنعت خشك كردن مواد غذايي، آنرا به پرمصرفترين عمليات و با اهميت زياد صنعتي تبديل كرده است. بنابراين يكي از مهمترين چالش ها در صنايع توليد خشكبار، كاهش هزينه منابع انرژي براي توليد محصولات خشك با كيفيت مطلوب مي باشد. از اينرو تحليل موثر ترموديناميكي براي خشك كنهاي خورشيدي، با هدف صرفه جويي در مصرف انرژي و بهينه سازي متغيرهاي فرآيند، لازم و ضروري مي باشد.
اکسرژي، انرژي قابل دسترس در نقاط مختلف يك سيستم را ارزيابي مي كند. در طراحي يك سيستم، روش تحليل اكسرژي اطلاعات ارزندهاي در انتخاب مناسب اجزاي طراحي و روشهاي كاربرد را فراهم مي آورد. اين اطلاعات در تعيين طرح و هزينه عمليات، ذخيره انرژي، قابليت تغيير سوخت و آلودگي نقش خيلي موثرتري دارند(Dincer and Sahin, 2004). تا کنون تحقيقات فراواني در زمينه خشککن هاي خورشيدي صورت پذيرفته ا
دیدگاه خود را ثبت کنید