فهرست مطالب
مقدمه
بلاک چین چیست؟
معماری بلاک چین؛ بلاک چین چگونه کار میکند؟
فورک (Fork)بلاک چین
انواع شبکههای بلاک چین
کاربرد بلاک چین
آسیبپذیری و حملات بلاک چین
مزایا و معایب بلاک چین
آینده بلاک چین
بخشی از متن
مقدمه
فناوری بلاک چین این روزها موضوعی است که تقریبا در گفتمان اکثر افراد جامعه جای خود را دارد؛ اما کمتر کسی دقیقا میداند بلاک چین چیست و تعاریف و برداشتهای افراد اغلب آنچنان جامع نیست. این فناوری که در دههی گذشته رفتهرفته رشد کرده است و هرروز توسط افراد بیشتری شناخته میشود، تاریخچهی بیشتر از دهساله دارد و میتوان ریشههای اساسی ایدهی چنین شبکهای را در هزارهی پیشین یافت. در این مبحث قصد داریم ابتدا بهطور خلاصه مقدمهای از تعریف بلاک چین ارائه کنیم و در ادامهی آن ساختار بلاک چین، انواع بلاک چین، کاربردهای بلاک چین، امنیت بلاک چین و آیندهی بلاک چین را بررسی کنیم، مثل همیشه زومیت را همراهی کنید.
اغلب افراد بلاک چین را ارز دیجیتال تلقی میکنند و این دو گزاره را به جای یکدیگر به کار میبرند. در ابتدا تأکید کنیم که ارز دیجیتال بخشی از بلاک چین بود؛ اما بلاک چین در حال حاضر فناوری بسیار بزرگتر از ارز دیجیتال به شمار میرود و جایگاه خاص و ویژهای برای خود در علوم کامپیوتر پیدا کرده است.
بلاک چین چیست؟
عبارت بلاک چین از دو کلمه Block و Chain تشکیل شده است که بهصورت تحتاللفظی میتوان زنجیرهای از بلاکها معنی کرد؛ اما برای درک مفهوم فناوری بلاک چین نیاز به تعریف تمام تکههای پازل داریم. خالی از لطف نیست که بدانید دو کلمهی بلاک و چین در اسناد اصلی ساتوشی ناکاموتو بهصورت جداگانه به کار رفتهاند و در سال ۲۰۱۶ کلمهی مرکب بلاک چین به شهرت رسیده است.
بهطور کلی میتوان گفت بلاک چینیا بهعبارتی زنجیره بلوکی، پایگاه دادهای متشکل از فهرست سوابق تراکنشهایی است که همواره رشد میکند و بر تعداد آن افزوده میشود. به این سوابق بلاک (Block) میگویند که از طریق رمزنگاری (Cryptography) به یکدیگر متصل میشوند. بلاکها در زنجیرهای از نودهایی (Node) با شبکهی همتابههمتا قرار میگیرند و به مخزن ذخیرهسازی که تشکیل میشود، دفتر کل دیجیتال (Digital Ledger) میگویند. به عبارتی دیگر، بلاک چین بهعنوان نوعی دفتر کلی توزیعشده (Distributed Ledger) شناخته میشود که تاریخچهی دارایی دیجیتال را با استفاده از غیر متمرکزسازی و هش رمزنگاری (Cryptographic Hash) غیر قابل تغییر و شفاف میکند.
یک مثال ساده برای درک بلاک چین مقایسهی آن با سرویس Google Doc است. زمانیکه یک کاربر سندی ایجاد میکند و آن را با گروهی از افراد به اشتراک میگذارد، در واقع سند به جای اینکه کپی یا واگذار شود، توزیع میشود. این فرایند زنجیرهی توزیع غیر متمرکز به وجود میآورد که همهی افراد بهصورت همزمان به سند دسترسی دارند. هیچکدام از افراد در انتظار اعمال تغییرات توسط فرد دیگری مسدود نمیشوند و تمام اصلاحات روی سند بدون معطلی ثبت میشوند و اعمال تغییرات کاملا شفاف صورت میپذیرد. البته که فناوری بلاک چین بسیار پیچیدهتر از Google Doc است.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید