فهرست مطالب
مقدمه
منظور از اسناد خزانه اسلامی چیست؟
مزایا و مشکلات اسناد خزانه اسلامی چیست؟
روش محاسبه سود اسناد خزانه اسلامی چگونه است؟
روش خرید و فروش اسناد خزانه اسلامی چگونه است؟
جمعبندی
بخشی از متن
مقدمه
اسناد خزانه اسلامی یکی از انواع مختلف سرمایهگذاری در اوراق بدهی است که با توجه به ویژگیهایش؛ طرفداران خاص خود را در ایران دارد.
این اوراق بیشباهت به سایر اوراق از جمله صکوک یا اوراق اجاره نیست. اما اخزا یا همان اسناد خزانه تفاوتهای جدی با سایر اوراق دارد.
بازدهی و سود اسناد خزانه اسلامی نسبت به برخی از سرمایهگذاریها از جمله سرمایهگذاری در بانک بهتر است. بنابراین در دوران رکود بازارها؛ میتواند سود مطمئنی نصیبتان کند.
با این حال، انواع مختلفی از سرمایهگذاری وجود دارد که خرید اسناد خزانه اسلامی یکی از آنها است.
هر نوع سرمایهگذاری نیاز به شناخت کافی دارد. هر چند ریسک سرمایهگذاری در اخزا معمولا بسیار پایین بوده؛ اما بهتر است اطلاعات جامعی در این خصوص کسب کنید.
ما در این مبحث به موضوعات مخلتفی اشاره میکنیم. از جمله اینکه اصلا اسناد خزانه اسلامی چیست؛ سود؛ قیمت؛ مشکلات اسناد خزانه اسلامی و نحوه خرید و فروش آن به چه صورت است. پس تا پایان با ما همراه باشید.
منظور از اسناد خزانه اسلامی چیست؟
اسناد خزانه یکی از انواع مختلف سرمایهگذاری بوده که خود نوعی اوراق بدهی به شمار میرود و شباهتهای زیادی با سایر انواع اوراق دارد. با این تفاوت که اسناد خزانه یک اوراق کاملا دولتی محسوب شده و صرفا از جانب دولت منتشر میشود.
معمولا عموم مردم آشنایی کمتری با این اسناد دارند. در حالی که غالبا از این طریق میتوانند سود تقریبا خوبی به دست آورند. یکی از علتهای این موضوع آن است که اکثر مردم از تعاریفی که در این خصوص ارائه میشود، اطلاعات زیادی ندارند.
در پاسخ به این سوال که اسناد خزانه اسلامی چیست؛ میتوان گفت که این نوع اوراق نیز همانند سایر اوراق دیگر، برای تامین نیازهای مالی دولت منتشر میشود. با این تفاوت که در اینجا تاکید بر روی بازپرداخت بدهیهای پیمانکاران دولت است.
فرض کنید که دولت باید تا مدت زمان مشخصی بدهیهای پیمانکاران خود را پرداخت کند. این پیمانکاران هر کدام بخشی از پروژههای عمرانی و خدماتی دولت را انجام دادهاند.
حال پیمانکاران میتوانند با فروش این اوراق از طریق فرابورس به عموم مردم، زودتر به طلب خود برسند. با این تفاوت که مبلغ کمتری را نسبت به ارزش سررسید اسناد دریافت میکنند.
مثلا اگر قرار بر این باشد که یک پیمانکار منطبق با اسناد خزانه به تاریخ سررسید سال بعد یک میلیارد تومان دریافت کند، میتواند آن را از طریق فرابورس به قیمت کمتر به فروش برساند. اما در عوض زودتر به نقدینگی مورد نیاز خود دست پیدا کند.
حال شما به عنوان سرمایهگذار میتوانید از طریق خرید این اوراق با میزان کمتر از تاریخ سررسید، به سود منطقی دست پیدا کنید. این سود همان تفاوت بین مبلغ سررسید اسناد و مبلغ واقعی خرید است.
بنابراین اسناد خزانه همانند سایر اوراق دیگر هیچگونه کوپن سودی ندارند. بلکه سود سرمایهگذار ناشی از مابالتفاوت ارزش اسمی و ارزش خرید اسناد است. از همین رو به لحاظ شرعی و اسلامی نیز یک سرمایهگذاری مورد تایید است.
سرمایهگذار در اینجا سود اسناد خزانه اسلامی را در تاریخ سررسید از دولت دریافت میکند. از همین رو ریسک سرمایهگذاری نیز بسیار پایین است.
از منظر دستهبندی انواع مدلهای سرمایهگذاری، خرید اسناد خزانه همانند سایر اوراق بدهی، یکی از انواع سرمایهگذاری کوتاهمدت به شمار میرود.
با تمام این اوصاف میتوان اسناد خزانه اسلامی را یک بازی برد برد بین دولت؛ پیمانکاران و سرمایهگذاران دانست. چرا که هم دولت کسری بودجه خود را تامین میکند و هم پیمانکاران میتوانند بدهی خود را زودتر از موعد مقرر و البته با اندک قیمتی پایینتر دریافت کنند. و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید