دانلود مقاله کریستال مایع با فرمت ورد ودر 15 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله کریستال مایع
کریستال مایع
کریستال مایع با اینکه مایعات معمولاً همسانگرد (ایزوتروپ) هستند، حدود ۲۰۰ماده شناخته شدهاند که در حالت مایع و در دماهایی بالاتر از دمای ذوبشان خواص ناهمسانگرد دارند. معمولاً به این مواد کریستالها(بلورها)ی مایع گفته میشود.
مایعات ناهمسانگرد
اصطلاح کریستال مایع یک پارادوکس است. زیرا واژه کریستال به وجود یک شبکه فضایی خاص اشاره میکند اما تشکیل شبکه بلوری در مایعات امکانپذیر نیست. در این نوع مواد، جهتگیری مولکولی خاصی در شرایط مشخص اتفاق میافتد بنابراین بهتر است آنها را مایعات ناهمسانگرد بنامیم.
تاریخچه
در سال ۱۸۸۸، یک گیاهشناس اتریشی به نام فردریک رینیتزر هنگام کار در دانشگاه آلمانی پراگ، کلسترول را از هویج استخراج میکرد تا فرمول شیمیایی آن را بدست آورد. راینیتزر خواص شیمی-فیزیکی مشتقات مختلف کلسترول را آزمایش کرد. چند تن از محققان و همکاران وی تا پیش از آن، اثرات رنگی متمایزی را هنگام سرد کردن مشتقات کلسترول، دقیقاً بالای نقطه انجماد مشاهده کرده بودند. راینیتزر خودش پدیدهای مشابه را در بنزوات کلسترول یافت. ولی رنگها در نزدیکی نقطه انجماد بنزوات کلسترول، در ویژهترین شکلشان نبودند. راینیتزر دریافت که بنزوات کلسترول مانند سایر ترکیبات ذوب نمیشود، بلکه بطور واضح دو نقطه ذوب دارد. در ۱۴۵٫۵درجه سانتیگراد ذوب شده و تبدیل به یک مایع کدر میشود، و در ۱۷۸٫۵درجه سانتیگراد دوباره ذوب شده، و مایع کدر به یکباره شفاف میشود.
بعلاوه، این پدیده برگشت پذیر بود. راینیتزر برای کمک گرفتن از یک فیزیکدان، در ۱۴مارس ۱۸۸۸، نامهای به اوتو لهمان نوشت. آنها نامههایی با هم مبادله کردند. لهمان هم بر روی شاره کدر حالت میانی آزمایشهایی انجام داد و گزارش کرد که بلوری شدن را دیده است. راینیتزر هم به همین نتایج دست یافت. مبادله نامه با لهمان در ۲۴آوریل با انبوهی از سؤالات بی پاسخ به پایان رسید. راینیتزر نتایج خودش را که با نتایج لهمان مطابقت داشت، در۳مه ۱۸۸۸، در یک نشست در انجمن شیمی وین ارائه داد. تا این زمان راینیتزر سه سیمای متفاوت از کریستالهای مایع کلستریک را کشف کرده بود. (این نام، بعدها در سال ۱۹۲۲توسط جرج فریدل به آنها اطلاق شد.)
دیدگاه خود را ثبت کنید