دانلود پاورپوینت آشنايي با اصول، قوانين و مقررات بهداشت محيط با فرمت pptودر 29 اسلاید قابل ویرایش
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
تعریف بهداشت محیط:
بهـداشـت محیـط عبارت اسـت از کنتـرل عواملى از محیط زندگى که به گونه اى بر روى سلامت جسمى، روانى و اجتماعى انسان تاثیر مى گذارند.
ارتقاء سلامت و نقش مؤثر کنترل عوامل محیطی در آن از مباحثی بوده که از گذشته دور سیستمهای بهداشتی و درمانی به دنبال آن بوده اند. در این بین استانداردهای محیط سالم و تبیین شرایط زیست محیطی مطلوب جهت ارتقاء سلامت از وظایف و رسالتهای اصلی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی به شمار می رود. لزوم بررسی و شناخت کامل مخاطرات محیطی و در نظر گرفتن یک تهدیدات سنتی و مدرن هنگامی خود را می نمایاند که بدانیم بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان دسترسی به آب آشامیدنی سالم ندارند و حدود ۳۵۰ میلیون نفر از امکانات بهسازی محیط زندگی برخوردار نمی باشند. مسائلی از این قبیل باعث می شود تا اهمیت نقش بهداشت محیط در کنترل بیماریها و ارتقاء سلامت مشخص گردد.
پاورپوینت آشنايي با اصول، قوانين و مقررات بهداشت محيط
شرح وظایف و فعالیتهای واحد بهداشت محیط :
۱٫ کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی
۲٫ کنترل آب آششامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛
۳٫ کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
۴٫ کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛
۵٫ اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها؛
۶٫ معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
۷٫ بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها
۸٫ بازدید و کنترل استخرهای شنا و حمامهای سونا؛
۹٫ بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط
۱۰٫ بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
۱۱٫ بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
۱۲٫ رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی؛
۱۳٫ سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه
۱۴٫ مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری؛
۱۵٫ کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب؛
۱۶٫ اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
۱۷٫ شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارها طبق دستورالعملهای مربوطه؛
۱۸٫ بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛
۱۹٫ بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه؛
۲۰٫ کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛
۲۱٫ شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
پاورپوینت آشنايي با اصول، قوانين و مقررات بهداشت محيط
۲۲٫ آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
۲۳٫ آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع پزشکی و پیراپزشکی؛
۲۴٫ نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله ها
۲۵٫ نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی؛
۲۶٫ نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف؛
۲۷٫ تاسیس شورای حل اختلاف ویژه امور بهداشتی؛
۲۸٫ تاسیس اورژانس بهداشت محیط؛
۲۹٫ اجرای طرح ضربت
۳۰٫ اجرای طرح شهر سالم
۳۱٫ اجرای روستای سالم؛
۳۲٫ بهسازی محیط روستا؛
۳۳٫ برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت درمان و تامین اجتماعی شهرستان
۳۴٫ نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و … ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و …. و گزارش نتایج به مقامات ذیربط؛
۳۵٫ راهنمای و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم؛
۳۶٫ اجرای سایر دستورات مقام مافوق در زمینه ای مربوط به بهداشت محیط؛
۳۷٫ اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت؛
۳۸٫ اجرای طرح امنیت غذا؛
۳۹٫ اجرای طرح بسج سلامت نوروزی؛
۴۰٫ بازدید و نظارت از استخرهای شنا؛
۴۱٫ جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و … و تکمیل فرمهای مربوطه؛
۴۲٫ تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط.
قوانین و مقررات بهداشت محیط :
آئین نامه بهداشت محیط
آئین نامه اجرائی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی
مقدمه :
کنترل عوامل محیطی در ارتقای سلامت انسان نقش اساسی و کلیدی دارد و آلاینده های محیط که از تنوع، گستردگی و پیچیدگی خاصی برخوردارند می توانند هر سه بعد جسمی ، روانی و اجتماعی سلامت انسان را با خطر مواجه سازند.
امروزه بیشتر این آلاینده ها زائیده فعالیتهای روز مره و یا فعالیتهای ویژه انسانها نظیر علوم ، فنون ،صنایع و ارتقای سطح فناوری می باشند که در روند تولید آنها گاه علم و اراده انسان بصورت عمدیدخالت داشته و گاهی نیز ناشی از عدم آگاهی و اطلاع از پیامدهای نو هستند.
حفظ و صیانت از محیط مستلزم انضباط و رعایت نظم اجتماعی است و ضمانت اجرایی آن نیز وجود قوانین و آئین نامه های قوی و محکمی است که اجرای آنها میتواند آثار سوء و زیانبار آلودگی های محیطی را به حداقل ممکن برساند.
در کشور ما قوانین و آئین نامه های متعددی در زمینه آب ، هوا ، فاضلاب ، مواد غذایی ، اماکن و موارد تخلف زیست محیطی وجود دارد که اغلب آنها با بهداشت محیط مرتبط می باشند.
آئین نامه بهداشت محیط:
این آئین نامه در تاریخ ۲۴/۴/۱۳۷۱ به تصویب هیئت محترم وزیران رسیده و در حقیقت رئوس وظایف و فعالیتهای بهداشت محیط کشور را تبیین نموده است .
قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب تیر ماه۱۳۴۶
این قانون مشتمل بر ۱۸ ماده است که ماده۱۳ آن نحوه کنترل و برخورد با متخلفین مراکز تهیه ،توزیع ، نگهداری ،فروش و حمل و نقل مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی را مشخص می سازد.
قانون اصلاح ماده۱۳ قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳/۹/۱۳۷۹ مجلس محترم شورای اسلامی
در این قانون آئین نامه ماده۱۳ تکمیل و اصلاحات لازم در آن بعمل آمده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید