دانلود گزارش کار آزمایشگاه گیاه شناسی
این گزارش در قالب فرمت word قابل ویرایش ، آماده پرینت و ارائه به عنوان پروژه پایانی میباشد
شامل موارد زير به طور دقيق:
آزمایش گیاه خرزهره. 3 ص
در این گزارش کار به برسی انواع پلاست ها پرداخته می شود و می دانیم که پلاست ها را به سه بخش تقسیم کرده اند که به شرح زیر می باشد
• کلرو پلاست ها
•لوکو پلاست ها
•کرومو پلاست ها
آزمايش تك لپه اي. 3 ص
ویژگی های تک لپه ای ها
در جنين تك لپه اي ها ابتدا يك جوانه انتهائي و دو برجستگي جانبي تشكيل مي شود ولي بجاي آنكه دو برجستگي مزبور به رشد خود ادامه دهد. فقط يكي از آنها نمو مي يابد و تشكيل لپه منحصر به فرد گياهك را مي دهد و نمو جوانه اوليه و لپه دوم متوقف مي گردد. البته در اين مورد استثناهائي وجود دارد. در گياه Corydalis از تيره شاه تره (دولپه اي) در موقع نمو جنين فقط يكي از لپه ها نمو كامل حاصل مي كند. در حاليكه لپه دوم پس از مختصر نمو از فعاليت مي افتد. در اين موقع گياهك كاملاً شبيه گياهك تك لپه ايها مي باشد.
اغلب تك لپه ايها علفي و پايا هستند و معمولاً ساقه آنها به جهت عدم وجود ساختمان پسين چوب و آبكش قطور نمي گردد. در حقيقت ساقه تك لپه ايها در قسمتهاي رويشي (به غير از گل آذين) انشعاب حاصل نمي كند. در تك لپه ايها برگها معمولاً فاقد دمبرگ بوده و داراي پهنك نواري و رگبرگ هاي موازي است. استثنأ در اين مورد در تيره هاي گل شيپوري، خرما، موز و برخي از گياهان آبزي ديده مي شود.
از لحاظ ساختمان گل، گل آذين ها در تك لپه ايها متغيير است. اغلب گلها داراي يك پيش برگ بوده كه بطور متقابل با براكته گل قرار دارد.
اختلاف عمده تك لپه ايها از دو لپه ايها از نظر ساختمان داخلي عدم وجود ساختمان پسين و لايه هاي زاينده در گياهان تك لپه ايها است. اختصاصات ساختمان نخستين ساقه تك لپه ايها در مسير دسته جات آوندي برگ در ساقه مي باشد كه براي جزئيات امر به كتب گياه شناسي مراجعه شود.
وسایل مورد نیاز
1-میکروسکوپ نوری
2-لام
3-لامل
4-تیغ
5-پیست
6-آب مقطر
كرك زيتون و شمعداني. 2 ص
چکیده:
با استفاده از میکروسکوپ نوری مشاهده شد که کرکهای گیاه شمعدانی بصورت یک ردیفی و دارای کرکهای ترشحی ، کرکهای گیاه زیتون وسنجد،سپر مانند، کرکهای گیاه شب بو منشعب یا درخت مانند و کرکهای گیاه برگ بیدی یک ردیفی می باشند.
مقدمه:
کرک :
ضمائم اپیدرمی هستند كه در نتیجه افزایش حجم و طویل شدن سلولهای اپیدرم یا تقسیمات سلولی آن حاصل میشوند. کرکها درتمام اعضاءگیاهی )سطح برگ، میوه، ساقه، تخمدان و پرچمها (ممکن است بوجود آیند و وظایف مختلفی از جمله حفاظت، استحکام ترشح ویاجذب را در گیاهان انجام می دهند.
تره. 3 ص
اپیدرم
اپیدرم لایه بیرونی در همه اندامها از ریشه تا دانه میباشد. از لحاظ عملکررد و مورفولوژی بافت متنوعی است به عبارت دیگر بافت مرکب است. که سلولهای آن وظایف متعددی دارند. سلولهای اپیدرمی سلولهای پارانشیمی تخصص یافته هستند که زندهاند ولی دارای واکوئل و فاقد کلروپلاست و دارای لوکوپلاست. واکوئل ممکن است رنگدانه آنتوسیانین داشته باشد(مثلا در فلس پیاز). اپیدر گیاهان آبزی و سایه دوست کلروپلاست دارند و فتوسنتز انجام میدهند.
مشاهده آمیلو پلاست ها بر روی غده های سیب زمینی. 3 ص
ابتدا با استفاده از تیغ خراش هایی روی سیب زمینی ایجاد کرده قسمت های باقیمانده بر روی تیغ را در حالی که لام را در دست چپ گرفته و تیغ در دست راست قرا ر دارد بر روی لام قرار میدهیم. با استفاده از قطره چکان یک قطره آب لوگول به آن اضافه نموده و با دست راست لامل را ابتدا روی لام تکیه و سپس رها میکنیم. در این حالت اگر مقدار آب لوگول کم باشد از گوشه لامل به آن آب لوگول اضافه نموده و اگر مقدار آب لوگول زیاد باشد آن را با دستمال کاغذی پاک می نمائیم . اگر حباب هوایی تشکیل شده آن را با ضربه های سر خود کار از بین می بریم. حال نمونه را روی صفحه میکروسکوپ زیر عدسی ها شیئی قرار میدهیم با کمک دو گیره میکروسکوپ نمونه را برروی صفحه ثابت نگه می داریم. اکنون با تنظیم مقدار نور، دیافراگم، و عدسی ها به مشاهده سلول گیاهی می پردازیم در این مشاهده دایره ها و بیضی هایی می بینیم که برخی دارای شیار هایی هستند. این دوایر همان آمیلو پلاست ها هستند.
مشاهده اپیدرم فلس پیاز. 5 ص
هدف آزمایش: مشاهده دیواره سلولی، هسته، هستک، سیتوپلاسموسایل مورد نیاز: لام، لامل، تیغ، پیاز، معرف لگولروش کار:1. ابتدا gr0.5 ید فلزی را برداشته و با مقداری آب حل میکنیم سپس gr1 یدیدپتاسیم به آن اضافه میکنیم و در نهایت به حجم ml100 میرسانیم . یک لام برمیداریم و یک قطره لگول به روی لام میریزیم.
2. یک پیاز را به چهارقست تقسیم میکنیم وقبل از اینکه اپیدرم را به طور کامل از فلس جدا شود روی لام میگذاریم سپس یک نمونه روی لام نگه میداریم و بقیه اش را به کمک تیغ برش میدهیم.
نعناع. 5 ص
نعناع(ساقه)بافت كلانشيم : يك نوع از بافت هاي پارانشيمي مي باشد.كه ازسلولهای پارانشيمي تشکیل شده که این سلولها ممکن است پارانشیم مانند باشند. ولی سلولهای کلانشیم تخصص یافته و طویلترند. دارای دیواره اولیه هستند که ضخامت آن یکنواخت نبوده و در بعضی قسمتها خصوصا در گوشهها ضخیمتر است. سلولها زندهاند و ممکن است دارای کلروپلاست باشند. بافت کلانشیم بافت مقاوم اندامهای در حال رشد است. اندامهایی که در حال طویل شدن هستند.
هدف: برش گیری و رنگ آمیزیوسایل و مواد:ساقه نعناع،آب،آبکش،پلیت،آب ژاول،آبی متیل،کارمن زاجیتئوری:برای آن که بخش های مختلف یک اندام شناسایی و مطالعه شود از بافت گیاهی برش میگیریم و پس از آن برش ها را به وسیله ی مواد رنگ کننده رنگ آمیزی میکنیم. در مطالعه ی اندام شناسی(اندام ساقه،ریشه،برگ،محتویات سلول مورد نظر نیست. بلکه نوع بافت اهمیت دارد.برای این که یک اندام گیاهی را برای مدت طولانی نگهداری کنیم از فیکساتور (fixator) استفاده میکنیم. نمونه ی آن محلول فیکساتورF.A.A است که شامل فرمالین ،استیک اسید و الکل می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید