دانلود پاورپوینت دیابت، عوارض و راههای کنترل آن با فرمت ppt ودر 14 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت دیابت، عوارض و راههای کنترل آن
دیابت چیست؟
نوعي بیماری است که با افزایش قند خون مشخص میشود.
وضعیت دیابت در جهان
7/8 درصد از جمعيت 25 تا 65 ساله کشور درگير بيماری ديابت هستند كه معادل چهار ميليون نفر از جمعيت کشور مي باشد.
.
شيوع اين بيماري از سال 1990 تا 2000 از
4.9 به 7.3% افزايش يافته است.
دیابت تیپ 1
1-بیشتر در افراد زیر 25 سال بروز میکند.
2-در هر سنی میتواند ایجاد شود.
3-پیک آن در پسران و دختران به ترتیب 14-12 سال و10-12 سال است.
4-تقریبا بطور کامل تحت تاثیر ژنتیک است.
5-بروز آن ناگهانی است.
6-فرد برای زنده ماندن به انسولین اگزوژن نیازمند است.
7-یک دوره یکساله بهبود موقتی(ماه عسل) دارد.
8-دلیل آن ناشناخته است ولی احتمالا اتوایمیون است.
دیابت تیپ 2
1-بیشتر در افراد بالای 25 سال است.
2-به طور تدریجی و آهسته بروز میکند.
3-تا حدود 60 درصد تحت تاثیر رژیم غذایی و شیوه زندگی فرد است.
4-در این افراد سطح انسولین بالا است(مقاومت به انسولین)
5-دیابت نوع 2 میتواند آهسته به نوع 1 تبدیل شود.
توصيه هاي تغذيه اي براي فرد ديابتي:
سعي كنيد هيج يك از وعدههاي غذايي را حذف نكنيد و سر يكساعت معين آنان را ميل كنيد.
مصرف زرده تخم مرغ به كمتر از 3 بار در هفته محدود شود .
مغزها (گردو و...)منابع آنتي اكسيداني خوبي هستند . در رژيم خود آنها را جاي دهيد.
از گوشت كم چرب بصورت بخار پز يا كبابي استفاده كنيد.
پوست مرغ و جوجه را مصرف نكنيد
نان را روي حرارت برشته نكنيد
رژيم غذايي فرد ديابتي چگونه بايد باشد؟
•غذايي مصرف كنند كه مخلوطي از مواد قندي- نشاستهاي، چربي، پروتئين باشد ولي انرژي آن غذا محاسبه شده و متناسب با ميزان فعاليت روزانه باشد و حتما حاوي فيبر و ويتامينها بوده و مقدار كافي آب نيز هر روز نوشيده شود
•6 وعده در روز لازم است :
ü سه وعده اصلي: صبحانه- ناهار- شام
ü سه ميان وعده: ميان وعده صبح- عصرانه- قبل از خواب
تصورات اشتباه موجود در مورد غذاها در
افراد دیابتی
1-افراد دیابتی باید از نان و برنج اجتناب کنند.
2-مصرف غذاهای گوشتی مانع افزایش قند میشود.
3-مصرف زیاد میوه جات در یک وعده برای دیابتیها خوب است.
4-مصرف زیاد سبزیجات با غذا برای دیابتیها خوب است.
5-قند خرما و توت وعسل ، طبیعی و بی ضرر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید