دانلود پاورپوینت اصول و طراحی پایگاه داده ها با فرمت pptودر 143 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
سرفصل
(1مفاهیم پایه ای(Basic Concepts)
(2معماری پایگاه داده ها(Databases Architecture)
(3شیوه های مختلف بانک اطلاعاتی(سلسله مراتبی، شبکه ای و رابطه ای)
(4جبر رابطه ای (Relational Operators)
(5زبان پرس و جوی ساخت یافته (SQL)
(6نرمال سازی (Normalizing)
(7مدلسازی داده ها با استفاده ازERD
فصل 1: مفاهیم پایه
مفاهیم مربوط به پایگاه داده ها
Data: عبارت است از حقیقتی خام که هیچ مفهوم خاصی ندارد و نمی تواند هیچ تاثیری در تصمیم گیریهای سیستم داشته باشد.(مثل 123)
Information:مفهوم داده است که از تفسیر داده بدست می آید و مبنای تصمیم گیری در سازمانها است (دو تفسیراز 123:{کد درس: 123یا کد استاد 123})
Knowledge: دانشی است که از تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست می آید مثلا: چه دانشجویانی درس 123 را گرفته اند؟
مفاهیم مربوط به سیستم های فایل
داده (:(Data عبارتی است از حقیقتی خام که هیچ مفهوم خاصی ندارد
فیلد (Field): گروهی از کاراکترهاست که خصوصیتی از یک موجودیت را توصیف یا تفسیر میکند مثل name
(اگر علی داخل فیلد name قرار گیرد نشان میدهد اسم یک موجودیت علی است)
رکورد(Record):مجموعه ای از فیلدهاست که مربوط به یک موجودیت خاص است (مثل رکورد مربوط به یک دانشجو)
فایل(File):مجموعه ای از رکوردهاست که مربوط به یک نوع موجودیت هستند(مثل فایل دانشجویان)
سیستم فایل(File System): مجموعه ای از فایلها و برنامه های لازم برای کار با آنهاست (مثل سیستم فایل یک دانشگاه)
معایب سیستم های فایل
(1نیاز به برنامه نویسی زیاد و پیچیده: از آنجائی که در سیستم فایل ها نرم افزاری برای ذخیره وبازیابی فایلها وجود ندارد برنامه نویس باید ازجزئیات نحوه ذخیره سازی فایلها آگاه باشد بنابراین نیاز به نوشتن کدهای طولانی داشت.
(2وابستگی داده ای(Data Dependence): یک تغییر کوچک در داده های فایل مثل تغییر در نوع فیلد باعث میشود که کد کلیه قسمتهایی از برنامه که با فایل مرتبط میباشند را نیز تغییر دهد زیرا برنامه ها کاملا به ساختار فیزیکی فایل وابسته اند.
(3وابستگی ساختاری(Structural Dependence): یک تغییر کوچک در ساختار فایل مثل حذف یا اضافه یک فیلد کلیه کد برنامه هائی که به نحوی به فایل مربوط میشوند را نیزتغییر میدهد.
(4افزونگی داده ها : وقتی یک قلم داده در چندین جای مختلف ذخیره میشود را افزونگی یا تکرار داده می نامند که مشکلات زیر را خواهد داشت
هدررفتن فضا و نیروی کار : ذخیره یک قلم داده در چند جای مختلف علاوه بر آنکه فضای حافظه زیادی را به هدر می داد باعث به هدر رفتن نیروی کار نیز می شد
ناسازگاری داده ها (Data Inconsistency) : اگر برای یک موجودیت در دو فایل مختلف دو مقدار متفاوت وجود داشته باشد ناسازگاری داده اتفاق می افتد.
بروز انواع ناهنجاری : افزونگی داده باعث بروز سه نوع ناهنجاری میشود
ناهنجاری اصلاح : در سیستم فایل ها بدلیل نبودن ارتباط بین بانکهای اطلاعاتی ، اطلاعات به صورت تکراری در قسمتهای مختلف ذخیره می شود. وقتی اطلاعاتی در یک فایل اصلاح می گردد لازم است تمام اطلاعات وابسته تغییر کند. این نوع اصلاح را اصلاح منتشر شونده Propagating Modification گویند
ناهنجاری درج : در سیستم فایل ها بدلیل نبودن ارتباط بین بانکهای اطلاعاتی لازم میشد برای درج یک اطلاع ، اطلاعات وابسته دیگری نیز بصورت تکراری مجددا ثبت شود. که این امر باعث هدر رفتن فضا ، نیروی کار و خطر بروز ناسازگاری میشد.
ناهنجاری حذف : وقتی با حذف یک قلم اطلاعات ، به طور ناخواسته اطلاعات وابسته دیگری نیز حذف شود. (مثل حذف شدن استاد وقتی تنها دانشجوی مربوط به آن حذف میشود)
(5عدم وجود امکانات لازم برای تامین امنیت داده ها (Data Security) سیستمهای فایل فاقد امکانات لازم برای تعیین حدود اختیارات هر کاربر بودند
دیدگاه خود را ثبت کنید