دانلود مقاله کاربردهای گرافن با فرمت ورد ودر 17 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله کاربردهای گرافن
گرافن ویژگی های زیادی دارد که می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. گرافن بسیار نازک است و از لحاظ مکانیکی بسیار محکم بوده و ماده ای شفاف و یک رسانای انعطاف پذیر است. در یک محدوده وسیع چه با تغلیظ شیمیایی و چه با به کارگیری یک میدان الکتریکی، می توان رسانایی گرافن را بهبود بخشید.
تحرک پذیری (قابلیت سیار بودن) گرافن که در وسایل ارتباطی پارامتری دارای اهمیت بسیار موثری میباشد، بالا بوده و پتانسیل این ماده را برای کاربردهایی با فرکانس بالای الکتریکی نشان می دهد.
از آنجایی که گرافن یک رسانای شفاف است می تواند کاربردهایی چون نمایشگرهای لمسی، سلول خورشیدی و پانل های نوری داشته باشد که در این مورد گرافن می تواند جایگزین اینیدیوم- تین اکسید (ITO) گردد که بسیار گران قیمت می باشد.
سنسورهای گازی و الکتریکی انعطاف پذیر یکی از دیگر زمینه های کاربرد این ماده به شمار می رود. انواع جدید مواد کامپوزیتی که بر اساس گرافن با مقاومت بالا و وزن کم شناخته شده اند می توانند در ماهواره و صنعت هوافضا مورد استفاده قرار گیرند.
مقاله کاربردهای گرافن
محققان دانشگاه کلمبیا می گویند که برای سوراخ کردن یک ورق گرافن به نیرویی بیش از 20000 نیوتن نیاز خواهد بود، به عنوان مثال به فیلی که در حالت تعادل روی یک مداد قرار گرفته نیاز است تا یک ورق گرافن شکسته شود. گرافن به دلیل داشتن خواص مکانیکی مثل سنسور فشار و تشدیدگر، یک ماده کامل محسوب می شود. علاوه بر مقاومت شگفت انگیز گرافن، ویژگی های دیگر آن نیز در کاربردهای عملی پتانسیل قابل توجه ای نشان می دهد. گرافن ماده ای است که تحت دمای اتاق پایین ترین مقاومت را دارا می باشد و از این رو می تواند در پلاستیک ها مورد استفاده قرا گیرد تا آنها را به رسانای الکتریکی تبدیل کند. ساختار دوبعدی گرافن باعث می شود که یک ماده عالی برای سنسورها باشد، چرا که همه حجم گرافن در معرض محیط اطرافش قرار می گیرد و بازده شناسایی مولکول های جذب شده در این حالت بسیار بالا است. این امر امکان ساختن سنسورهایی که مولکول های خطرناک موجود در فضای فرودگاهی و ایستگاهای زیرزمینی را شناسایی می کند، فراهم می آورد.
دیدگاه خود را ثبت کنید