دانلود پاورپوینت مدیریت پسماند در صنعت با فرمتpptودر 116 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت مدیریت پسماند در صنعت
موضوعات مورد بحث
•مقدمه
•تعریف پسماند
•خصوصیات پسماند
•مدیریت پسماند در صنعت نفت
محيط زيست؟
بنا به يك تعريف ساده، محيط زيست عبارت است از همه عناصر جاندار يا بى جان كه پيرامون انسان را فرا گرفته و همه آنها با يكديگر داراى ارتباطى متقابل هستند و يا بعبارتي محیط زیست مجموعه ای از عوامل مختل ف است که در پیرامون ما قرار داشته، از آن تاثیر می گیریم و برآن تاثیر میگذاریم.
تعریف آلودگی
آلودگی عبارتست از هرگونه تغییر در ویژگی اجزاء تشکیل دهنده محیط که استفاده قبلی از آنها را غیرممکن می سازد و به طور مستقیم یا غیرمستقیم منافع و حیات انسان و سایر موجودات زنده را به خطر می اندازد
آلودگی خاک
هرگونه تغيير در ويژگي اجزاي تشكيل دهنده خاك به طوري كه استفاده از خاک ناممكن گردد، آلودگي خاك ناميده مي شود.
آلودگي خاك باعث از بين رفتن پوشش گياهي و كاهش رشد و نمو گياهان و در نهايت منجربه فرسايش خاك و بيابان زايي مي شود.
تعریف پسماند
مفهوم عام: مواد زائد جامد يك اصطلاح عمومي است كه براي توصيف مواد دور ریز بکار می رود. این اصلاح شامل انواع آشغال، دور ریز و زباله است.
تعریف EPA: پسماند شامل همه مواد دور ریزی است که به منظور استفاده مجدد، بازیافت یا احیا مد نظر قرار می گیرند. همچنین انواع لجن زائد و مواد زائد خطرناک نیز باید در این محدوده تعریف شوند. به عبارت دیگر مواد زائد شامل همه مواد جامد و نیمه جامدی است که ارزشی برای نگهداری ندارند.
قانون مدیریت پسماندها: پسماند به مواد جامد، مایع و گاز (به غیر از فاضلاب) گفته می شود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم حاصل از فعالیت انسان بوده و از نظر تولید کننده زائد تلقی می شود.
Kinds of Wastes
Solid wastes: wastes in solid forms, domestic, commercial and industrial wastes and …
Examples: plastics, bottles, cans, papers, scrap iron, and other trash
Liquid Wastes: wastes in liquid form
Examples: chemicals, oils, manufacturing industries and other sources
Hazardous waste
•There are many types of hazardous waste.
•Two are worst because they persist for a long time without breaking down:
• Heavy metals
•(mercury, lead, chromium, arsenic, cadmium, tin, copper — from industry, mining, consumer products)
• Organic compounds
•(synthetic pesticides, petroleum products, rubber, solvents, preservatives…)
خصوصیات پسماندهای خطرناک
•قابليت اشتعال
1)مايعاتي که (بهجز محلول آبي دارای کمتر از 24 درصد حجمي الکل) داراي نقطه اشتعال کمتر از C°60 (F°140)باشند، به شرطي که اين نقطه اشتعال به کمک دستگاه سربسته پنسکي - مارتينز و بر اساس روش کار استاندارد شده D-93-97- ASTMيا به کمک دستگاه سربسته ستافلش و بر اساس روش کار مذکور در استاندارد شماره ASTM-D-3278-78 يا روش مشابه ديگري توسط ادارات ذيربط قانونی و صلاحیتدار تاييد شده باشد، تعيين گردد.
2) غير مايعاتي که قادر باشند در دما و فشار استاندارد، در اثر اصطکاک محترق شوند، جاذبالرطوبه باشند يا دچار تغييرات خود به خودي شيميايي شوند و در صورت احتراق با چنان شدت و دوامي بسوزند که زيان به بار آورند.
3) گازهاي فشردهاي که طبق تعاریف معمول بینالمللی، قابل اشتعال شناخته شوند.
4) اکسيد کنندههايي که مشمول تعاریف قانونی باشند.
5)پسماند جامدي که داراي خصوصيات قابليت اشتعال بوده ولي در فهرست پسماندهاي زيانبار درج نشده باشد، تحت شماره D001 از سيستم شماره گذاري پسماندهاي زيانبار آمريکا قرار ميگيرد.
•خورندگي
1) مایع بوده و pH آن کوچکتر يا مساوي 2 يا بزرگتر يا مساوي 12/5 باشد. اندازه گيري pH بايد به کمک pH متري با مشخصات مذکور در دستورالعملهای استاندارد انجام شود.
2) مايع بوده و فولاد (SAE1020) را به ميزان بیشتر از 6/35 ميليمتر در سال در دماي C°55 بخورد.
3) پسماند جامدي که واجد خاصيت خورندگي بوده ولي در فهرست پسماندهاي زيانبار اشارهای به آن نشده باشد، تحت شماره D002 از سيستم شماره گذاري پسماندهاي زيانبار EPA قرار دارد.
پاورپوینت مدیریت پسماند در صنعت
فعالیت شیمیای
1) بهطور طبيعي ناپايدار بوده و به سادگي دستخوش تغييرات شديد قرار گيرد ولي فاقد حالات انفجاري باشد و به آب به شدت واکنش دهد.
2) مخلوط آن با آب خاصيت انفجاري داشته باشد.
3) در اثر مخلوط شدن با آب، گازها یا بخارات سمي متصاعد گردد و مقدار ماده متصاعد به حدي باشد که براي سلامت انسان يا محيط زيست مخاطرهآميز شود.
4) جزء پسماندهاي حاوي سيانيد يا سولفيد باشد که اگر در محيطي با pH بين 2 تا 12/5قرار گيرند، ميتوانند گازها، بخارات و روايح سمي توليد نمايند. ميزان مواد متصاعده بايد به حدي باشد که براي سلامت انسان يا محيط زيست خطرناک شناخته شود.
5) تاثير يک محرک قوي بر آن يا گرم کردن آن در محيط بسته منجر به وقوع واکنش انفجار آميز گردد.
6) به سادگي قادر باشد در دما و فشار متعارف منفجر گردد.
7) طبق تعريف موجود در51-173 CFR49، جزء مواد انفجاري ممنوعه بوده يا جزء مواد منفجره کلاس Aدر 53-173 CFR49 و يا مواد منفجره کلاس Bدر 88-173 CFR49 باشد.
8)پسماند جامدي باشد که واجد خصوصيات فعاليت شيميايي بوده ولي در فهرست پسماندهاي زيانبار نيامده باشد، در سيستم شماره گذاري پسماندهاي زيانبار EPAبا شمارهD003 مشخص ميشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید