دانلود پاورپوینت مدیریت مواد زائد با فرمت pptودر 38 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت مدیریت مواد زائد
تعریف: مواد زائد جامد
به کلیه مواد زائد حاصل از فعالیت هاي روزمره انسان و حیوان که در حالت طبیعی به صورت جامد بوده و به علت بلا استفاده و یا ناخواسته بودن به دور انداخته می شوند مواد زائد جامد گویند.
مواد زائد جامد شهري
مواد زائد غیرخطرناکی که در مناطق مسکونی، تجاري، مؤسسات و صنایع سبک تولید می شوند. این زباله ها شامل زباله فرآیندهاي صنعتی، زباله هاي کشاورزي، معدن و لجن فاضلاب و زباله هاي خدمات شهری نمی شود.
مدیریت پسماند
مدیریت مواد زائد جامد عبارتست از مجموعه مقررات منسجم و سیستماتیک در خصوص تولید، ذخیره، جمع آوری، حمل و نقل، پردازش و دفع مواد زائد جامد که منطبق بر اصول زیست محیطی و بهداشت عمومی بوده و شامل روابط پیچیده میان بخشی بین رشته هایی مانند علوم سیاسی، برنامه ریزی شهری، اقتصاد، جغرافیا، جامعه شناسی، ارتباطات، آمار، بهداشت، محیط زیست و مهندسی عمران و ... باشد.
مدیریت جامع مواد زائد (Integrated Waste Management: IWM)
انتخاب و کاربرد تکنیکها، روشها و برنامه های مدیریتی مناسب جهت دستیابی به اهداف ویژه مدیریت مواد زائد را مدیریت جامع مواد زائد گویند. سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا 4 گزینه را برای IWM تعیین کرده است:
1 کاهش در مبدأ تولید
2 بازیافت و کمپوست
3 سوزاندن
4 دفن در زمین
راههای کنترل تولید مواد زاید جامد:
تولید، اولین عنصر موظف یک سیستم مدیرت مواد زاید جامد است. تولید مواد، یک نقش اساسی و کلیدی در کل سیستم دارد. کنترل تولید مواد زاید جامد به دو طریق کمی و کیفی می باشد. اصولاً مشکل اصلی جوامع تولید روزافزون مواد زاید است. به طور کلی کم کردن تولید زایدات، احتیاج به انجام یک انقلاب در صنایع و طرز نگرش ما به منابع طبیعی دارد. منابع طبیعی باید با حداقل تخریب مورد بهره برداری قرار بگیرند. تولید باید به اندازه مصرف و متناسب با آن باشد. در مصرف باید نهایت صرفه جویی را بعمل آورد.
¥عوامل مؤثر در تولید مواد زاید:
1-تکنولوژیهای معیوب و آلاینده محیط
2-رواج مواد مصنوعی بجای الیاف طبیعی
3-رواج مواد و محصولات یکبار مصرف
4-تولید محصولات غیر استاندارد
5-استفاده از مواد اولیه نامرغوب
با انجام برنامه ریزی مناسب و از طریق وسایل ارتباط جمعی می توان برنامه های کاهش تولید مواد زاید جامد شهری را از مبداء تولید به اجرا درآورد. این برنامه ها عبارتند از:1-تولیدکالای مرغوب و متناسب با نیازهای جامعه 2-بازیافت مواد و کالا و استفاده مجدد ازآنها 3-کاهش میزان سمیت مواد 4-پردازش مواد زاید جامد در نقطه تولید
منابع تولید مواد زاید جامد شهری
منابع تولید را می توان بر حسب کمیت و کیفیت مواد زاید تولیدی طبقه بندی نمود. که براساس کیفیت شامل:
1-خانگی 2-تجاری 3-صنعتی 4-بهداشتی درمانی 5-مناطق باز 6-فعالیت های ساختمانی 7-ادارات دولتی
به طور کلی می توان مواد زاید جامد شهری را به دو گروه تقسیم بندی نمود:
در یک تقسیم بندی دیگر می توان مواد زاید شهری را به دو گروه مواد زاید شبه خانگی و مواد زاید خطرناک تقسیم بندی کرد. در این تقسیم بندی، درجه خطرناک بودن مواد ملاک عمل است. از نقطه نظر بازیافت مواد، تقسیم بندی مواد زاید جامد به مواد خشک و تر مناسبتر است این تقسیم بندی می تواند در جداسازی مواد از مبداء تولید موثر واقع شود.
مواد زاید خطرناک
جابجایی، حمل و نقل و دفع این مواد خطرناک بوده و احتیاج به مدیریت خاصی دارد. این مواد شامل: مواد رادیواکتیو، مواد شیمیایی سمی، زایدات بیولوژیک، زایدات قابل انفجار و قابل احتراق هستند. این مواد معمولاً در مراکز صنعتی و مؤسسات و مراکز درمانی بهداشتی تولید می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید