دانلود مقاله اعتیاد با فرمت ورد ودر 38 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله اعتیاد
اعتیاد:
مواد مخدر به آن دسته از ترکیبات شیمیایی گفته می شود که مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری و عملکرد مغز می شود. این تعریف داروهای قانونی مانند نیکوتین( که در سیگار یافت می شود)، اعتياد پديده اي است كه از زمانهاي دور در جوامع بشري وجود داشته است. در حال حاضر نيز به موازات پيشرفتهاي علمي و افزايش غيرقابل ترديد سطح شعور و آگاهي مردم همچنان در حال گسترش ميباشد و هر ساله افراد زيادي را به دام خود ميكشد. اعتياد تنها جنبه فردي ندارد بلكه يك آسيب اجتماعي نيز محسوب ميشود و علاوه بر تهديد سلامت جسم و روان افراد بر جنبههاي اجتماعي و اقتصادي جامعه نيز اثرات زيانآور و غيرقابل جبراني وارد مي سازد .کافئین موجود در قهوه، نوشیدنی های معمولی ( نوشابه) ،و شکلات را نیز در بر میگیرد.
به طور کلی، اختلالات مرتبط با مواد 23 طبقه مجزای مواد را در بر می گیرند: الکل، کافئین، حشیش، مواد توهم زا، مواد اشتنشاقی، مواد شبه افیونی،مواد محرک،داروهای آرام بخش و خواب آور،توتون، مواد دیگر
مقاله اعتیاد
صمیمیت و فضاي امن عاطفی
فرزندان براي رشد خود علاوه بر این که به رابطه و حضور والدین خود نیاز دارند، کیفیت این رابطه نیز بسیار مهم است ریشه این رابطه بر اساس پدیده دلبستگی پیوند عاطفی است.
تحقیقات نشان داده اند، افرادي که دلبستگی ایمن ندارند، دچار اختلالات و آسیبهاي روانی متعددي می شوند و از آن جایی که اختلالات و بیماريهاي روانی از جمله عوامل خطر زمینه اي مصرف مواد و اعتیاد است، خطر گرایش به مصرف مواد را بالا می برند.
از طرف دیگر، بسیاري از افرادي که دلبستگی هاي ناایمن دارند، امکان آن که در روابط اجتماعیِ دوران بزرگسالی هم دچار مشکلات متعددي شده و با بروز شکست هاي عاطفی مکرر و روابط مختل بین فردي مستعد مصرف مواد و اعتیاد شوند، زیاد است.نکته بسیار مهم آن است که کیفیت حضور و ارتباط والدین با فرزندان از کمیت آن مهم تر است.
به همین دلیل تنها مهم نیست که والدین مدت زمان مشخصی را براي فرزندان وقت بگذارند، مهم آن است که در طی زمانی که در کنار هم هستند، کیفیت رابطه مثبتی داشته باشد.
از طرف دیگر، خانواده مهمترین محل براي حمایت عاطفی اعضاي خانواده از یکدیگر است.
بنابراین بسیار مهم است که خانواده به هنگام سختی با پذیرش احساس و حمایت منطقی فرزندان را به سوي رفتارهاي سالم اجتماعی سوق دهند و فرزندان به خاطر اشتباهاتشان طرد نشوند.
مقاله اعتیاد
برخورد و ارتباط مثبت والدین با فرزندان و افزایش میزان حمایت اجتماعی، اثر تنشها و فشارهاي روانی فرزندان را در شرایط بحرانی و گذار از مقاطع مختلف تحصیلی کنترل کرده و زمینه انحرافات رفتاري را کاهش می دهد.
تقريباً در كليه تحقيقات مربوط به اعتياد از ويژگيهاي شخصيتي به عنوان عاملي كه شخص را به سوي اعتياد ميكشاند نام برده شده است. عدم رشد شخصيتي عامل مهمي محسوب ميشود.
از ويژگيهاي برجسته معتادان به ويژگيهايي همچون افسردگي، احساس تنش، ناامني، احساس بيكفايتي و اشكال در برقراري روابط گرم و طولاني اجتماعي ميتوان اشاره كرد. در مطالعات انجام شده در زمينه سببشناسي وابستگي به مواد مخدر به عوامل رواني ـ اجتماعي، ژنتيكي، زيستشناختي و فرضيههاي روان پويايي اشاره شده است.
حدود ٩٠ درصد وابستگان به مواد مخدر مبتلا به يك اختلال روانپزشكي همزمان ميباشند. شايعترين تشخيصهاي روانپزشكي همراه شامل اختلال افسردگي اساسي، اختلالات ناشي از مصرف الكل، اختلال شخصيت ضد اجتماعي و اختلال اضطرابي ميباشد و حدود ١٥ درصد وابستگان به مواد مخدر حداقل يكبار در طول عمر خود مبادرت به خودكشي ميكنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید