فهرست مطالب
مقدمه
آشنایی با حسابداری رفتاری
تعریف حسابداری رفتاری
نحوه عملکرد حسابداری رفتاری
تحقیقات حسابداری رفتاری
تأثیر اطلاعات حسابداری بر رفتار
انواع مختلف اطلاعات حسابداری رفتاری
استفاده تعاملی از اطلاعات حسابداری رفتاری
بخشی از متن
مقدمه
حسابداری رفتاری شاخه ای از حسابداری است که علاوه بر دانش حسابداری سنتی، رفتار کارکنان را نیز در نظر می گیرد. این مبحث به نحوه تأثیر نگرش و رفتار کارکنان توسط تصمیمات حسابداری در یک شرکت می پردازد. به منظور آشنایی با حسابداری رفتاری و نحوه عملکرد آن لطفا تا انتهای مبحث با من همراه باشید.
آشنایی با حسابداری رفتاری
حسابداری رفتاری به عنوان بخشی از ارزیابی یک شرکت، تجربه و انگیزه های اصلی تصمیم گیرندگان را در نظر می گیرد. همچنین بررسی می کند که چگونه شیوه ها و فرآیندهای حسابداری، به نوبه خود، بر رفتار و روند پرسنل کارکنان در یک شرکت تأثیر می گذارد.
در تعریفی دیگر، حسابداری رفتاری شاخه ای از حسابداری است که علاوه بر دانش حسابداری سنتی، رفتار کارکنان را نیز در نظر می گیرد. این نوع از حسابداری، ممکن است به عنوان “حسابداری منابع انسانی” نیز شناخته شود. در این مبحث به نحوه تأثیر نگرش و رفتار کارکنان توسط تصمیمات حسابداری در یک شرکت پرداخته شده است. به منظور آشنایی با حسابداری رفتاری و نحوه عملکرد آن لطفا تا انتهای مبحث با ما همراه باشید.
تعریف حسابداری رفتاری
حسابداری رفتاری، فرزندی از اتحادیه علوم حسابداری و رفتاری است که نشان دهنده کاربرد روش و چشم انداز علوم رفتاری برای مشکلات حسابداری است. هدف حسابداری ذهنی زیر پا گذاشتن، توضیح و پیش بینی رفتار انسان در موقعیت های حسابداری یا زمینه های مختلف است.
حسابداری رفتاری سعی در اصلاح و غنی سازی رویکردهای سنتی نظریه حسابداری دارد که در آن برداشت ها، نگرش ها، ارزش ها و رفتارهای تهیه کننده و کاربر بسیار کم اهمیت است. بلكائوي حسابداری رفتاری را به عنوان “كاربرد علوم رفتاري در حسابداري، با هدف اساسي تبيين و پيش بيني رفتار انسان در تمام زمينه هاي ممكن حسابداري ” تعريف مي كند.
حسابداری رفتاری برای سنجش رفتار بوده و می تواند هدف رفتار باشد. تا زمانی که حسابداران درباره رفتار انسان در حسابداری فرضیاتی ارائه می دهند، حسابداران باید فرضیات رفتاری خود را مورد بررسی مجدد قرار دهند تا درک بیشتری از علوم رفتاری داشته باشند.
حسابداری رفتاری آن بخش از حسابداری است که در تلاش است تا درک درستی از عناصر شناختی (ادراک شده) و عاطفی (احساسی) رفتار انسان را که بر روند تصمیم گیری در همه زمینه ها و تنظیمات حسابداری تأثیر می گذارد، توسعه دهد. این حوزه ویژه حسابداری، جنبه هایی از قبیل رفتار پردازش اطلاعات انسانی، کیفیت قضاوت، مشکلات حسابداری که توسط کاربران و ارائه دهندگان اطلاعات حسابداری و مهارت های تصمیم گیری کاربران ایجاد می شود، را نشان می دهد. فرض بر این بود که تصمیم گیرنده اساسا به عنوان یک حداکثر سود در رسیدگی به مشکلات حسابداری رفتار می کند. اما امروزه، پذیرفته شده است که فرد در حسابداری نیز رفتار روانی-منطقی از خود نشان می دهد.
و ...
دیدگاه خود را ثبت کنید