دانلود پاورپوینت کنترل کیفی در آزمایشگاه میکروب شناسی با فرمت ppt ودر 93 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت کنترل کیفی در آزمایشگاه میکروب شناسی
تاریخچه کنترل کیفی
•اساس کنترل کیفی حدود 80 سال پیش در صنعت پایه گذاری شد و مشاهده شد بعضی از محصولات کیفیت مناسب ندارد.
•در سال 1931 shewarts با معرفی تستهای آماری و چارتهای مربوطه، به کنترل کیفی جنبه علمی داد.
• در سال 1950 کنترل کیفی وارد آزمایشگاههای تشخیص طبی شد. با ارسال نمونه ها به آزمایشگاههای مختلف و کنترل کیفی داخلی در سال 1977 توسط Grannis روند کنترل کیفی دنبال شد.
•
•تا امروز کنترل کیفی توسعه و تکامل زیادی پیدا کرده است امروزه کنترل کیفی به معنای صرفاً کنترل مراحل انجام آزمون نمی باشد، بلکه تضمین کیفیت (Quality assurance) به معنی کنترل تمام مراحل از مراجعه بیمار به آزمایشگاه تا دریافت جواب را شامل می شود.
•متخصصین کلینیکی برای انتخاب صحیح شیوه های درمانی نیازمند رسیدن به تشخیص صحیح می باشند. این امر بر عهده جامعه تشخیصی و آزمایشگاهی می باشد.
•کنترل کیفی خارجی (External quality control)
•ارزیابی نتایج حاصله از اندازه گیری یک نمونه بین چند آزمایشگاه. این نمونه توسط یک واحد خارجی ارسال می شود که مسئول ارزیابی آماری نتایج هم می باشد و نتایج حاصله از آزمایشگاه های مختلف با هم مقایسه می شوند.
کنترل کیفی خارجی
هدف اصلی کنترل کیفی خارجی:
•
•ایجاد یکنواختی و مشابهت بین نتایج حاصله از ابزار مواد و آزمایشگاههای مختلف
•
•توافق نتایج با یک استاندارد مرجع
کنترل کیفی داخلی (internal quality control)
تکنیک ها و اعمالی که در یک آزمایشگاه جهت برآورد کیفیت انجام
می شود. کنترل کیفی داخلی شامل تمامی مراحل از تقاضای آزمایش
توسط پزشک، نمونه گیری، پروسه کردن نمونه ها، اندازه گیری و
گزارش نتایج می باشد.
خطا
هر خطا در هر مرحله از پذیرش بیمار، نمونه گیری پردازش و آماده نمودن نمونه ها، انجام آزمایش و گزارش جوابها باعث دور شدن از کیفیت شده و بایستی مورد توجه قرار گیرند.
خطاها:
خطاهای راندوم (RE, Random Error)
خطای سیستماتیک (SE, systematic error )
Random Error
خطاهایی است که علت آن ها مشخص نبوده و تحت کنترل نمی باشد، این خطاها شانسی و تصادفی می باشد.
علل شایع خطاي راندوم
دماي ناپايدار
نوسانات جريان الكتريكي دستگاه قرائت كننده
وجود حباب هوا در زمان انتقال نمونه يا معرف
عدم رعايت حجم برداشتي از نمونه يا معرف
عدم رعايت زمان انكوباسيون
ناپايداري معرف
عدم رعايت شرايط نگهداري نمونه
آلودگي ظروف شيشهاي مورد استفاده، نوك سمپلر و ...
آلودگي نمونه كنترلي، معرف و ...
اشكال در سيستم قرائت كننده
دیدگاه خود را ثبت کنید