دانلود مقاله تغذیه درختان میوه با فرمت ورد ودر 34 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله تغذیه درختان میوه
مقدمه
تغذيه درختان ميوه مقدمه و كليات آشكار شدن ظرفيت هاي كشور از نظر توليد محصولات باغباني در طي چند سال اخير و با هدف رقابت بين المللي با ديگر كشورهاي جهان براي صدور اين محصولات و فراوردهاي آن و همچنين افزايش كميت و كيفيت اين محصولات نياز به پرداختن تغذيه درختان ميوه را امري اجتناب پذير مي نماييد. جمعيت جهان در سال بيست سال گذشته بالغ بر 4,74 ميليون نفر بوده و با توجه به نرخ رشد فعلي تا سال 2015 به حدود 8,2 ميليارد نفر مي رسد. با توجه به رشد سريع جمعيت نياز به غذا بيشتر احساس مي گردد. بالغ بر 98 درصد از مواد غذاي مورد نياز بشر از توليدات و فراوردهاي كشاورزي تامين مي گردند با توجه به نقش فرآوردهاي كشاورزي در تامين غذا بشر همواره در جستجوي يافتن راههاي براي افزايش توليد و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي بوده است.
اين امر از دو را كلي امكان پذير است: الف) افزايش سطح زير كشت ب) افزايش توليد در واحد سطح در واحد زمان. ديوف مدير سازمان خوار بار جهاني در پيامي به مناسبت روز جهاني غذا بيان كرد كه ميزان خسارت كمبود عناصر ريز مغزي در كشورهاي در حال توسعه بيش از 128 ميليارد دلار مي باشد. و اگر نقش ريز مغزي ها در ارتقاي سطح سلامت جامعه نيز مطرح باشد در چنين شرايطي خسارت وارده به سلامت جامعه نيز بسيار نگران كننده خواهد بود. مقدار عناصر ريز مغذي در خاك هاي كشاورزي ايران بسيار اندك مي باشد. علاوه بر اين حلاليت عناصر ريز مغذي نيز در خاكهاي ايران پايين ميباشد.
مقاله تغذیه درختان میوه
حلاليت پايين عناصر ريز مغذي به دلايل آهكي بودن خاك، خاك، بيكربناته بودن آب آبياري، تنش خشكي و شوري، مواد آلي كم و تدام مصرف نامتعادل كودها PH بالا بودن ميباشد. بديهي است گياهان و درختاني كه در چنين خاك هاي رشد مي كنند از كمبود اين عناصر صدمه مي بينند. با مصرف عناصر كم مصرف علاوه بر افزايش عملكرد محصولات كشاورزي كيفيت محصولات توليدي ارتقا يافته و در نهايت ارتقاي سلامت جامعه نيز تحقق مي يابد. چون اكثر محصولات كشاورزي توليدي در شرايط اقليمي خشك و نيمه خشك و از خاك هاي كشاورزي ايران حاصل مي شوند كه اولا ميزان آهك آنها بالا مي باشد و در بالاي هستند. بنابراين محصول به دست آمده از عناصر ريز مغذي فقير است. چه در شرايط آهكي PH ثاني داراي يا گياه يا درخت نمي تواند اين عناصر را جذب كند و يا در صورت جذب، امكان استفاده از آنها را به دليل رسوب در آوند ها ندارد. در نتيجه گياه، دام و انسان با كمبود اين عناصر رو به رو مي باشد. همچنين بيشتر مردم ما به دليل مصرف نان عاري از مواد معدني دچار عارضه كم خوني ناشي از كمبود ريز مغذي ها هستند. عناصر غذايي مورد نياز گياهان تغذيه بهينه گياه شرط اصلي بهبود كمي و كيفي محصولات است.
دیدگاه خود را ثبت کنید