فهرست مطالب
مقدمه
سرمایه گذاری ارزشی
مزیت های سرمایه گذاری ارزشی
معضل سرمایه گذاران ارزشی
تفاوت طرز فکر سرمایه گذاران
شباهت استراتژی سرمایه گذاری ارزشی به حراج
پنج اصلی که در این روش باید بدانیم
چگونه سهام ارزشی انتخاب کنیم؟
مدیریت ریسک در سرمایه گذاری ارزشی
بخشی از متن
مقدمه
سرمایه گذاران، میتوانند از روشهای مختلفی برای سرمایه گذاری استفاده کنند. انتخاب این روشها، کاملاً مرتبط با روحیات افراد، شرایط زندگی، ریسکپذیری و میزان سرمایه آنها است. در این مبحث قصد داریم با سرمایه گذاری ارزشی (یکی از روشهای موفق سرمایه گذاری که وارن بافت از آن استفاده میکرده) آشنا شویم.
سرمایه گذاری ارزشی (Value Investing)
یک نوع سرمایه گذاری است که در آن ارزش جنس یا سهم، ملاک خرید است. روشهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد که روش سرمایه گذاری بر اساس ارزش، از مهمترین روشها محسوب میشود.
در این استراتژی، تنها سهام یا اجناسی خریداری میشوند که دارای قیمت پایینتری نسبت به ارزش واقعی خود هستند. کسانی که از اصول سرمایه گذاری بر اساس ارزش پیروی میکنند عقیده دارند که ارزان خریدن همیشه بهتر از گران فروختن است؛ یعنی سود خود را هنگام خرید میبرند نه هنگام فروش.
سرمایه گذاران ارزشی به شکل فعالی به دنبال سهام شرکتهایی هستند که عقیده دارند بازار آنها را کمتر ازآنچه هستند ارزشگذاری کرده است. آنها باور دارند که بازار به اخبار خوب و بد بیشازحد واکنش نشان میدهد و درنتیجه منجر به نوسان قیمت سهام میشود که با اصول بنیادی بلندمدت شرکت همخوانی ندارد.
وجود سهمهای ارزان در بازار، احتمالاً به دلیل رفتار غیر عقلایی سرمایه گذاران است و سرمایه گذاران ارزشی تلاش میکنند تا از این رفتار غیر عقلایی به نفع خود استفاده نمایند.
آنها این کار را از طریق انتخاب سهمهایی که نسبت قیمت به ارزش دفتری یا نسبت قیمت به سود هر سهم آنها کمتر از میانگین است، انجام میدهند و یا به سراغ سهمهایی میروند که سود نقدی بیشتری پرداخت میکنند.
البته مواردی که ذکر شد بهتنهایی برای تعیین سهام مناسب کافی نیستند و عوامل متعددی در این زمینه باید بررسی گردند. تعریف دقیق سرمایه گذاری ارزشی بسیار ذهنی است.
بعضی از سرمایه گذاران ارزشی فقط به داراییها و درآمدهای شرکتها نگاه میکنند و هیچ ارزشی برای رشد آینده قائل نمیشوند. سایر سرمایه گذاران ارزشی استراتژیهای خود را کاملاً حول تخمین رشد آینده و جریانهای نقدی بنا میکنند.
مزیت های سرمایه گذاری ارزشی
سود این نوع سرمایه گذاری بالاست ولی نقد شوندگی آن کمتر از روشهای دیگر سرمایه گذاری است. با توجه به ریسک پایین این نوع سرمایه گذاری، طرفداران زیادی برای آن وجود دارد.
مزیت دیگر این نوع سرمایه گذاری، نیاز به تخصص کمتر برای فروش است. ازآنجاییکه ارزش جنس یا سهام خریداریشده بالاتر است، مشتری شاید دغدغه زیادی برای خرید نداشته باشد. چهبسا معاملههای ارزشی وجود داشته که لحظاتی پس از امضا قرارداد، مشتری جدیدی پیداشده که ارزش کالا را درک کرده و پول بیشتر برای آن پرداخت کرده است.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید