توضیحات محصول
دانلود پاورپوینت نظریه پردازان و مشاهیر مدیریت با فرمت pptx ودر295 اسلاید قابل ویرایش
فهرست مطالب
فصل اول
بخش اول تئوري هاي كلاسيك سازمان
بخش دوم مكتب رفتار سازماني يا روابط انساني( نئوكلاسيك ها)
فصل دوم تئوري هاي يادگيري
فصل سوم
قسمت اول تئوري هاي نياز در انگيزش
فصل چهارم تئوري هاي رهبري
قسمت اول: رهيافت رفتاري
فصل پنجم سایر روانشناسان سازمانی
بخش سوم نظریات راجع به سیستم
بخش چهارم: جامعه شناسان سازمان
فصل اول: منتقدان بوروکراسی
بخش پنجم: محیط سازمانی
بخش ششم قدرت و سیاست در سازمان
بخش هفتم فرهنگ سازمانی
بخش هشتم استراتژي در سازمان
بخش نهم تئوریهای تصمیم گیری
بخش دهم نظریات راجع به کیفیت
قسمتی از متن پاورپوینت نظریه پردازان و مشاهیر مدیریت
آدام اسميت وتقسيم کار(تخصص گرايي)
تاريخ واقعی تولد آدام اسميت نامعلوم است اما با این حال،گفته شده که او را در 5
ژوئن سال 1723 غسل تعمید دادند.وی متولد کشور اسکاتلند می باشد وهنگام تولد
پدرش را از دست داده بود.اسمیت در سال 1751 و در سن 28 سالگی به عنوان استاد
منطق در دانشگاه گلاسکو برگزیده شدو در سال بعد به دریافت کرسی فلسفه اخلاق
نائل گردید.سخنرانی های او موضوعات اخلاقیات،فن بیان ،فقه و اقتصاد سیاسی یا
سیاست و درآمد را دربرمی گرفت.
اسمیت در سال 1759 تئوری عقاید اخلاقی را که مجموعه سخنرانی های او در
گلاسکو بود منتشر کرد ، این تئوری در فرانسه و آلمان نیز منتشر شد.در سال 1776
دوست مشهور او (دیوید هیوم) فوت کرد.اسمیت کتاب ”تحقیق و جستجو در ماهیت و
علل ثروت ملل“ را منتشر کرد که در آن به طور مشروح به بررسی پیامدهای اقتصاد
آزاد (اقتصاد بازار) پرداخته است.
پاورپوینت نظریه پردازان و مشاهیر مدیریت
این کتاب مفاهیمی را همچون منفعت طلبی ، تقسیم کار ، کارکرد بازارها و کاربردهای
بین المللی اقتصاد آزاد (فارغ از دخالت دولت) دربرمی گرفت . اسمیت همچنین به
خاطر نوشتن کتاب ”دست نامرئی“ مشهور شده است ، او در این کتاب نشان می دهد
که چطور نفع شخصی ، استفاده ی کاراتر از منابع را در یک اقتصاد ملی هدایت می
کند.
آدام اسمیت سرانجام بعد از بیماری در 17 ژوئیه یال 1790 از دنیا رفت .بعد از مرگش
معلوم شد که او قسمت هنگفتی از درآمدش را وقف کارهای بی شماری کرده است.
بحث اسمیت از تقسیم کار در سه فصل ابتدایی کتاب ثروت ملل ، در تفکر مدیریت ،
نقش بسزایی داشته است . او پیامد تقسیم کار را با تشریح یک کارخانه سوزن سازی
نشان می دهد.
اسمیت سه دلیل را برای افزایش خروجی به خاطر تقسیم کار ، مطرح می کند که عبارتند از :
- 1- افزایش مهارت کارگر در نتیجه تقسیم کار
- 2- صرفه جویی در زمانی که عمدتاََ به خاطر تغییر از یک مرحله به مرحله دیگر از بین می رفت.
- 3- افزایش اختراع ابزارآلات و وسایل کار
-
- به طور کلی مبانی توسعه ی خط مونتاژ ، اصول اولیه ای بودند که آدام اسمیت در کتاب ثروت ملل به آنها پرداخت. ایده های او در مورد تقسیم کار ، برای ساده سازی کارها و زمان سنجی مهم هستند و همچنین به حوزه هایی مثل ساده سازی تولید قابل تعمیم می باشند. تاکید او بر روابط بین تخصص گرایی و تکنولوژی ، مشابه تئوری های چارلز بابیج و دیگر پیشگامان مدیریت است که بعد از او مطرح شدند.
چارلز بابیج و صرفه جویی های تخصص گرایی
- چارلز بابیج در 24 دسامبر سال 1792 در حومه لندن به دنیا آمد. پدرش یک بانکدار ثروتمند انگلیسی بود و در سدسازی نیز اشتغال داشت. چارلز بابیج قسمت عمده ای از عمرش را بیماربود و فردی بدخلق و بی حوصله شده بود. او با وجود بیماری ، علاقه مند به آگاهی و دانستن بود و نهایتا برای مطالعه ریاضیات راهی کمبریج شد.
- بابیج در طول سالها فعالیت علمی در کمبریج در سال 1820 به اتفاق همکارانش موفق به راه اندازی انجمن اخترشناسی شد و در سال 1828 به درجه استادی در رشته ریاضیات دانشگاه کمبریج نائل گشت و برای هفت سال در این سمت فعالیت کرد توانایی ها و استعداد های او در ریاضی به وی کمک کرد ماشین حساب مشهورش را اختراع کند که پیشروی کامپیوترهای دیجیتالی امروزی شد.
پاورپوینت نظریه پردازان و مشاهیر مدیریت
- بابیج علاوه بر کتاب ”اقتصاد ماشین آلات و تولید کنندگان“ بیش از 80 کتاب و جزوه تالیف کرده است که بیشتر آنها راجع به علوم و موضوعات فنی می باشند. سرانجام بابیج در 18 اکتبر سال 1871 در لندن چشم از جهان فروبست.
- تخصص گرایی
- بابیج قلمرو وسیعی از موضوعات را در کتاب ”اقتصاد ماشین آلات و تولیدکنندگان“ مورد بحث و بررسی قرار داده که در یکی از فصل های این کتاب به اهمیت ابزارها ، مکان کارخانه و واحدها و استفاده از ماشین های حساب پرداخته است.
- یکی از ویژگی های ارائه شده توسط بابیج ، تقسیم فیزیکی و فکری کار است. بابیج در این مورد از خود سوال می کند که اگر تخصص گرایی برای کارگران کارخانه به خوبی جواب می دهد. چرا این کار را برای ریاضیدانان انجام ندهیم؟
- به اعتقاد بابیج تخصص گرایی، همچنین نوآوری ناشی تقسیم کار را ترغیب می کند. بابیج نیز همانند اسمیت معتقد است: متخصصی که در یک کار خبره می شود، به احتمال بیشتر می تواند مخترع یا مبتکر ابزار یا فرایندهایی برای بهبود کارش شود. نهایتا تخصص گرایی موجب سازگاری دقیق تر افراد با وظایفشان می شود.
- بابیج معتقد بود: با تجارت باید طبق اصول علمی رفتار نمود. او معتقد بود: منطق گرایی نه تنها در سطح کلان اقتصادی بلکه در سطح تجارت خرد نیز باعث نظم و کامیابی می شود.
- بعد از فوت بابیج کارهای او خصوصا در مورد ماشین حساب تا سال های 1940 مورد توجه کمی قرار گرفت تا اینکه دانشمند دیگر انگلیسی به نام آلن تورینگ که به اتفاق همکارانش بر روی پروژه رممز گشایی کامپیوترها در طول جنگ جهانی دوم کار می کردند، به کار قابل توجه بابیج در مورد اختراع کامپیوتر قابل برنامه نویسی پی بردند. نیمه دوم قرن بیستم نقطه عطفی در توجه به کارهای بابیج بود و در این ایام از او به عنوان پدر کامپیوتر یاد کردند
. پاورپوینت نظریه پردازان و مشاهیر مدیریت
هنری فایول و اصول علم اداره
- هنری فایول در سال 1841 در لیون فرانسه متولد شد و در مدرسه ملی معادن آموزش دید. در سال 1860 کار خود را به عنوان مهندس معدن در گروه صنعتی معادن و فلزات کمنتری آغاز کرد و از سی سالگی به بعد در پست های مدیریتی رده بالا به خدمت ادامه داد.
- اولین اقدام فایول ایجاد یک بنیه مالی برای شرکت بود که بدین منظور به جستجوی منابع مالی در مناطق مختلف پرداخت و تعدادی از شرکت های کوچک خود را ادغام نمود. این روند در سال 1892 با به مالکیت در آوردن ماشین آلات نورد آهن و فولاد شرکت دکازویل به نقطه اوج خود رسید و شرکت از ان پس نام خود را به شرکت کامنتری-فوقشامبلت- دکازویل تغییر داد. سرانجام هیآت مدیره شرکت در سال 1900 هنری فایول را که 12 سال مدیریت شرکت را بر عهده داشت به عضویت هیات مدیره پذیرفت.
-
- فایول در سال پایانی عمرش رابطه بین تیلوریسم و آنچه را که در آن زمان در فرانسه به عنوان فایولیسم معروف بود تبیین و هر گونه کوشش برای مقابل هم قرار دادن این دو تئوری را محکوم کرد. همانطور که ارویک بیان کرده است، کار تیلور و فایول اساسا مکمل یکدیگر بود. آنها هر دو مسئله پرسنل و مدیریتش را در تمام سطوح، کلید موفقیت صنعتی می دانستند و هر دو روش علمی را برای آن به کار می بردند.
فایول از کلمه اداره ( مجموعه ای از وظایف سازمانی که توسط مدیران و سرپرستان ارشد انجام می گیرد) به جای مدیریت ( فعالیتهایی که در سطوح پایین تر مدیریت انجام می گیرد) استفاده نمود که سر در گمی هایی را نیز در نوشته های انگلیسی زبان درباره ی مدیریت سبب گردید.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید