دانلود مقاله اینترانت با فرمت ورد ودر 12 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله اینترانت
اینترانت (به انگلیسی: Intranet) شبکهای داخلی (با تملک سازمانی و یا خصوصی) است که از پروتکلهای مرتبط با اینترنت و به خصوص تکنولوژی وب برای سازماندهی شبکه استفاده میکند. (برای مثال میتوان از پروتکلهای TCP/IP/HTTP/WWW استفاده نمود) در حقیقت اینترانت مقیاس بسیار کوچکی از کل اینترنت ولی خصوصی است؛ بر خلاف اینترنت که هیچکس مالک آن نیست.
به زبان ساده، اینترانت اصطلاحی توصیفی است که به شبکه داخلی سازمان هایی اطلاق می شود که از خدمات اینترنت از قبیل شبکه جهان گستر وب، پروتکل انتقال فایل، گوفر، صندوق پست الکترونیکی، گروههای خبری، گفتگوی اینترنتی و کنفرانس های صوتی و تصویری بهره می گیرند اما با حد و مرزهای فیزیکی و فرآیندهای داخلی و ویژه سازمان منطبق شده اند، به طوری که اطلاعات قابل اعتماد و سودمندی را فقط برای کارکنان آن سازمان و نه برای جامعه اینترنت فراهم می آورند .
اينترانت به نوعي شبكه گفته مي شود كه ساختاري مشابه اينترنت دارد.اما دسترسي به آن محدود و به صورت منطقه اي است. به اين معني كه براي اتصال به آن مي توان از ارتباطي نظير Dialup استفاده كرد. اما امكان مشاهده آن از طريق اينترنت وجود ندارد.
به عبارت دیگر در یک جمله ساده می توان گفت که اینترانت یک اینترنت خصوصی است.
مقاله اینترانت
اين نوع شبكه در واقع مدلي اختصاصي از شبكه است كه براي كاربردهاي خاصي ايجاد مي شود و مي توان گفت شبكه اي محلي با امكان دسترسي از راه دور است به عنوان نمونه اينترانت خبرگزاري جمهوري اسلامي.شبكه اي رايگان براي دسترسي به اخبار بدون نياز به اينترنت است كه با شماره تلفن 8890000 نام كاربري و كلمه عبور irna و همچنين نشاني www.irna.com براي شهروندان تهراني قابل دسترسي است و اما اكسترانت همان اينترانت است با اين تفاوت كه راه دسترسي به آن از طريق اينترنت است.
اینترانت شبکهای رایانهای است که از زبان مشترک ارتباطی شبکه جهانی اینترنت برای تبادل دادهها استفاده میکند و تمام خدمات اینترنت، از جمله پست الکترونیکی، تار جهانگستر، انتقال فایل (FTP)، گروههای خبری و تله کنفرانس را در شبکهای اختصاصی برای استفادهکنندگان مشخص آن شبکه ارائه میدهد و لزومآ به اینترنت متصل نیست. تفاوت اساسی میان شبکه اینترانت و سایر شبکهها در آن است که این شبکه بر اساس پروتکلهای اینترنت نظیر TCP/IP و HTTP شکل میگیرد.
هدف اصلی از نصب اینترانتها تسهیل ارتباطات و به اشتراک گذاشتن منابع - اعم از سختافزاری - است؛ که به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی نقش عمدهای در این نظام دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید