دانلود پروژه مقایسه نیروگاه بادی با سایر نیروگاه ها با فرمت ورد ودر 15 صفحه قابل ویرایش
قسمتی از متن مقاله
مقدمه
کشور ایران از لحاظ منابع مختلف انرژی یکی از غنی ترین کشورهای جهان محسوب می گردد، چرا که از یک سو دارای منابع گسترده سوختهای فسیلی و تجدید ناپذیر نظیر نفت و گاز است و از سوی دیگر دارای پتانسیل فراوان انرژیهای تجدید پذیر از جمله باد می باشد.با توسعه نگرشهای زیست محیطی وراهبردهای صرفه جویانه در بهره برداری از منابع انرژیهای تجدید ناپذیر، استفاده از انرژی باد در مقایسه با سایر منابع انرژی مطرح در بسیاری از کشورهای جهان رو به فزونی گذاشته است.
تاریخچه:
طبق اسناد و مدارک موجود، اولین قایق بادی توسط مصریان ساخته شد. اولین آسیاب بادی برای آرد کردن غلات 200 سال قبل از میلاد مسیح توسط ایرانیان بنا گردید . بعد ازآن در قرن 13 میلادی آسیاب بادی به اروپا راه یافت و تکمیل شد. بطور جدی و با تکنولوژی جدید استفاده از انرژی باد در سال 1854 در ایالات متحده آغاز شد . بزرگترین ماشین بادی در زمان جنگ جهانی دوم در امریکا ساخته شد که توان این ماشین 1.25 مگاوات برای سرعت باد 13.4 متر بر ثانیه بود. در دنیا امروزه از 6 منبع انرژی تولید می کنند که آنها زغال سنگ ، نفت خام ،گاز طبیعی ، نیروی آب ، انرژی هسته ای و انرژی های نو هستند .
آسیابهای نشتیفان شهرستان خواف، روستای نشتیفان قرار دارد. این آسیابها از بزرگترین مجموعههای خشت، گل و چوب بازمانده از دوره صفویه و بزرگترین و قدیمیترین مجموعه آسبادهای (آسیای بادی عمودمحور) جهان هستند. چرخش این آسبادها تنها به وزش بادهای قوی، مداوم و ۱۲۰ روزه سیستان برمیگردد.
انرژی باد
انرژی باد حاصل از هوای متحرک می باشد.هنگامی که تابش خورشید بطور نامساوی به سطح ناهموار زمین می رسد سبب ایجاد تغییرات دما و فشار میگردد و در این تغییرات باد بوجود می آید .
در بین انرژی های تجدید پذیر، انرژی باد یکی از اقتصادی ترین روشهای تولید برق است . که آلودگی ندارد و با توجه به تجدیدپذیر بودن آن از اهمیت بسیاری برخوردار است . با استفاده از انرژی باد آلودگی زیست محیطی کاهش می یابد به طوری که تولید هر کیلو وات انرژی الکتریکی از باد از انتشار یک کیلو گرم دی اکسید کربن در مقایسه با نیروگاههای سوخت فسیلی جلوگیری می کند.
انواع توربين هاي بادي و مكانيسم كار آنها
الف- توربينهاي بادي با محور چرخش عمودي: اين توربينها از دو بخش اصلي تشكيل شده اند: يك ميله اصلي كه رو به باد قرار مي گيرد و ميله هاي عمودي ديگر كه عمود بر جهت باد كار گذاشته مي شوند. اين توربينها شامل قطعاتي با اشكال گوناگون بوده كه باد را در خود جمع كرده و باعث چرخش محور اصلي مي گردد. ساخت اين توربينها بسيار ساده بوده اما بازده آنها پايين میباشد. عمده ترين توربين هاي بادي محور عمودي عبارتند (ساوينيوس داريوس، صفحه اي و كاسه اي). در اين نوع توربينها در يك طرف توربين، باد بيشتر از طرف ديگر جذب مي شود و باعث مي گردد كه سيستم لنگر پيدا كرده و بچرخد. يكي از مزاياي اين سيستم وابسته نبودن آن به جهت وزش باد مي باشد.
ب-توربينهاي بادي با محور چرخش افقي :اين توربينها نسبت به مدل محور عمودي رايج تر بوده همچنين از لحاظ تكنولوژيك پيچيده تر و گرانتر مي باشند. ساخت آنها مشكلتر از نوع محور عمودي بوده ولي راندمان بسيار بالايي دارند. در سرعتهاي پايين نيز توانايي توليد انرژي الكتريكي را داشته و توانايي تنظيم جهت در مسير وزش باد را نيز دارند. اين توربينها 3 يا در مواردي 2 پره مي باشند كه روي يك برج بلند نصب مي شوند. اين پره ها همواره در جهت وزش باد قرار مي گيرند.
انواع کاربرد توربین های بادی
پمپ های بادی آبکش جهت
ـ تأمین آب آشامیدنی حیوانات در مناطق دور افتاده
ـ آبیاری در مقیاس کم
ـ آبکشی از عمق کم جهت پرورش آبزیان
ـ تأمین آب مصرفی خانگی
ـ کاربرد توربینهای بادی کوچک بعنوان تولید کننده برق
ـ تأمین برق جزیره های مصرف
ـ شارژ باتری
2.نیروگاههای بادی منفرد جهت تأمین انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی و یا کشاورزی
3.مزارع برق بادی جهت تأمین بخشی از تقاضای انرژی برق شبکه
دیدگاه خود را ثبت کنید