دانلود مقاله آشنایی با بیوتروریسم با فرمت ورد ودر 45 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله آشنایی با بیوتروریسم
مقدمه:
اجزای مختلف و ساختار جهان هستی در عین ثبات در حال تغییر و تحول هستند این تغییر می تواند موجب پیدایش رویداد های نوین گردد. به طور طبیعی بعضی از این رویدادها در راستای تکامل و رشد چرخه حیات رخ می دهد و برخی در خلاف جهت آن که موجب تخریب و یا اخلال در چرخه حیات می گرددند. با این وجود جامعه میتواند به بقای خود ادامه دهد که از آگاهی لازم و توانایی مدیریت و مقابله با حوادث نابهنگام برخوردار بوده و آسیبهای ناشی از آن را کم کرده و سلامت و اقتدار جامعه خود را در برابر این تهدید های زیستی حفظ نماید. مطالب ارائه شده در این مقاله به منظور آشنایی اولیه با بیوتروریسم بوده و تعریف کامل از بیوتروریسم و تهدیدهای احتمالی علیه منافع جمهوری اسلامی ایران را شامل نمی شود و در حد یک مقاله دانش آموزی است.
حوادث ۱۱ سپتامبر* آمریکا و چندین مورد از تهدیدهای بیوتروریسم بوجود آمده در جهان رهبران جوامع مختلف را واداشت تا در کنارش شناخت و تخمین خطرهای احتمالی تهدیدهای بیوتروریسم میزان توانمندی خود برای مقابله با این شرط ناخواسته را سنجیده و آمادگی لازم در این مورد کسب نماید. هر کدام از کشورها متناسب با توانایی خود اقدام به طراحی و ارتقاء برنامه هایی برای رفع نیازمندیهای مقابله با حوادث بیولوژیک و تهدیدات بیوتروریستی انجام دادند.
در این مقاله ضمن تعریف ترور و تقسیمبندی آن نگاهی اجمالی به عوامل بیولوژیک توانمندی آنها و زمینه های انجام اقدامات و عملیات بیوتروریستی شده است.
مقاله آشنایی با بیوتروریسم
v ترور چیست و تروریست کیست؟
واژه ترور از کلمه لاتین《TERROR》و از ریشه یونانی《TREIN》 و به معنی《 ترساندن 》،
《 ترسیدن》 یا 《فرار کردن از محل ترس و خطر》 گرفته شده است.
متخصصان برای واژه تروریسم تعاریف متعددی بیان کردند که بخشی از آن به شرح زیر است:
الف) استفاده روشن از اقداماتی برای مجبور کردن افراد، گروه ها و دولت ها به انجام کاری. به بیان دیگر فعالیت غیرقانونی و روشمند بازیگران دولتی و غیردولتی در استفاده از خشونت یا زور برای ایجاد فضای ترس و وحشت در جمعیت به منظور رسیدن به اهداف سیاسی یا غیر سیاسی خاص را تروریست می نامند. معنای اصطلاحی تروریسم بارها تغییر کرده است. تروریسم دارای ویژگی هایی است که باعث تمایز آن از سایر اعمال خشونت آمیز و دیگر اشکال جنگ می شود که عبارت اند از:
۱- تروریست ها از قوانین جنگ مدرن و معاهدات ژنو* و معاهدات لاهه* و قوانین بین المللی و جوامع پیروی نمی کنند. و بازیگرانی هستند که نمی تواند رسماً اعلام جنگ کنند.
۲- تروریستها تغییرات سیاسی یا اقتصادی را دنبال میکنند.
۳- ترور به منظور جلب توجه رسانههای عمومی و ایجاد ترس و اضطراب عمومی انجام می شود.
۴- تروریستها از ابزارهای نامتعارف و متعارف به شیوه های نادرست و غلط برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند.
مقاله آشنایی با بیوتروریسم
ترور در نگاه تاریخی مراحل متفاوتی دارد که بر اساس وقایع پیش آمده میتوان آن را بدین گونه توصیف کرد:
مرحله اول: این مرحله تا حدودی همزاد با تشکیل حکومت و دولت می باشد. اولین نهاد تروریستی به ثبت رسیده منتسب به فیثاغورس* است. وی به دنبال شکست سیاسی از رقیب خود به جزیره سیسیل* رفت و گروهی را برای کسب مجدد قدرت و انجام اقدامات غیرقانونی فعال مینماید.
مرحله دوم: همزمان با انقلاب فرانسه مرحله دوم ترور آغاز و دارای دو بعد عملی و روانی است.در بعد روانی، ناهنجاری های روانی و جو رعب و وحشت عمومی به دلیل ناآرامی ها از بین رفته و امنیت جامعه به خطر افتاده و به دنبال آن ساختار سیاسی حکومت و عملکرد گروه ها نیز دستخوش تغییر جدی می گردد.امور سیاسی، اقتصادی و در نهایت قدرت اداره امور با امواج حاصل از مسائل اجتماعی هر زمان در اختیار گروهی قرار گرفت. فعالان سیاسی آموختند که میتواند با ایجاد موج در جامعه به اهداف خود برسند.
دیدگاه خود را ثبت کنید