فهرست مطالب
مقدمه
شرکت تضامنی چیست؟
آیا شرکت تجاری میتواند شریک شرکت تضامنی شود؟
حدود مسئولیت مدیران شرکت تضامنی
انحلال شرکت تضامنی
در شرکتهای با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلطها چقدر باید مالیات داد؟
بخشی از متن
مقدمه
در این مبحث قصد داریم بگوییم که شرکت تضامنی چیست و مالیات شرکتهای تضامنی به چه شکل است و آیا به آن معافیتی تعلق میگیرد یا خیر. در ابتدا به تعریف شرکت تضامنی میپردازیم.
شرکت تضامنی چیست؟
شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم خاص و برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی هر یک از شرکاء تشکیل میشود. در صورتی که دارایی شرکت برای تسویه بدهیهای شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهیهای شرکت است. هر قراری غیر از این بین شرکا ترتیب داده شود منتفی است.
در اسم شرکت بایستی عبارت شرکت تضامنی و لااقل اسم یک نفر از شرکاء ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد بایستی بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل و شرکاء یا و برادران قید شود. تمامی سرمایه شرکت چه نقدی و چه سهم الشرکه غیر نقدی بایستی تادیه و تسلیم شده باشد که سهم الشرکه غیر نقدی بایستی قبلا با رضایت تمام شرکاء تقویم شود. نقل و انتقال سهم در شرکت تضامنی بایستی با رضایت تمام شرکاء صورت پذیرد در غیر این صورت غیر قانونی است.
مطابق ماده ۱۱۶ قانون تجارت؛ «شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود.» شرکتهای تضامنی از آن جهت که شرکای آنها در مقابل طلبکاران شرکت مسئولیت دارند، برای افرادی که با شرکت طرف هستند جالب توجه است زیرا ایشان این اطمینان را دارند که اگر دارایی شرکت کفاف طلبشان را نداد میتوانند به شرکا مراجعه نمایند. در مقابل برای کسانی که میخواهند شرکت تشکیل دهند این ریسک را دارد که اموال شخصی خودشان ممکن است برای بدهیهای شرکت در خطر بیفتد.
نکته: بدهیهای شرکت تضامنی ابتدا بایستی از خود شرکت مطالبه شود و درصورت انحلال شرکت طلبکاران میتوانند برای وصول مطالبات خود به هریک از شرکاء یا به تمام آنها رجوع کنند هیچ یک از شرکاء نمیتواند با استناد به اینکه میزان بدهیهای شرکت از میزان سهم او در شرکت بیشتر است از پرداخت بدهیهای شرکت امتناع ورزد. فقط در روابط شرکاء مسئولیت آنها به موجب اساسنامه شرکت است. هرگاه شرکت منحل شود ابتدا بایستی مطالبات طلبکاران خود شرکت تسویه گردد سپس طلبکاران هر یک از شرکاء نسبت به مانده دارایی شرکت حق مطالبه دارند( طلبکاران شخصی شرکاء نسبت به طلبکاران خود شرکت حق تقدم ندارند).
طلبکاران شخصی شرکاء میتوانند نسبت به سهمیه مدیون خود از منافع شرکت یا سهمی که در صورت انحلال شرکت ممکن است به مدیون تعلق گیرد اقدام قانونی کنند. در صورتی که طلبکاران شخصی هر یک از شرکاء دارایی لازم همچنین سهم متعلقه از منافع شرکت برای تسویه بدهیهای خود را نداشته باشند، طلبکاران میتوانند انحلال شرکت را در صورتی که شش ماه قبل نیت خود مبنی از انحلال را به وسیله اظهارنامه رسمی به اطلاع شرکت رسانیده باشند تقاضا نمایند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید