فهرست مطالب
مقدمه
تعریف کدینگ حسابداری
اهداف کدینگ حسابداری
انواع کدینگ حسابداری
سطوح مختلف کدینگ حسابداری
سخن پایانی
بخشی از متن
مقدمه
حسابداری فرایندی است که در آن محاسبات مالی مختلفی در مورد موضوعات مختلف انجام میشود. این محاسبات لازم است به شکلی از یکدیگر تفکیک شوند تا در صورت نیاز دسترسی به آنها آسان باشد. کدینگ حسابداری شامل همین فرایند تفکیک حسابها و مشخص کردن زمینه و موضوع آنها میشود. انواع مختلفی از کدینگ با توجه به حجم محاسبات و زمینههای مختلف آن در حسابداری مورد استفاده قرار میگیرد. در فرایند کدینگ، کدهای مختلف برای حسابهای گوناگون تخصیص میشود. این کدها تعریف جهانی یا استانداردی ندارند و توسط سرپرست حسابداری یا مدیر مالی تعیین میشوند.
هدف از کدینگ در اکثر موارد سازماندهی اسناد و گزارشهای مالی به شکلی است که اطلاعات به سادگی قابل دستیابی باشد. نرمافزارهای حسابداری پیشرفته اغلب از سیستمهای کدینگ داخلی بهره میگیرند و در صورت کاربری مناسب، احتمال به هم ریختگی و آشفتگی محاسبات در آنها بسیار محدود است. برای مثال نرمافزار حسابداری محک چندین نوع کد برای طبقهبندی حسابها تعریف کرده که با کمک آنها میتوان انواع حسابها را از یکدیگر تفکیک کرد. این قابلیت به شرکتها و کسب و کارهایی که محاسبات حسابداری زیادی دارند اجازه میدهد به راحتی به اسناد مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
تعریف کدینگ حسابداری
فرایند کدینگ شامل تعیین و تخصیص کد یا شناسه برای حسابهای مختلف در حسابداری میشود. با توجه به حجم محاسبات مورد نیاز در یک شرکت یا کسب و کار، از انواع مختلفی از کدینگ میتوان استفاده کرد. کدینگ یا کدگذاری راهی برای دسترسی سادهتر به اسناد مالی و حسابداری ایجاد میکند. سطوح مختلفی از کدینگ وجود دارد که با توجه به حجم اسناد میتوان از آنها استفاده کرد. برای مثال در یک سوپرمارکت محصولات زیادی وجود دارد که در یک سیستم حسابداری لازم است کدگذاری شوند. برای این محصولات نمیتوان از روشهای کدینگ ساده مثل استفاده از مخفف یا حروف اول نامها استفاده کرد چرا که مشکل شباهت و تعدد کدهای مشابه ایجاد میشود.
برای همین از شناسههای عددی یا ترکیب عدد و حروف برای این نوع کدینگ استفاده میشود. در مجموع هدف از کدینگ حسابداری همان طور که پیشتر گفتیم، سازماندهی محاسبات حسابداری برای جستجو و دسترسی ساده به آنها است. در صورتی که کسب و کار شما یک کسب و کار ساده تولیدی با چند مشتری مشخص و منابع اولیه مشخص باشد، شاید بتوانید به سادگی نام طرفهای حساب خود را در کد محاسبات آنها لحاظ کنید. اما در صورتی که محصولات و طرف حسابهای گستردهای داشته باشید، لازم است که از روشهای ترکیبی و پیشرفتهتر کدگذاری استفاده کنید.
نرمافزارهای حسابداری به صورت پیشفرض از کدها و شناسههای ویژهای برای تعریف و ثبت هر ردیف دادهها استفاده میکنند. آنها همچنین به کاربر امکان میدهند که کدهای خود را روی این ردیفها بگذارد. در حالی که کدهای خودکار نرمافزارها برای عدم تداخل حسابها کارایی بسیار زیادی دارند، از آنجا که به شکل رندوم و اتفاقی و عددی تعیین میشوند، برای کاربر قابل شناسایی و تشخیص نیستند. این در حالی است که کدهایی که کاربر برای حسابها تخصیص میدهد دارای معنا یا قابل شناسایی و تفکیک هستند.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید