دانلود پاورپوینت اکتشاف منطقه اي نقشه ها حفريات معدني با فرمت pptودر 150 اسلاید قابل ویرایش قسمتی از متن پاورپوینت
مقدمه
•پس از اينكه در نتيجه فعاليت هاي مرحله پي جويي ( اكتشاف ناحيه اي )، مناطق اميد بخش ناحيه مشخص گرديد ، عمليات اكتشاف منطقه اي شروع مي شود.
•اين عمليات در منطقه اي كه در مقايسه با نواحي مورد پي جويي كوچك است، متمركز مي شود و بدين ترتيب، انتخاب مركز عمليات آسان تر مي گردد.
•هدف از اكتشاف منطقه اي، بررسي و شناسايي مسائلي است كه براي تعيين مشخصات صنعتي يك كانسار لازم است. اولين هدف اكتشاف منطقه اي، تعيين مشخصات كمي و كيفي توده معدني و شناسايي شرايط طبيعي و اقتصادي و نحوة پيدايش آن است.
به منظور ارزيابي توده كاني، مشخصات زير را نيز بايد تعيين كرد :
►عمق و وضعيت تمام قسمت هاي كانسار
►مشخصات فيزيكي كانسار و سنگ هاي درونگير( وزن مخصوص ، مقاومت ، دوام ، رطوبت ، درصد گاز محتوي و...)
►شرايط آب شناسي از قبيل نحوه جريان آب
►بررسي امكانات حمل و نقل و راه هاي ارتباطي موجود
►منابع نيرو و سوخت موجود در محل جهت دستگاههاي مختلف
►مصالح ساختماني قابل دسترس جهت ساختمان هاي مسكوني و صنعتي
►وضعيت جامعه شناسي و نحوه زندگي مردم منطقه …
اصول زير بنايي اكتشاف منطقه اي
►اصل تعديل هاي متوالي Principle of successive approximation
►
►اصل تكميل كردن تحقيقات :The principle of completeness of investigation
►
►اصل تغييرات يكنواخت: The principle of uniform reliability
►
►اصل صرف حداقل هزينه و زمان
اصل تعديل هاي متوالي Principle of successive approximation
►اين اصل(شامل پيش بيني ها و تحقيقات زمين شناسي) يعني اينكه طرح تدريجي و مرحله اي پروژه اكتشاف كانسار مي باشد زيرا هر پديدة اكتشافي جديد، اطلاعات تازه اي از كانسار به دست مي دهد و با استفاده از اين اطلاعات جديد ، بايد ساختمان ، ابعاد و مشخصات پيش بيني شده كانسار را تعديل كرد.
►پس در شروع كار اكتشافي با توجه به اطلاعات خام موجود بايد جهت كانسار مدل فرضي را انتخاب كرد و بر مبناي آن كارهاي اكتشافي را به مرحلة اجرا در آورد كه نتايج حاصل از مرحلة اول ، خود باعث مي شود كه در روند و ادامة اكتشاف اطلاعات مفيد تري جهت كار داشته باشيم . و از هزينه هاي اضافي جلوگيري شده و نيز در تأييد يا تكذيب مدل فرضي مي توان استفاده كرد.
اصل تكميل كردن تحقيقات :The principle of completeness of investigation
►ضمن اين اصل، نه تنها بايد هدفهاي اساسي اكتشاف نظير تعيين عيار و كميت كانسار را مشخص ساخت، بلكه اطلاعاتي را كه براي طراحي و تجهيز معدن مورد نياز است، نيز بايستي تعيين كرد.
►در اين راستا لازم است كه مقاطع متعددي در امتداد عمود بر لايه يا رگه، تهيه كنيم. در اين رابطه بايد از حفر گمانه ها و تونل هاي اكتشافي و نيز حفريات معدني جهت تكميل اطلاعات كمك گرفت.
اصل تغييرات يكنواخت: The principle of uniform reliability
►اجسام طبيعي از نظر فرم و شكل متغير بوده و تغييراتي را شامل مي باشند. طبق اين اصل فرض بر اين است كه تغييرات ابعادي كانسار يكنواخت و تدريجي بوده است. بنابراين در صورتي كه كارهاي اكتشافي و نقاط نمونه برداري را بطور يكنواخت و بر اساس قوانين احتمالات در منطقه توزيع كنيم، با اطمينان بيشتري موفق به اكتشاف خواهيم شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید