دانلود پاورپوینت متالورژی پودربا فرمت pptودر50 اسلاید قابل ویرایش
فهرست
1 – تعریف فرآیند
2 – تاریخچه فرایند
3 – کاربردها
4 – مزایا
5 – معایب
– تشریح فرآیند
6 – تهیه پودر
7 – مخلوط کردن و آمیختن
8 – فشردن
9 – تف جوشی
10 – فشردن ایزو استاتیک گرم
11 – طراحی قطعات متالورژی پودر
12 – محصولات متالورژی پودر
قسمتی از متن پاورپوینت متالورژی پودر
تعریف متالورژی پودر
متالورژی پودر ( گرد فلز کاری ) نام فرآیندی است که در آن پودر نرم فلزات با یکدیگر مخلوط ، و پس از فشردن به شکل دلخواه در محیط کنترل شده حرارت داده ( تف جوشی ) می شود تا سطوح ذرات پودر به یکدیگر متصل شوند و ماده ای با خواص مورد نظر به وجود آید . بهترین تعریف برای متالورژی پودر شاید در مقایسه آن با ” متالورژی ذوب ” حاصل شود . در متالورژی ذوب فلز یا الیاژ ذوب و سپس در قالب ریخته می شود . شکل قالب ممکن است مثل محصول مورد نظر باشد که در این حالت یک قطعه ریختگی تولید می شود ، در غیر این صورت یک شمش ریختگی به دست می آید . با نورد کردن ، آهنگری ، اکستروژن ، کشش ، تراشکاری و سایر عملیات می توان چنین شمشی را به قطعات کار شده تبدیل کرد . ماده اولیه در متالورژی پودر به جای مذاب فلز ، ذرات ریز فلزی است . بنابراین مراحل اصلی روش متالوژی پودر مشتمل بر تولید پودرو منسجم سازی پودر است . نمودار (1) طرح کلی فرآیند را نمایش می دهد .
تاریخچه متالورژی پودر
nبا این که ظاهراٌ در 3000 سال پیش از میلاد مسیح ، یا استفاده از دانه های آهن اسفنجی نوع بسیار ابتدایی متالورژی پودر در مصر باستان وجود داشته است ،لیکن تولید انبوه فرآورده های متالورژی پودر تا اواسط یا اواخر قرن نوزدهم آغاز نشد. در اوایل قرن بیستم ، فرآیند گردفلز کاری برای تولید سکه و مدال های مسی ، شمش های پلاتین و سیم های تنگستنی که ماده اصلی فیلامان لامپ روشنایی بودند ، به کار می رفت . در سال های دهه ی 1920 نوک های تراش از جنس کاربید تنگستن و بوش های غیر آهنی تولید می شدند. یاتاقان های خود روغن کار و فیلترهای فلزی از دیگر محصولات اولیه بودند . در یک دوره پس از جنگ جهانی دوم ، عامل پیشرفتو گسترش سریع این صنعت تولید قطعات مختلف اتومبیل بوده است که طی آن آهن و فولاد جایگزین مس به عنوان ماده پر مصرف تر متالورژی پودر شدند.
پاورپوینت متالورژی پودر
nدیگر پیشرفت های دهه ی 1980 تولید تجاری پودرهای بی شکل ( غیر بلورین ) و انجماد سریع و تکامل تکنولوژی قالب گیری تزریقی بوده است . سال های اخیر دوران گسترش سریع صنعت متالورژی پودر بوده است ، به طوریکه در فاصله سال های 1960 تا 1980 مصرف پودر آهن ده برابر شده است و این رشد سریع همچنان ادامه دارد سرانجام در سال 1990 در یک اتومبیل متوسط آمریکائی حدود 21 پوند ( 10 کیلوگرم ) قطعه متالورژی پودر وجود داشت . در سال 1992 این رقم به 26 پوند افزایش یافت . و در سال 1995 اتومبیل های جدید بیشتر از 30 پوند ( 13.6 کیلوگرم ) قطعه متالورژی پودر در خود داشتند .فولاد زنگ نزن ، فولادهای پرآلیاژ، آلومینیوم ، و پودرهای مس از مواد پرمصرف در این صنعت می باشد . برخی از قطعات اولیه صنعت متالورژی پودر در شکل (1) آورده شده است.
کاربردها
nعموماٌ این فرآیند به آسانی برای تولید انبوه قطعات کوچک ، ظزیف ، پیچیده و با دقت بالا که اغلب نیازی به ماشین کاری و عملیات پرداخت بعدی ندارند ، به کار گرفته می شوددر این فرآیند اتلاف ماده ناچیز است و می توان از مواد و مخلوط های غیر معمول استفاده کرد . همچنین میزان تخلخل و نفوذ پذیری قطعه قابل کنترل است . زمینه کاربرد عمده این فرایند در تولید قطعاتی است که نسبت به دیگر روش ها از سودآوری بیشتری برخودار بوده و یا ایجاد خواص و ویژگی های مطلوببا روش های دیگر تولید دشوار است . فرایند متالوژی پودر یک راه عملی است برای حل مساله تولید فلزات دیر گداز که اخیرا پایه واساس ساخت مواد مقاوم دربرابرحرارتوابزارهای تراش بسیار سخت راتشکیل میدهد.کاربردهای دیگر متالورژی پودر عبات است از : وسایل خانگی ، وسایل تفریحی ، ابزارهای دستی ، سخت افزار ، ماشین های اداری ، موتورهای صنعتی و قطعات هیدرولیکی است .
پاورپوینت متالورژی پودر
اساس فرایند
فرآیند متالورژی پودر شامل چها مرحله اساسی زیر است :
1 – تهیه پودر
2 – مخلوط کردن یا آمیختن
3 – فشردن
4 – تف جوشی
غالباٌ برای تحصیل خواص ویژه و یا زیاد کردن دقت انواع عملیات ثانویه نیز به کار می روند . نمودار 2 نشان دهنده این فرآیند به صورت ساده است .
مزایای متالورژی پودر
1– حذف یا کاهش ماشین کاری :دقت ابعاد و پرداخت خوب محصولات به گونه ای است که در اکثر موارد می توانم بدون ماشین کاری و پرداخت از آن ها استفاده نمود . در شریطی که دقت فوق العاده زیاد ابعاد لازم باشد می توان با یک عمل ساده تاب گیری و یا تصحیح اندازه به نتیجهمطلوب رسیده و قطعاتی با دقت ابعاد قابل تولید با بیشتر روش های ماشین کاری تهیه نمود .
2 – آهنگ تولید بالا : تمام مراحل این فرایند ساده اند و انجام آنها به صورت خودکار امکان پذیر است . احتیاج چندانی به کارگر ورزیده نیست و از نظر تولید و یکنواختی قطعات و قابلیت تولید مجدد ، این روش از بهترین روش های تولید است .
3 – تهیه شکل های پیچیده : با توجه به محدودیت های بحث شده قبلی ، امکان تولید شکل های کاملاٌ پیچیده از قبیل چرخ دنده مرکب ، بادامک ها و خارهای داخلی وجود دارد . غالباٌ تولید اقتصادی برخی قطعات که ساخت آنها به وسیله ریختگری یا ماشین کاری با صرفه نیست ، به روش گرد فلز کاری میسر است .
دیدگاه خود را ثبت کنید