دانلود پاورپوینت فصل یازدهم کتاب تئوری حسابداری 2 ساسان مهرانی با فرمت ppsx ودر 71 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت فصل یازدهم کتاب تئوری حسابداری 2 ساسان مهرانی
عدم اطمینان به عنوان بخش جدایی ناپذیر محیط اقتصادی باعث شده است تا افراد با بهره گیری از دانش خود پیرامون موضوعات اقتصادی تصمیم گیری نمایند.
در این فصل عدم اطمینان را در سطح بازار سرمایه مورد بررسی قرار می دهیم.
و اینکه چگونه انتظارات افراد در قیمت های سهام منعکس خواهد شد.
در قرن بیستم، تغیر در نگرش محققین از تحقیقات دستوري به دلیل فرض میان اطلاعات حسابداري و قیمت سهم به تحقیقات اثباتی با گرایش بازار سرمایه معطوف ساخت.
گافی کین 2007 تغییر نگرش در تحقیقات حسابداري را عصري جدید در تئوري حسابداري دانست و آن را عصر تجربه گرایی نوین نام نهاد.
در دهه 1970 --- » ایجاد تغییرات چشمگیر در تحقیقات حسابداري( عمدتا از نوع روش شناسانه) --- » هدف : ارائه شرحی مستدل از واقعیت هاي پدیدار شده در محیط حسابداري (از منظر روش شناسی : رویکرد اثباتی)،(در واقع به جاي تعیین بایدها ، هدف شرح هست ها می باشد)
تمرکز بر :
چگونگی تلقی اطلاعات حسابداري از منظر ذینفعان .(در واقع رفتار ذینفعان در این دوران به صورت تجربی مشاهده و با بهره گیري از فنون آماري و مبانی نظري تفسیر می شود).(در پارادایم اثباتی --- » عنصر محقق از تحقیق جداست بدین معنی که ذهن محقق نباید تأثیري در تفسیر نتایج گذارد)
تحقیقات بازار سرمایه «--- تحقیقاتی است که به بررسی ارتباط میان اطلاعات حسابداري و متغیرهاي بازار سرمایه می انجامد.
تحقیقات رفتاري «--- تحقیقاتی است که به بررسی ارتباط میان اطلاعات حسابداري و متغیرهاي بازار ، در سطح فرد می پردازند. تحقیقات رفتاری نیز با روش شناسی اثباتی از دیگر جریان های تحقیق در این دوران محسوب می شود.
کش و قوس ها تا میانه های قرن بیستم پیرامون تعیین هدف حسابداری و گزارشگری مالی کماکان ادامه داشت.
از یک سو هیات اصول حسابداری به دنبال تدوین یک چارچوب یکپارچه از اصول و استانداردهای حسابداری بود تا بتواند رقم سود حقیقی را محاسبه کند.
از سوی دیگر سایر نهادهای حرفه ای با انتشار بیانیه هایی مسیر تعیین اهداف را به سمتی سوق می دادند که بیشتر جنبه های عملگرایانه در آن به چشم میخورد.
رویکردهاي عملگرایانه: از غنی تئوریک کمتري نسبت به رویکردهاي ساختاري و تفسیري برخوردار است.
رویکرد سودمندي در تصمیم: حسابداري را به عنوان یک منبع اطلاعاتی سودمند براي تصمیمات اقتصادي می داند.
پاورپوینت فصل یازدهم کتاب تئوری حسابداری 2 ساسان مهرانی
مطرح شدن فرضیه بازار کارا، دسترسی به بانک های اطلاعاتی قیمت سهام و توسعه روش های آماری، همه و همه دست به دست هم دادند تا بتوان از واکنش بازار به عنوان مبنایی مناسب در تعیین سودمندی اطلاعات حسابداری بهره گرفت.
کارایی بازار است «--- پیش فرض لازم براي اتکاء به واکنش بازار
اندازه گیري: یکی از چالش برانگیزترین موضوعات حسابداري در دوره دستوري بوده است.
ولک، در این باره معتقد است که اندازه گیري تا حدي با حسابداري در هم تنیده شده که نمی توان آنها را از هم جدا کرد.
چالش ها عمدتا پیرامون موضوع مبنا و واحد اندازه گیری بوده است. اینکه آیای بهای تاریخی به کار گرفته شود یا ارزش جاری و اینکه واحد پولی اسمی باشد یا ثابت؟
همه ی این پرسش ها پیرامون موضوع اندازه گیری در حسابداری مطرح می باشد.
می توان با استفاده از افشاء ، چالش هاي مربوط به اندازه گیري را کاهش داد.
آنچه در نهایت حسابداري و گزارشگري مالی در تلاش براي انعکاس آن هستند ، مجموعه اي از واقعیت هاي اقتصادي است که حاوي پیامدهاي نقدي و غیر نقدي می باشد.
درصورتیکه بازار سرمایه در سطح قابل قبولی از کارایی قرار داشته باشد، سرمایه گذاران فارغ از نوع گزارشگري اطلاعات مالی نتایج عملکرد شرکت را ارزیابی و نسبت به تغییر انتظارات خود نسبت به جریان هاي نقد آتی ، در مورد قیمت سهام واکنش می دهند.
اهمیت دادن به عقلانیت بازار سرمایه و معیار قرار دادن واکنش بازار - -- » باعث شد تا روش شناسی تحقیق از دستوري به اثباتی تغییر کند - -- » و نهایتاً منجر به بوجود آمدن رویکردي در بازار سرمایه تحت عنوان تحقیقات بازار سرمایه شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید