دانلود پاورپوینت بهداشت آب با فرمت ppt ودر 122 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت بهداشت آب
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
آب حالت مایع ترکیب شیمیایی H2o میباشد که همیشه درطبیعت همراه با مقداری مواد نامحلول وگازی شکل یافت می گردد. مولکول آب از دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن تشکیل شدهاست که با پیوندهای کووالانس به هم متصل شدهاند. اتمهای هیدروژن دارای بار مثبت هستند و با زاویه نزدیک به ۱۰۵ درجه در اطراف اتم اکسیژن قرار گرفتهاند که این موضوع باعث قطبی شدن پیوندهای مولکول آب شدهاست.جرم مولی آب برابر ۱۸ گرم بر مول میباشد.
ز ۵۱۰ کیلومترمربع سطح زمین۳۶۱کیلومتر مربع آنرادریاها تشکیل می دهند.
اقیانوسها ۷۷/ ۹۸ درصد و۱/۲۳ درصد به صورتهای زیردرکره زمین یافت میشود.
یخچالهای قطبی ویخهای نقاط بلند زمین ۱۸ میلیون کیلومتر مکعب رودخانه ودریاچه های آب شیرین ۰/۲۵ میلیون کیلومتر مکعب
آبهای زیرزمینی شوروشیرین۰/۲۵ میلیون کیلومتر مکعب
یعنی ۰/۵ میلیون کیلومتر مکعب (۳%)آب موجوددرکره زمین آب شیرین است .
اگرچه حجم کلی آبهای موجود برروی زمین نسبتاً زیاد مینماید اما متجاوز از ۹۷٪ این آبها در دریاها و اقیانوسها متمرکز هستند و حدود ۲٪ نیز به صورت یخ و یخچالها در مناطق قطبی تجمع یافتهاست. از یک درصد آب باقیمانده نیز بخش زیادی در اعماق زمین بوده که استخراج آن مشکل و از دسترس انسان به دور است.
آب شیرین قابل استفاده درجهان ۱% می باشد.
پاورپوینت بهداشت آب
آب سالم و پاکیزه
آب مصرفی انسان باید سالم و پاکیزه باشد و دارای شرایط زیر باشد:
۱- بدون عوامل زنده بیماری زا باشد
۲- بدون مواد شیمیایی زیان آور باشد.
۳- قابل استفاده برای مصارف خانگی باشد.
۴-عاری ازهرگونه طعم،بوومزه ناخوشایندباشد.
۵-کلرباقیمانده آن ۰٫۲-۰٫۸ میلیگرم درلیترباشد.
آب آشامیدنی آب گوارایی است که عوامل فیزیکی،شیمیایی وبیولوژیکی آن درحدی باشدکه مصرف آن عارضه سوئی درکوتاه مدت ودرازمدت درانسان ایجادنکند.
وجودبوی کلرنشان سلامت آب است.
طبق آمار برنامه عمران سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶:
۱٫۱ میلیارد نفر به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.
۲٫۶ میلیارد نفر به آب کافی برای بهداشت دسترسی ندارند.
۷۰۰ میلیون نفر در ۴۳ کشور با مشکل کمبود پیوستهٔ آب مواجه هستند.
۱٫۸ میلیون کودک زیر ۵ سال هر روز از ابتلا به اسهال به علت آشامیدن آب ناسالم میمیرند. سالیانه ۲٫۱میلیون مرگ در اثر اسهال در جهان به وقوع می پیوندد که ۶۵درصد از این مرگ ها مربوط به آب ناسالم وغیر بهداشتی است.
مقدارآب مورد نیاز شهرها، شهرستانها و روستاها در مرحلۀ اول به تعداد ساکنان آنها، تعداد کارخانجات، مؤسسات عمومی و فضاهای سبز آن منطقه بستگی دارد و در مرحلۀ دوم به عواملی نظیر آب و هوا، آداب و رسوم و وجود چاه یا منابع دیگر آب بستگی دارد.
