دانلود پاورپوینت بیوتکنیک تکثیر و پرورش ماهیان دریایی جنوب ایران با فرمت pptو در 37 اسلاید قابل ویرایش
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
کلیات:
ظرفیت و پتانسیل پرورش ماهیان دریایی درقفس در کل کشور معادل ۱۰۰هزار تن می باشد.
از این میزان ۹۰هزار تن به استان هرمزگان(۵۰هزارتن متعلق به قشم) اختصاص دارد.
اولین پایلوت پرورش ماهی درقفس(ظرفیت ۱۸۰ تن)در سال ۸۵ با دوگونه شانک وصبیتی در قشم آغاز به کار نمود
اکنون تولید ماهیان دریایی در سطح جهان۲/۵میلیون تن می باشد.
سرمایه گذاری احداث پایلوت پرورش در قفس:۱۱میلیون ریال به ازای تولید هرتن ماهی می باسد
به ازای هر ۱۰تن تولید ماهی در قفس ۳نفراشتغال زایی مستقیم خواهند داشت
طبق بررسی های موجود پرورش ماهی د رقفس تا ۱۰ برابر میزان تولید را افزایش می دهد
کشور نروژ با تولید ۳۵۰هزارتن ماهی در قفس در سال ازپیشتازان این صنعت می باشد
کشورهای ایسلند،دانمارک،انگلیس وفرانسه نیز از کشورهای صاحب نام در این زمینه می باشند
گونه های ماهیان دریایی مناسب
جهت پرورش در ایران
ماهیان:شانک، صبیتی، هامور،حلواسفید(زبیدی)،کفال
بیوتکنیک تکثیروپرورش
ماهیان دریایی عبارتند از:
۱- نگهداری مولدین در استخرهای بزرگ
۲- تخمریزی(طبیعی)
۳- ذخیره سازی تخم ها در انکوباتور
۴- انکوباسیون تخم در مخازن پرورش لاروها
۵- مراحل پرورش لارو
۶- مدیریت پرورش لارو
۷- انتقال تخم ها از هچری به مخازن نوزادگاهی
۸- درجه بندی
پاورپوینت بیوتکنیک تکثیر و پرورش ماهیان دریایی جنوب ایران
۱- نگهداری مولدین در استخرهای بزرگ
– مولدین در استخرهای بزرگ نگهداری می شوند .
– این استخرهاباهواده های پدلی،هوادهی میشوند.
– پمپاژآب بطورمستقیم از دریا صورت میگیرد.
– زمانیکه دمای آب دریا به مقدارمناسبی رسید ،
ماهی بطورطبیعی تخمریزی می کند.
– عملیات جمع آوری تخم انجام می گیرد.
– آب سایر استخرهایی که در زیرسایه بان قرارگرفته اند با آب فیلتر شده تامین می شوند .
۲- تخمریزی : تخمریزی طبیعی
– حمل تخم های جمع اوری شده بوسیله تور پلانکتونی با اندازه چشمه ۱۰۰ میکرونی انجام می شود. وبرای محافظت از تخم ها در تمام طول مدت جمع آوری، کسیه پلانکتونی حاوی تخم ها در داخل آب غوطه ور می ماند.
،– به منظور شستشو و آزمایش توانایی زیستیتخمها تخمهای جمع آوری شده به آرامی از کیسه پلانکتونی خارج می شود
۳- ذخیره سازی تخم ها در انکوباتورها
یا حوضچه های پرورش لارو
که دارای ۳ مرحله مهم می باشد :
– تعیین وزن
– تعیین مقدار
– ضدعفونی
ضدعفونی تخم ها راه موثری برای مقابله با انتقال بیماری های ماهی می باشد :
اغلب داروهای ضدعفونی کننده مورداستفاده عبارتند از:
Penicillin G, Streptomycin sulphate active iodine
اگرکلیه مراحل بالا به درستی انجام شوند :
– ارزیابی وتخمین مناسبی از نرخ بازماندگی نهایی مورد انتظار بدست می آید.
– تولید مطلوب عادی شده وبین بخش های مرتبط (غذای زنده ونوزادگاهی)هماهنگی مناسب بوجود می آئید .
۴- انکوباسیون تخم در مخازن پرورش لاروها
ذخیره سازی مستقیم تخم ها در مخازن پرورشی می باید دارای شرایط ذیل باشد :
– تراکم نباید بیش از ۲۰۰ تخم در لیتر باشد .
–
– پس از تفریخ برای جلوگیری از آلودگی باکتریایی ، کف مخزن باید از طریق سیفون کردن فضولات ناشی از عملیات تفریخ با دقت تمیز شود .
– تخم ها در داخل ظروف شناور که دارای صفحات غربالی بوده و درون مخازن پرورش قرار گرفته اند ذخیره می شوند :
* این امر موجب می شود کنترل بهتری بر مراحل انکوباسیون صورت گیرد .
* شمارش لاروهای با کیسه زرده براحتی انجام شده و می توان انها را به آرامی از طریق واژگون نمودن ظروف شناور به داخل همان مخازن پرورش رها کرد .
۵- مراحل پرورش لارو
آغاز تغذیه خارجی
– تفاوت های مرفولوژیکی و اساسی مجرای گوارشی و چشم لاروها بیانگر مراحل جذب کیسه زرده و قطره چربی می باشد .
۳ روز بعد از تفریخ ، ذرات غذایی وجذب کیسه زرده بطور کامل با چشم قابل مشاهده است.
۶- مدیریت پرورش لارو
– پس از تفریخ ، لاروها جمع آوری شده و به آرامی درحوضچه های پرورش رهاسازی می شوند .
– حوضچه های پرورشی به جریان آب ملایم و هوادهی و سیستم تصفیه آب مجهز هستند .
– دریچه ورودی آب دارای فیلتر با چشمه ۱۰۰ میکرونی است .
– شستشوی سطح و کف به دقت و بطور مرتب هر چند وقت یکبار انجام شود .
دیدگاه خود را ثبت کنید