دانلود پاورپوینت جراحی قلب و مراقبت پرستاری در آن با فرمت pptx ودر 66 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت جراحی قلب و مراقبت پرستاری
انواع اعمال جراحی قلب
جراحی اصلاحی: با هدف درمان یا اصلاح و بهبودی کامل و طولانی مدت مثل : بستن مجرای شریانی باز و نقص بین دهلیزی
جراحی ترمیمی: جهت رفع مشکلات پیچیده تر، درمان کامل نیست ممکن است نیاز به جراحی مجدد باشد مثل بای پس کرونر
جراحی جایگزینی: جهت اختلالات شدید، جنبه درمانی ندارد و جهت کمک به بیمار مثل: تعویض دریچه قلب
جراحی قلب بسته: بدون استفاده از دستگاه بای پس قلبی ریوی (CPB)
جراحی قلب باز: با استفاده از دستگاه بای پس قلبی ریوی (CPB)
بای پس قلبی ريوی
دستگاه بای پس قلبی ریوی دارای یک پمپ ویک اکسیژناتور است که کار تلمبه ای قلب و ریه هارا انجام می دهد.خون توسط کانولهائی که در وریدهای اجوف و دهلیز راست گذاشته می شود ،از سیستم گردش خون خارج می شود. خون خارج شده به کمک یک پمپ از منبع سیاهرگی خارج شده فیلتره می شود و از دستگاه اکسیژناتور و مبدل حرارتی رد می شود و توسط یک کاتتر به آئورت صعودي برمی گردد.
خون اكسيژنه توسط بافتها استفاده شده ومجددا به ماشين قلب و ريه برمي گردد و اين سيكل مجددا تكرار مي شود
بافت میوکارد عضله قلب به وسیله کاردیوپلژی سرد در برابر ایسکمی حفظ می شود
اقدامات حیاتی جهت جلوگیری از عوارض:رقیق کردن خون ،هیپوترمی،داروهای ضد انعقاد
جهت هواگیری دستگاه از خون کامل بیمار استفاده نمی شود بلکه یا از خون اتولوگ رقیق شده بیمار و یا محلول کریستالوئید ایزوتونیک رینگرلاکتات استفاده می شود
علت رقیق کردن خون: 1- کاهش ویسکوزیته خون 2- افزایش پرفیوژن مویرگی 3- کاهش لخته های بسیار کوچک 4- کاهش احتمال ناسازگاری خونی 5- کاهش احتمال انتقال بیماریهائی مانند هپاتیت و ایدز.
پاورپوینت جراحی قلب و مراقبت پرستاری
هیپوترمی
سرد کردن بدن توسط مبدل حرارتی انجام می شود .دمای بدن به 32-28 درجه کاهش داده می شود که سرعت متابوليسم پايه بدن را كند و منجر به کاهش 50 درصدی نیاز بدن به اکسیژن می شود و اعضای بدن از ایسکمی حفظ می شود.
زمانی که گردش خون خارجی برقرار گردید ،محلول سرد فلج کننده 4 درجه سانتیگراد به داخل ریشه آئورت انفوزیون می شود.معمولا این محلولها دارای مقدار زیادی پتاسیم هستند که منجر به آسیستولی فوری و شلی قلب می شود.سرما هم باعث کاهش درجه حرارت میوکارد شده و برعلیه ایسکمی محافظت می شود.چنانچه در حین عمل فعالیت الکتریکی قلب برگردد ،مجددا محلول کاردیوپلژیک تزریق می شود.
هیپوترمی موضعی نیز از طریق پاشیدن خرده های یخ یا نرمال سالین رنده شده روی قلب هم انجام می شود.درجه حرارت میوکارد بین 8 تا 15 حفظ می شود.
پاورپوینت جراحی قلب و مراقبت پرستاری
درمان ضد انعقاد :
در سرتاسر مدار بای پس جهت جلوگیری از تشکیل لخته های بزرگ و پیشگیری از انعقاد منتشر داخل عروق،از هپارین به میزان 300-400 واحد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن استفاده می شود.ولی اثرات این دارو در حین و بعد از جراحی باید به دقت بررسی شود و بعد از قطع بای پس برای خنثی کردن اثرات آن از پروتامین سولفات استفاده می کنند.
بعد از تمام شدن عمل مبدل حرارتی خون را مجددا گرم کرده و درجه حرارت مرکزی بیمار را به 37 می رساندو بعد از تخلیه هوا از ریشه آئورت و حفرات قلبی ،کلمپ آئورت برداشته می شود و مجددا خون به داخل عروق کرونر راه می یابد.میوکارد گرم شده و به کار می افتد و یا توسط تیم جراحی به کار می افتد.وقتی فشار و برون ده قلب نرمال شد دستگاه به طور کامل جدا می شود.
اگر عمل بیش از2 ساعت طول بکشد عوارض بیشتر شده و اگر 3-4 ساعت بیشتر شود به شدت زیاد می گردد.
بای پس طولانی می تواند سبب :تخریب سلولهای خونی ،به دنبال آن ایجاد ترومبوز ،آمبولی هوا،خونریزی،شوک،افزایش نفوذپذیری مویرگی و جابجائی مایعات و الکترولیتها،آنوکسی بافتی عوارض قلبی ریوی می شود .
جهت کاهش بروز عوارض: ECG,ABG,IO,VS باید قبل ،حین و بعد از عمل کنترل شوند.
پاورپوینت جراحی قلب و مراقبت پرستاری
عوارض بای پس
هیپوتانسیون: به دلیل Rewarming (گرم کردن مجدد خون)،اتساع عروق می تواند سبب کاهش فشار خون شود.
هیپوولمی: علیرغم افزایش کل مایعات بدن به دلیل پرایم کردن دستگاه ،افزایش ترشح ADH و فعال شدن آنژیوتانسین،به دلیل افزایش نفوذ پذیری عروق ،مایع در فضای میان بافتی جمع شده و موجب ادم می شود.اگر CVP پائین بیاید ،جایگزینی مایعات ضروری است.اگر بعد از تجویز مایع CVP,نرمال شد ولی همچنان افت فشار وجود داشت از داروهای اینوتروپ مثبت مثل دوپامین استفاده می شود.افت فشار باعث کلاپس ورید صافن می شود.
اگر درد و اضطراب باعث آن شده ،مصرف مسکن و آرامبخش مفید است ولی اگر علت دیگری دارد از نیتروگلیسیرین وریدی یا نیتروپروساید استفاده می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید