دانلود پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح با فرمت pptودر 69 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح
اسلاید ۱ :
تغذیه و بهداشت در سوانح:
مقدمه :
نیاز انسان به آب وغذا همانند نیاز او به هوا یک نیاز بی وقفه و اساسی است و به همین لحاظ همواره ودر همه جا ونیز تحت هر شرایطی از جمله هنگام وقوع بلایای طبیعی یا دست ساخته بشر نیز مساله تغذیه به عنوان یک ضرورت غیر قابل چشم پوشی مطرح است از سوی دیگر و با وجود پیش بینی های پیشگیرانه وقوع بلایا همچون سیل زلزله ،انفجارات ، جنگها و دشواریهای جدی دیگر همواره محتمل است ، لذا ضرورت آگاهی وآمادگی برای رویارویی منطقی با آنها از جمله در مساله تغذیه و امداد های غذایی برای بلا دیدگان به خوبی احساس میشود گاهی تاخیر در تامین آب وغذای سالم دست کم در حداقل ضرورت به خصوص نزد گروههای آسیب پذیری که از اصل حادثه جان سالم به دربرده اند، ممکن است حیات وسلامت آنها به طور جدی به مخاطره افکند نکته قابل ذکر دیگر اینکه وجود دستگاههای مسئول برای امداد و مقابله با پیامدهای بلا زدگی اگر چه یک تکیه گاه اطمینان بخش برای جامعه است .
پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح
اسلاید ۲ :
اما به هر حال توفیق آنها بدون جلب مشارکت عمومی و همکاری موثر همه نهادهای اجتماعی میسر نیست ، نمونه ای از این مشارکت وهمکاریهای هماهنگ و همسو را می توان در جمع آوری ، ارسال و توزیع کمکهای غذایی دید. وجود آگاهی های لازم واعتماد به نفس در چنین شرایطی زمینه تصمیم گیری های مناسب را با توجه به امکانات قابل دسترس و به شکل هماهنگ فراهم می کند و از پیدایش مشکلات جدیدی مثل اپیدمی بیماریهای ناشی از غذا food born diseases پیشگیری خواهد شد .
بین تغذیه وبهداشت مواد غذایی وسلامت انسان ارتباط مستقیمی وجود دارد به طوری که کمبود یا فقدان هر یک از مواد مغذی ویا عدم بهداشت مواد غذایی باعث بیماری و عوارض مختلفی در انسان با نام کلی ( سوء تغذیه ) می گردد. یکی از مهمترین نیاز های اولیه مردم بعد از وقوع بلا غذا می باشد . تامین وتوزیع غذای سالم کافی وبهداشتی یکی از بزرگترین چالشهایی است که همواره فرا روی مدیران وضعیت اضطراری بوده است از آنجا که باز ماندگان بلایا جهت رفع گرسنگی ممکن است هر نوع ماده غذایی را که در دسترس دارند بدون در نظر گرفتن مسائل بهداشتی وصرفا به علت تامین نیاز های غذایی مصرف کنند ، پس احتمال وقوع هر نوع عواقب ناگواری وجود دارد.
اسلاید ۳ :
بررسی وضعیت تغذیه ومشکلات اساسی آن :
اگر چه گاهی به نظر نمی رسد که در شرایط بحرانی ، به عنوان امداد تغذیه ای بتوان جز توزیع سریع مواد غذایی کم یا کافی در میان جمعیت بلا زده کار دیگری انجام داد لیکن نباید از نظر دور داشت که باز گرداندن وضعیت بحرانی به حالت عادی ممکن است در زمان بسیار کوتاه میسر نشود ودر این میان گروههای آسیب پذیر دچار مشکلاتی شوند که جبران آنها میسر نباشد به طور خلاصه از شاخص های زیر در بررسی های فوری می توان بهره گرفت:
.۱اندازه کیری دور بازو نزد کودکان ۱ تا ۵ ساله ( اندازه طبیعی ومطلوب ۱۶ سانتی متر و کمتر از ۱۴ نشان دهنده سوء تغذیه )
.۲بررسی وزن به قد در سنین ۱۵ تا ۵۰ سالگی و مقایسه با جداول در دسترس
.۳بررسی کامل روی نمونه های انتخاب شده به طریق نمونه برداری تصادفی
.۴بررسی خانه به خانه ( چادر به چادر) با روش نمونه برداری تصادفی
.۵بررسی میزان سوء تغذیه در افراد مراجعه کننده به محل استقرار واحدهای امداد
اسلاید ۴ :
صورتهای مختلف امداد غذایی:
به تناسب شرایط و امکانات به صورتهای مختلف می توان نسبت به توزیع کمکهای غذایی نزد جمعیت آسیب دیده اقدام کرد و حتی از دو یا چند روش به طور همزمان با برنامه ریزی ویژه استفاده نمود.
روشهای مورد اشاره عبارتند از :
.۱توزیع مواد غذایی به صورت مواد اولیه مثل برنج ، حبوبات ، روغن و۰۰۰
.۲توزیع غذای پخته از آشپزخانه های مستقر در منطقه امدادی
.۳توزیع غذای آماده قابل مصرف مثل کنسرو ، نان ، بیسکویت نان ویژه
.۴تغذیه مکمل
.۵غذاهای تکمیلی مقوی برای درمان موارد سوء تغذیه کودکان با حمایت ویژه از گروههای آسیب پذیر
.۶اگر توزیع به صورت خانواری یا گروهی است می توان جیره را در ۳ گروه تا ۵ نفر ، ۵ تا ۸ نفر و ۹ نفر به بالا محاسبه ومواد غذایی را به سرپرست خانوار تحویل داد .
سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که در این موارد ۲۰ تا ۴۰ در صد انرژی از مواد چربی ، ۵۰ تا ۷۰ در صد از مواد گلوسیدی و ۱۰ درصد از مواد پروتئینی تهیه شود .
پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح
اسلاید ۵ :
تغذیه مکمل :
معمولا در شرایط بحرانی برای گروههای آسیب پذیری که با توزیع عمومی مواد غذایی به هر دلیل از تغذیه مناسب بهره مند نمی شوند با یک جیره غذای مکمل به آنها کمک شود . گروههای آسیب پذیر شامل افراد زیر ۵ سال ، زنان باردار و شیرده ، بیماران وسالمندان می باشد.
.۱توزیع مواداولیه غذایی علاوه بر سهمیه همگانی
.۲توزیع یک وعده غذای اضافی درمحلهای مشخص با حضور و بررسی افراد ذکر شده
غذای مکمل شامل حدود ۳۵۰ کالری و ۱۵ گرم پروتئین که این مقدار با توزیع ۴۰ گرم شیر خشک بدون چربی ،۲۰ گرم روغن ویا معادل ۱۰۰ گرم نان قابل تامین است البته غذای مکمل دوران بسیار مهم ۰ تا ۲ سالگی می باید متناسب با نیاز آنها انتخاب وارائه شود .
اسلاید ۶ :
تغذیه آوارگان:
یکی دیگر از موارد مهم کمک رسانی به افراد آسیب دیده رسانیدن مواد غذایی به آنان می باشد که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی می تواند منجر به وخیمتر شدن شرایط شود۰
اسلاید ۷ :
تامین غذا برای روزهای اولیه شروع بحران:
در این زمان به علت استرس از دست دادن نزدیکان, نداشتن سرپناه و عدم آگاهی از وضع آینده, افراد دچار کاهش ایمنی شده اند و در اثر کمترین آلودگی دچار مسمومیت با درصد بالا می شوند, بنابراین آموزش همگانی با همکاری جامعه علمی , دولت , صنعت و مصرف کنندگان می تواند در کاهش بیماریهای حاد و مزمن ناشی از مصرف غذای ناسالم مفید باشد. مواد غذایی که توسط افراد خیّر و ارگانهای دولتی جهت بلادیدگان تهیه میشود , پس از بررسی کیفیت مورد مصرف قرار می گیرند. بهتر است اولین محموله غذای کمکی, شامل جیره فردی, غذاهای مختلف پخته در پوشش یا جعبه نفوذ ناپذیر به آب باشد.
توصیه میشود در ساعات اولیه بحران از مواد غذایی بصورت کنسرو شده , کمپوت و آب میوه بسته بندی , خشکبار و فرآوردههای خشک استفاده گردد.
اسلاید ۸ :
تامین غذا بعد از استقرار در اردوگاه :
با توجه به وسعت حادثه , اسکان مدت ها طول می کشد , لذا تغذیه حادثه دیدگان از غذاهای متداول با در نظر گرفتن عادات غذایی در منطقه وقوع حادثه به طریق زیر ممکن است .
غذاهای خشک غیر فساد پذیر: به طور هفتگی به هر خانوار اسکان داده شده , در چادر تحویل می دهند تا با آموزش و توصیههای بهداشتی اقدام به تهیه غذای دلخواه نمایند.
فرآوردههای لبنی و پروتئینی و میوه و آبمیوه: این مواد به علت فساد پذیری و نیاز به مصرف سریع و نگهداری در شرایط ویژه روزانه تحویل داده میشود.
غذاهای کنسرو شده و شیر استریلیزه همراه با ماندگارهای طولانی , هفتگی تحویل داده میشود.
پاورپوینت بهداشت درحوادث و سوانح
اسلاید ۹ :
انواع مواد غذایی:
از معمولترین انواع مواد غذایی که درشرایط بحرانی به آسیب دیدگان
داده
می شود می توان به:
نان- انواع کنسروها وکمپوتها – تخم مرغ و شیر- میوه جات وسبزیجات -گوشت اشاره کرد۰
قبل از ذکر موارد بهداشتی و نکات ضروری در ارتباط با هر یک از موارد فوق لازم است به اصول کلی کنترل بهداشتی موادغذایی اشاره کرد:
اسلاید ۱۰ :
الف – نمونه برداری:
نمونه باید بیانگر تمامی مواد غذایی باشد.
براساس اصول صحیح نمونه برداری باشد (ظرف مخصوص و شرایط حمل به آزمایشگاه)
ب – ارسال به آزمایشگاه:
بدون هیچ تغییرنمونه ارسال شود.
در سریعترین زمان آزمایش انجام شود.
آزمایشگاه مطمئن باشد.
تا جواب قطعی مواد غذایی بی جهت از بین نرود.
ج – گزارش نتایج: ( – ) قابل مصرف ( + ) غیر قابل مصرف و نهایتا معدوم شدن مواد غذایی
دیدگاه خود را ثبت کنید