مصرف آب
برای بدست آوردن حداکثر مصرف روزانۀ آب بایستی آب مصرفی قسمت های زیر را محاسبه نمود:
۱- مصرف خانگی
۲- مصرف عمومی وهمگانی(فضای سبز،آتش نشانی،تلفات آب)
۳- مصارف صنعتی و تجاری
پاورپوینت بهداشت آب
تقریبا ً ۱۵% حجم آب تامین شده برای آبرسانی شهری را مصارف ناخواسته و به حساب نیامده تشکیل می دهد و شامل آن بخش از آب در خطوط انتقال و شبکه های توزیع است که به صورت ناخواسته از لوله ها، اتصالات، شیرآلات و مخازن به خارج نشت پیدا می کند و یا توسط انشعابات غیر مجاز برداشت می شود. نشت آب تابعی از قطر و جنس لوله، کیفیت آب بندی پیوندی ها، اتصالات و شیرآلات، دما، فشار آب، مدیریت بهره برداری و عمر سیستم است.
متاسفانه مقدار اتلاف آب شرب ازسیستم آبرسانی شهرهای ایران تا ۳۳% گزارش شده است، اخیرا ً با مرمت و بهره برداری بهتر رو به بهبود است. تخمین زده می شود که با اجرای خوب و بهره برداری صحیح و دقیق سیستم های آبرسانی شهری این مقدار می تواند تا ۲۰ لیتر به ازای هر نفر در روز تقلیل یابد.
فصل دوم
تهیه آب
الف)منابع آب
محافظت بهداشتی ازچاه،چشمه وآب انبار
کاوش آبهای زیرزمینی
حریم بهره برداری ازآبهای زیرزمینی
ب)مخازن ذخیره
آب مورد نیاز به اندازه کافی و کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشری بسیار ضروری است انسانها از همان ابتدا به اهمیت فراوان آب پی برده بودند و تمدنها پیرامون منابع آبی به وجود آمده اند که علاوه بر تامین نیازهای حیاتی قادر به رفع نیازهای کشاورزی و حمل و نقل بوده اند.
انسانهای اولیه از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی و چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند.
منابع آب
اگر کسی از فضا به زمین نگاه کند، آن را یک سیاره آبی رنگ و پر از آب خواهد دید. مرز بین اروپا و افریقا.pps
۱-آبهای سطحی شامل:رودخانه ّ-دریاچه -اقیانوس –دریا
۲-آبهای زیرزمینی شامل:چاه-چشمه-قنات
منابع بهره برداری از آب: ۱-آب بارندگی (آب انبارها) ۲-آبهای سطحی (نیاز به مراحل مختلف تصفیه وضدعفونی)۳-آبهای زیرزمینی(دربیشترمواقع به تصفیه خاصی نیازنیست فقط کلرزنی انجام می شود)
بهترین منابع آب چاهها وچشمه ها می باشند.
اصلی ترین ویژگیهای آبهای سطحی وزیر زمینی:
آبهای سطحی وزیرزمینی بدلیل دردسترس بودن وهزینه کم بهره برداری بعنوان منابع اصلی تامین آب مورد نیاز بشر می باشند .
آبهای سطحی (رودخانه ها – دریاها – اقیانوسها) دارای ویژگی های خاصی هستند.اصلی ترین این پارامترها عبارتند از:
۱٫این آبها معمولاً مواد معلق ( TS) و کدورت زیادی دارند(زلال نیستند).
۲٫مقدارpH در این آبها بین ۷ تا ۸ می باشد.
۴٫حاوی شوینده ها ،مواد آلی و فلزات سنگین می باشند.
۵٫معمولاً آلوده به میکرواورگانیزمها هستند.
۶٫مقدار آمونیاگ ، فنول ، فسفاتها و نیتراتها در آنها زیاد است.
واصلی ترین پارامترهای آبهای زیر زمینی عبارتند از:
۱٫معمولاً زلالند.
۲٫مقدار مواد آلی در آنها بسیار ناچیز است.
۳٫مقدار فلزاتی مانند آهن و منگنز در آنها زیاد است.
۴٫معمولاً آلودگی میکروبی کمی دارند.
۵٫مقدار کل مواد جامد حل شده (TDS) در آنها تقریباً بالاست.مقدارموادمعلق کم است.
۶٫بدلیل وجود زوج بافری (H2CO3 – HCO3— ) خاصیت بافری دارند.
۷٫اسیدیته آنها بین۶٫۵-۷٫۹ می باشد.
۸- دی اکسید کربن ممکن است در این آبها زیاد باشد.
این ویژگیها فرایندهایی که بمنظور بهبود کیفیت بر روی آنها باید انجام گیرد را مشخص می کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید