دانلود مقاله پایش لرزش در ماشین آلات دوار با فرمت ورد ودر 22 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله پایش لرزش در ماشین آلات دوار
در این مقاله تلاش شده است تا از منظر ابزاردقیق به بررسی مبحث لرزش و روش های اندازه گیری آن پرداخته شود. وجود لرزش با اندازه ی غیرمجاز در ماشین آلات دوار از قبیل پمپ ها، توربین ها، موتورها و غیره باعث ایجاد لطمات جبران ناپذیری به این ماشین آلات شده و از این رو مسأله ی سنجش، و اندازه گیری آن از اهمیت بسبار بالایی برخوردار است که به صراحت می توان گفت نادیده گرفتن این پدیده و یا عدم توجه کافی به چگونگی انتخاب عوامل مربوطه از جمله حسگرو محل نصب آنها، نحوه ی پیکربندی پایش لرزش و ... باعث عواقب سنگین و گاهی توقف طولانی مدت ماشین آلات و فرآیند تولید می شود. در این مقاله با معرفی انواع حسگرهای لرزش به مقایسه ی اجمالی آن ها پرداخته شده و چگونگی اندازه گیری لرزش و علل پدید آمدن آن بیان شده است.
واژههای کلیدی
لرزش، اندازه گیری، پایش، ماشین آلات دوار
مقاله پایش لرزش در ماشین آلات دوار
1. مقدمه
مبحث ارتعاش یا لرزش [1] یکی از موضوعات بسیار مهم در ماشین آلات دوار است که در بعضی مواقع صدمات غیر قابل جبرانی را در پی دارد. به همین دلیل تحلیل، سنجش و بررسی علل لرزش از موضوعاتی است که در صنایع دارای ماشین آلات دوار از قبیل توربین، ژنراتور، موتور، پمپ، کمپرسور و... بسیار به آن اهمیت داده میشود و نسبت به حفاظت ماشین آلات در مقابل این پدیده تلاش بسیاری به عمل می آید. این مقاله در حد مقدور به بررسی اجمالی پدیدهی لرزش پرداخته و چگونگی اندازه گیری آن و انتخاب حسگر، محل نصب مناسب و برخی نکات دیگر در این خصوص را در حد کافی بیان نموده است.
2. تعاریف و اندازه گيري لرزش
در سامانههای دینامیک که جسم قابلیت کسب یا از دست دادن انرژی را داراست، نوسان به وجود می آید که به آن ارتعاش می گویند. ارتعاش در ساده ترین شکل بصورت حرکت نوسانی تعریف می شود که به آن لرزش می گویند. [1]
2-1. پارامترهای اندازه گیری لرزش
معمولاً سه پارامتر در ارتباط با لرزش، اندازه گیری می شوند که در ادامه این پارامترها تشریح شدهاند:
الف. فرکانس[2]: تعداد دفعاتی که ماشین در واحد زمان (دقیقه/ثانیه) می لرزد.
ب. دامنه ی لرزش:[3] این مقدارمعمولاً با مقیاس های هزارم اینچ، میکرون، اینچ در ثانیه و g که بستگی به چگونگی اندازه گیری دارد نشان داده می شود.
شکل 1. شکل یک تناوب سیگنال هارمونیک |
معمولاً اندازه ی جابجایی کامل جرم به عقب و جلو، مقدار لرزش نامیده می شود. واحد اندازه گیری جابجایی در سامانهی انگلیسی و متریک در ادامه آمده است و فرمول های تبدیل آن نیز به صورت زیر می باشد:
1mil=0.001 inch
1 micron= 0.001 mm
1 mil= 25.4 micron
1 micron= 0.039 mil
میران جابجایی بر حسب میکرومتر و میل، سرعت بر حسب میلیمتر بر ثانیه یا اینچ بر ثانیه و شتاب بر حسب متر بر مجذور ثانیه یا g یا اینچ بر مجذور ثانیه بیان می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید