دانلود پاورپوینت علوم و فناوری نانو با فرمت ppt ودر31 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت علوم و فناوری نانو
اهميت مقياس نانو
اهميت مقياس نانو در چيست ؟
چه ويژگي هاي جديدي در اين مقياس ظاهر ميشود ؟
چرا کوچک سازي؟
•ارزانتر
•سبکتر
•کوچکتر
•سريعتر
•تميزتر
•بهتر
اولين انگيزه هاي کوچک سازي بوسيله صنايع الکترونيک که تمايل به ساخت وسايل کوچک الکترونيکي بر روي چيپ هاي سيليکوني داشت ، ايجاد گرديد.
فناوري نانو چيست؟
توانايي کارکردن در مقياس 1 تا 100 نانومتر با هدف دستکاري در چگونگي قرار گرفتن اتم ها و مولکول ها و ساخت مواد جديد با خواص جديد
آن پايين فضاهاي بسياري هست...
اصول فيزيكي، تا آنجايي كه من توانايي فهمش را دارم، برخلاف ساختن اتم به اتم اشياء،حرفي نمي زند".
فاينمن هرگز از نام « نانوفناوري» استفاده نكرد.
پيشوند نانو (Nano)از لغت يوناني تحت نام کوتوله مشتق شده است .
پاورپوینت علوم و فناوری نانو
تا سال 1974 از لغت نانوتکنولوژي استفاده نشده بود تا اينکه يکي از محققين ژاپني بنام نوريو تانيگوچي اين لغت را در ارتباط با مهندسي مواد دراندازه هاي نانومتري مورد استفاده قرار داد.
برخی اهداف فناوری نانو :
1) توسعه فناوری و تحقیقات در سطوح اتمی ، مولکولی و یا ماکرو مولکولی در مقیاس اندازه های 1 تا 100 نانومتر.
2) خلق و استفاده از ساختارها ، ابزار و سیستمهایی که به خاطر اندازه کوچک آنها ، خواص و عملکرد جدیدی دارند.
3) توانایی کنترل یا دستکاری درسطوح اتمی .
عناصر پایه:
1- نانو ذرات
اولین و مهمترین عنصر پایه، نانو ذره است . منظور از نانو ذره، ذراتی با ابعادی درحدود 1 تا 100 نانو متر و در هر سه بعد می باشد . نانو ذرات می توانند از مواد مختلفی تشکیل شوند ، مانند نانو ذرات فلزی ، سرامیکی و ...
2- نانو لوله های کربنی
این عنصر پایه در سال 1991 توسط دانشمندان ژاپنی کشف شد و در حقیقت لوله هایی از جنس گرافیت می باشند . این نانو لوله ها دارای اشکال و اندازه های مختلفی هستند ومی توانند تک دیواره یا چند دیواره باشند . این لوله خواص بسیار جالبی دارند که منجر با ایجاد کاربردهای قابل توجهی از آنها می شوند .
3- نانو کپسولها
سومین عنصر پایه، نانوکپسول است . همان طوری که از اسم آن مشخص است ،کپسول هایی هستند که قطر نانومتری دارند و می توان مواد مورد نظر را درون آنها قرار داد و کپسوله کرد.
شاخه های فناوری نانو :
فناوری نانو منحصر به یک رشته خاص نیست، بلکه رشته ای میان رشته ای است یعنی به علوم مختلف وابسته است و با استفاده از پیشرفتهای علوم مختلف .می توان به پیشرفتهای فناوری نانو دست یافت
بنابراین
کاربردهای متفاوتـی را می توان برای این فناوری متصور شد. مانند کاربردهای الکترونیکی پزشکی، زیستی و ... که از نظر رشته ای ارتباط خاصی با یکدیگر ندارند . لذا ممکن است فناوری نانو رشته ای کاملاً گسسته به نظر آید که موضوعات آن هیچ ارتباطی با هم ندارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید