دانلود پاورپوینت اكتشافات سطحي با فرمت pptودر 25 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
مقدمه
►مقصود از اكتشافات سطحي ، آن دسته عملياتي است كه در سطح زمين و يا اعماق كم انجام مي شود و هدف آن كسب اطلاعاتي از وضعيت سطحي ماده معدني و سنگهاي اطراف آن مي باشد. مهمترين كارهايي كه در مرحله اكتشافات سطحي انجام مي گيرد تهيه نقشه هاي زمين شناسي بزرگ مقياس، حفر ترانشه و چاهك است.
1- تهيه نقشه زمين شناسـي بزرگ مقياس
در نقشه هاي زمين شناسي مرحله اكتشاف، كليه جزئياتي كه در سطح قابل تشخيص است بويژه جزئيات مربوط به مادة معدني ، بايد شناسايي و در نقشه درج گردد. در مواردي كه ضخامت مادة معدني در رخنمون ناچيز است، مي توان به طور بخشي مقياس را بزرگتر در نقشه نشان داد.
انتخاب مقياس نقشه زمين شناسي، به ساده يا پييچيده بودن ساختمان مادة معدني بستگي دارد. در مورد كانسارهاي لايه اي، مثل زغال سنگ ، معمولاً مقياس 5000/1 را به كار مي برند ، اما در مورد مواد معدني فلزي ، كه تغييرات آنها زياد است ، ممكن است از مقياس هاي بزرگتر استفاده شود . بديهي است در مواردي كه نقشه زمين شناسي به كمك نقشه هاي عارضه اي موجود تهيه مي شود ، مقياس آن نقشه ها نيز خود عاملي در انتخاب مقياس نقشه است .
قبل از شروع تهيه نقشه زمين، بايد مجموعه سنگهايي را كه بايستي در يك بخش منظور شوند، مشخص كرد. گرچه اطلاعات مربوط به نقشه هاي مرحله پي جويي مي تواند كمك مؤثري در اين زمينه باشد، ولي به هر حال انتخاب بخش ها در اين دو مرحله متفاوت است و بايد با توجه به مقياس نقشه و وضعيت مادة معدني، دوباره انتخاب شود.
انتخاب بخش هاي مختلف نقشه بر اساس مشخصات سنگ شناسي، فسيل شناسي، سن و وجود ماده معدني و ساختار هاي تكتونيكي انجام مي گيرد. بديهي است كه بخش هاي ماده معدني ولو آنكه از نظر سنگ شناسي و ساير خصوصيات، مشابه ديگر سنگ ها باشد، ولي به عنوان يك بخش مستقل منظور مي گردد.
نحوة تهية نقشه هاي زمين شناسـي بزرگ مقياس
بسته به دقت مورد نظر و بودن يا نبودن نقشة عارضه اي دقيق ، نقشه هاي زمين شناسي بزرگ مقياس را مي توان به كمك نقشه هاي عارضه اي و يا با استفاده از تخته سه پايه تهيه كرد. در صورتي كه نقشه عارضه اي دقيق منطقه مثل توپوگرافي آن و عوارض طبيعي و مصنوعي موجود در آن معلوم باشد، مي توان از آن به عنوان نقشه مبنا استفاده كرد و پديده هاي زمين شناسي را روي آن پياده نمود و از مرتبط ساختن پديدههاي موجود، نقشه زمين شناسي را بدست آورد.
در صورت عدم وجود نقشه هاي دقيق عارضه اي منطقه ، از تخته سه پايه يا وسايل نقشه برداري استفاده مي كنيم.
در مواردي كه مرز دقيق مادة معدني يا لايه يا رگه يا كنتاكت مشخص نباشد در اينگونه موارد بوسيله حفر چاهك ها و چالهاي اكتشافي و خاكبرداري از روي مادة معدني وضعيت آنرا مشخص كرده و سپس بوسيلة آن نقطه برداشت مي گردد.
2- ترانشـه
براي مشخص نمودن وضعيت مادة معدني در سطح زمين، در جهت عمود بر گسترش مادة معدني گودالي حفرمي كنند كه به نام ترانشه معروفمي باشد. طول تراشه بستگي به گسترش عرضي ماده دارد. عرض ترانشه معمولاً به حدي است كه فرد حفار راحت بتواند در آن عمل حفاري را انجام دهد وحدود80 سانتي متر تا 100 سانتيمتر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید