دانلود پاورپوینت حفاري افقی با فرمت ppt ودر 79اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
تاريخچه حفاري افقي :
•حفاري افقي براي توسعه برداشت از مخازن گاز اولين بار در دهه 1920 ميلادي در تگزاس آغاز گرديد، و در دهه 1940 شركت بيت توربين حفاري افقي راتوسعه داد، در آن زمان، نامناسب بودن وسايل حفاري و نداشتن تكنيكهاي كنترل حفاري جهتدار، محدوديتهاي علمي استفاده از اين تكنولوژي نوخاسته راباعث ميشد.
مهمترين گام در حفاري افقي در دهه 1950 برداشته شد. در آن زمان باتعبيه نمودن يك موتور برقي در انتهاي رشته حفاري ، مته رابه چرخش در آورده و وزن لازم بر روي مته به كمك لولههاي وزنه سنگين در بخش عمودي حفره تامين ميشد.
•در همين زمان اتحاد جماهير شوروي چندين چاه آزمايشي را در اكراين حفاري كرد.
•پس از كارشناسان اتحاد جماهير شوروي و در اواسط سالهاي دهه 1960 كارشناسان چيني اقدام به حفر دو چاه افقي نمودند ، چاه اول با حفر 500 متر در بخش افقي مخزن و بدون لولهغلافي تكميل شد ولي پس از يك هفته توليد ريزش نموده و متروكه گرديد، چاه دوم به علت همزماني با دوره انقلاب فرهنگي در چين نيمه تمام ماند.
•چينيها دقيقاً به نتيجهاي مشابه كارشناسان اتحاد جماهير شوروي رسيدند. بدين معني كه حفاري افقي از لحاظ فني قابل اجراست ولي از لحاظ اقتصادي مقرون بصرفه نيست. در اواخر دهه 1970 و اوايل دهه 1980 كانادائيها نيز اقدام به حفاري افقي به روش مشابه كارشناسان اتحاد جماهير شوروي و چيني نمودهاند و به نتايجي مشابه آنها دست يافتند.
•. در سال 1978 فرانسويها براي رفع مشكل توليد نفت سنگين كه در مخزن دريايي از نوع آهكي شكافدار راسپومير كشف شده بود اقدام به حفاري افقي نمودند آنها بجاي استفاده محض از روشهاي ابداعي و غير معمول، از تركيب روشهاي متعارف حفاري انحرافي و بهره گيري از توربوموتورها براي چرخانيدن مته استفاده نمودهاند آنها در ابتدا با هدف آموزش و كسب تجربه درموضوع حفاري افقي اقدام به حفر چاه افقي در يك مخزن كم عمق (حدود600 متر) در خشكي نمودند و پس از كسب اطلاعات لازم و مهم و نمودارگيري از ته چاه در طول حفاري افقي در مخزندريايي راسپومير در بخش مديترانه نمودهاند.
•نتايج اين كار و افزايش توليد از اين مخزن به حدي خارج از انتظار بود كه بعنوان تنهاروش توليد نفت سنگين از مخازن آهكي شكافدار با نفوذپذيري كم ماتيس و آبرانش قوي شمرده شد.
• از اين زمان به بعد بود كه حفاري افقي به صورت گسترده و با اهداف گوناگون در اغلب كشورهاي نفت خيز مورد استفاده قرار گرفت و با توجه به تجربيات كسب شده امروز حفاري حفرههاي متعدد وافقي به منظور تخليه لايةهاي نازك و كم تراوا از يك حفره عمودي امري طبيعي است.
•تكنولوژي حفاري افقي و نتايج به دست آمده در موارد موفق با آنچنان سرعتي رو به پيشرفت است كه هر از چندگاه گزارشات تازهاي در مورد كاربردهاي جديدتر در نشريات فني و علمي مربوط به نفت به چشم ميخورد .
• امروزه حتي حفر حفرههاي شعاعي در طول محور يك حفره افقي امري قابل اجرا و با شتاب قابل ملاحظهاي به مرحله بهرهبرداري اقتصادي نزديك ميشود.
• متاسفانه در نشريات فني كمتر به موارد ناموفق از حفاري افقي اشاره گرديده است و از دلايلي كه منجر به ناكامي در حفاري افقي ميگردد اطلاعاتدقيقي در دست نيست ولي بطور يقين مشكلات طيف وسيعي از مسائل حفاري، زمينشناسي، نمودارگيري، تكميل و بهره برداري را شامل بوده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید