دانلود پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت میوه با فرمت pptو در47 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت میوه
مقدمه ای بر علم فیزیولوزی پس از برداشت
ميوه ها و سبزيها از جمله مهمترين محصولات باغي هستند كه نقش مهمي در تأمين نياز غذايي و سلامت انسان بازي ميكنند. اين گروه از محصولات كشاورزي بدليل داشتن رطوبت زياد فسادپذير هستند و در دورهی پس از برداشت بخش عمده آنها (بين 5 تا 50 درصد) از بين ميروند.
بخش عمدهاي از اين ضايعات را ميتوان با اجراي عمليات صحيح در دورهی قبل از برداشت (در باغ يا مزرعه) حذف نمود.
مديريت تغذيه،هرس، آبیاری، آفات و بيماريهاي گياهي در دوره قبل از برداشت، تكنولوژي صحيح برداشت، تيمارهاي غير شيميايي و استفاده از تركيبات طبيعي براي كنترل ضايعات، عمليات پيش سرمادهي، سيستم هاي بسته بندي جديد، انبارداري صحيح (شامل كليه عمليات در طي انبارداري) و بالاخره حمل و نقل صحيح از مهمترين راهكارهاي موجود هستند كه تا حد قابلتوجهي ميزان اين ضایعات را به حداقل میرسانند.
محققیناین موضوع را تحت عنوان (برداشت مخفی) مورد بررسی قرار دادند
عوامل موثر در کاهش تلفات پس از برداشت
پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت میوه
انتخاب رقم
شدت نور
آبیاری
üمدیریت تغذیه
üزمان برداشت
üتیمارهای پیش سرمادهی((precooling
üکنترل عوارض پاتولوژیکی
üتکنولوژی انبارداری
üتکنولوژی بسته بندی
üجا به جایی
üپوشش های خوراکی
انتخاب رقم
ارقام مختلف یک گونه نقش به سزایی در فساد پذیری داشته و رقم انتخاب شده با شرايط و اهداف توليد از بقيه عمليات باغباني تأثير بیشتری بر كاهش ضايعات و انبارداری محصولات مختلف باغی دارند.
در برنامه هاي اصلاحي محصولات باغي، صفات مرتبط با فيزيولوژي پس ازبرداشت محصول مورد توجه زيادي قرار گرفته است كه مهمترين آنها عبارتند از:
قابليت جابجايي و كاهش نرم شدن ميوه در طي رسيدن بخصوص در گوجه فرنگي.
مقاومت به سرمازدگي در طي انبارداري خصوصا در سيب، خيار، هلو و گوجه فرنگي.
مقاومت به انبارداري در اتمسفر كنترل شده
شدت نور
شدت نور مناسب نه تنها در افزايش توليد و تكثير در محصول مؤثر است بلكه از بروز عوارض فيزيولوژيكي خاصي چون آفتاب سوختگي نيز جلوگيري ميكند.
ميوه آفتاب سوخته گوجه فرنگي نه تنها قابليت نگهداري خوبي ندارد بلكه آن را نميتوان به خوبي بصورت مصنوعي رساند.
نمونه بارز ديگري از تأثير نور را مي توان در ميزان ويتامين ث و ميزان ماده خشك محصول مشاهده نمود. با افزايش شدت نور در دامنه بهينه ميزان ويتامين ث محصول افزايش مي يابد.
پاورپوینت فیزیولوژی پس از برداشت میوه
آبیاری
چون در صد بالايي از وزن محصولات باغي را آب تشكيل ميدهد، تأمين آب نه تنها در افزايش توليد مؤثر است بلكه با بهينه سازي تأمين آب ميتوان عوارض فيزيولوژيكي خاص چون پوسيدگي گلگاه در گوجه فرنگي، لكه تلخي در سيب وTip burn در كاهورا كاهش داد. در مورد لكه تلخي سيب بايد اشاره نمود كه دقت در انجام عمليات آبياري كه منجر به توزيع مناسبتر كلسيم در ميوه ميگردد خصوصا در مراحل پاياني رشد از راهكارهاي اساسي كاهش اين عارضه ميباشد. آبياري قطره ای علاوه بر افزايش راندمان مصرف آب منجر به بهبود ميوه ها از نظر عوارض اشاره شده خواهد شد.
مديريت تغذيه
تغذيه صحيح محصولات باغي نقش مهمي در كاهش ضايعات و بهبود كيفيت محصول توليدي و عمر انباري محصولات برداشت شده دارد. در اين بين ازت، فسفر، پتاسيم، كلسيم، بور، مس و موليبدن از اهميت زيادي برخوردارند.
ازت بيش از حد نه تنها عدم تعادل اسيد آمينه هاي ضروري و بالطبع عدم تعادل پروتئين را در پي خواهد داشت بلكه مشكلات عديده اي چون تجمع نيترات و كاهش ميزان ويتامين ث را نيز ايجاد ميكند.
عوارض فيزيولوژيكي چون توخالي شدن كلم بروكلي، كاهش وزن سيب زميني شيرين در انبار و كاهش عطر و طعم كرفس در نتيجه مصرف ازت بيش از حد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید