دانلود پاورپوینت اصول کشاورزی زیستی با فرمت pptودر 50 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت
فصل اول : اصول کشاورزی زیستی ( ارگانیک )
کشاورزی زیستی یک نظام تلفیقی کشاورزی بر پایه اصول بوم
شناسی است .
کشاورزان زیستی به جای استفاده از کودهای شیمیایی با عملیاتی که
در خاک انجام می دهند و با کمک چرخه عناصر غذایی در خاک ،
باعث حاصلخیزی آن می شوند.
آفات و علف های هرز از راه تناوب زراعی ، روشهای مکانیکی و
استفاده ازجمعیت های متنوع گیاهان ، حشرات و دیگر موجودات
کنترل می شوند .
کشاورزان زیستی از علف کشها ، آفت کشها یا موجودات حاصل از
مهندسی ژنتیک استفاده نمی کنند .
اصول کلی تولید زیستی
اهداف اصلی نظام های تولید زیستی بهینه سازی تولید ، افزایش
کیفیت محیط زیست و رفاه جامعه است . در نظام های زیستی تلاش
در جهت کاهش یا عدم استفاده ازترکیبات مصنوعی است که سبب
آسیب رساندن به موجودات سودمند خاک ، به خطر انداختن کیفیت
آب و خاک شده و یا با استفاده نا مناسب سلامتی کشاورزان ، جامعه
کشاورزی یا مصرف کنندگان را به خطر می اندازند .
احیا و حفظ حاصلخیزی دراز مدت با بهینه سازی شرایط
برای فعالیت های زیستی درون خاک:
تعادل فیزیکی ، شیمیایی و زیستی نهاده ها در اعمال کشاورزی
بایدرعایت شود تا کمیت و تنوع موجودات خاک و حاصلخیزی آن
بهینه گردد .
عواملی که باعث بهبود کیفیت خاک می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد .
استفاده از گیاهان پوششی
تناوب زراعی
کشت مخلوط
کود سبز
استفاده از بقایای گیاهی و کود دامی
چرای تناوبی دام
شخم
استفاده صحیح از عناصر غذایی مکمل که بر اساس استانداردها
برای کشاورزی زیستی مجاز باشند .
حفظ تنوع زیستی بوم نظام های زراعی و طبیعی و افزایش تنوع زیستی گیاهان بومی و حیات وحش :
تنوع زیستی برای پایداری و ثبات بوم نظام های کشاورزی ضروری
است در طی مراحل تولید زیستی تنوع از راه انتخاب واریته های
گیاهی مناسب ، نژاد های دام ، دوره های تناوب ،راهبردهای کنترل
آفات وانتخاب دیگرنهاده ها افزایش پیدا می کنند.
حداکثربازیافت مواد ومنابع در داخل نظام :
کشاورزان زیستی مدیریت فشرده ای را در مزارع خود اعمال نموده
و بدون استفاده از نهاده های مصنوعی ، از نهاده های زیستی استفاده
می کنند . عناصر غذایی خاک که در طی فرایند تولید گیاه و یا از
طریق آبشویی کاهش یافته اند از طریق منابع غذایی درون نظام
تامین شده و زمانی که این امر ممکن نباشد می توان از منابع نظام
های زراعی یا طبیعی مجاور استفاده کرد .
اعمال مراقبت هایی که باعث تامین نیازهای بهداشتی و رفتاری دام ها می شود :
مدیریت دام در نظام زیستی به شکلی است که مانع شیوع بیماری ها
شده و با تلفیق برنامه غذایی زیستی ، مکان مناسب و رعایت نکات
اخلاقی در پرورش دام باعث سلامت آنها و جلوگیری از وارد آمدن
تنش به آنها می شود.
حفظ ماهیت محصولات غذایی زیستی و محصولات فراوری شده از
آماده سازی اولیه تا مرحله فروش :
محصولات غذایی زیستی و مواد اولیه آنها و افزودنی ها بر اساس
اصول تولید و عمل آوری زیستی ، تولید ، عمل آوری ، ساخت و
فراوری می شوند . موجودات حاصل ویا اصلاح شده ازطریق
مهندسی ژنتیک و یا محصولاتشان با اصول تولید زیستی
سازگارنیستند واستفاده از آنها درهرمرحله ازتولید یا عمل آوری
محصولات زیستی ممنوع است.
مفهوم توسعه پایدار :
به طور کلی با توجه به تخریب محیط زیست که دراثرفعالیت های
انسانی درسال های اخیر به وجود آمده است مفاهیم اولیه توسعه
پایدار شکل گرفت توسعه پایدارعبارت است ازآن مدل ها ی مصرفی
یا استفاده ازمنابع به نحوی که ضمن آن که نیازهای فعلی انسان
را برآورده می کند قابل جایگزینی و تکرارپذیربوده به نحوی که
نسل های بعدی نیز بتوانند از آن استفاده کنند مانند قطع درختان و
کاشت نهال.
مفهوم کشاورزی پایدار :
کشاورزی پایداربیان می کند که به چه روشهای می توان تولید
مطلوب داشت ضمن آنکه مصرف مواد شیمیایی و نهاده ها را
کاهش داده و تاثیر سوء کمتری برمحیط وارد نمود .
در حالتکلی کشاورزیپایداربه نوعی از کشاورزی اطلاق می
شود که اولاً با محیط زیست در توازن است ثانیا ً منافع انسان را به
طور کامل شامل می شود و ثالثا ً کارایی بیشتری در استفاده از منابع
دارد .
برخی ازتحلیل گران مفاهیمپایداری را بهدیدگاهجهانینیوتن
نسبت می دهند این دیدگاه شامل دیدگاه مکانیکی ازطبیعت ، تفکیک
طبیعت از جامعه ، اعتقاد به پیشرفت و اخلاق در مصرف می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید