دانلود مقاله مقایسه الیاف فولادی با الیاف مصنوعی در مخلوط شاتکریت با فرمت ورد ودر 20 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله مقایسه الیاف فولادی با الیاف مصنوعی در مخلوط شاتکریت
چکیده:
همانطور که می دانیم شاتکریت عبارت است از ملات یا بتنی که با فشار هوا و سرعت زیاد به سطح کار پاشیده می شود یا به عبارت دیگر بتن بدون قالب بندی میباشد. مزیت استفاده از شاتکریت در پروژه های فراوانی در سر تا سر دنیا به اثبات رسیده است. زمانی که پیشرفته ترین تکنولوژی ها مورد استفاده قرار می گیرد کارایی الیاف بطور کلی برابر یا بهتر از سیستم سنتی مش فولادی است. در این پروژه مزایای استفاده از الیاف در شاتکریت در مقایسه با مش فولادی بیان شده. همچنین در نوع الیاف قابل استفاده در شاتکریت(الیاف فولادی و الیاف مصنوعی) مورد مقایسه قرار گرفته . در نهایت این پروژه پاسخی به این سوال خواهد بود که چگونه الیاف با کارایی بالای پلی پروپیلن(HPP ) که به تازگی استفاده از ان ها رایج شده را با الیاف فولادی مورد مقایسه قرار دهیم . همچنین نتایج ازمایشات انجام شده ارائه گردیده است.
مقاله مقایسه الیاف فولادی با الیاف مصنوعی در مخلوط شاتکریت
.مقدمه
استفاده از الیاف به منظور تقویت بتن، از اوایل دهه 1960 میلاده شروع شده است. در ابتدا از الیاف فولادی مستقیم جهت تقویت ماتریس استفاده شد که این امر موجب افزایش قابل توجهی در شکل پذیری و نیز طاقت شکست گردید. یکی از مشکلات عمده در استفاده از الیاف در ابتدای کار مسئله تجمع و گلوله شدن الیاف و کاهش کارایی بتن، در مقادیر بالای استفاده بود که این مشکلات با اصلاحاتی که در طرح مخلوط ، ابداع الیاف با چسبندگی مکانیکی بیشتر (الیاف قلابدار)و در نتیجه امکان کاهش مقدار الیاف مورد نیاز و هم چنین گسترش استفاده از روان کننده ها و فوق روان کننده ها در بتن، تا حد زیادی حل شد.
و اما سر اغاز استفاده از الیاف پلیمری در سال 1965 بوده است. از این الیاف که معمولا پلی پروپلین می باشند به علت
پایین بودن مدول الاستیسته عمدتا برای کنترل ترکهای بتن (ترکهای نشست و جمع شدگی پلاستیک) که در ساعات اولیه بوجود می ایند استفاده می شود.
2. چه نوع الیافی را برای ساخت شاتکریت الیافی بکار گیریم
الیاف مختلفی از جمله الیاف فولادی ، شیشه ای ، نایلونی ، پلی پروپلین، کربنی و...را می توان جهت ساخت بتن الیافی بکار برد ولی باید توجه داشت که جهت بکار بردن هر کدام از انها نیاز به این می باشد که تعیین کنیم کدام نوع از الیاف ترکیب بهینه تری با توجه به مشخصات فراورده و کاربری بنا به ما می دهد . برای این مهم ابتدا باید با مشخصات فیزیکی و مکانیکی الیاف اشنا باشیم ، تا با توجه به این مشخصات بتوانیم از انها در ماتریسهای سیمانی بهره کافی را ببریم . در شاتکریت از دو دسته الیاف فولادی و مصنوعی استفاده می شود. گروهی از الیاف مصنوعی مانند شیشه ، استیل و کربن مدول بالاتری از بتن دارند و دسته از مثل نایلون و پلی پروپیلن دارای مدول کمتری از بتن می باشند. که دسته دوم در سیستم شاتکریت مورد نظر می باشد .
در ادامه مقاله خواهیم دید که کاربرد هر کدام در کجاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید