دانلود پاورپوینت شروع و اصول غذای کمکی در دوره شیرخوارگی با فرمت pptx ودر 27 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت شروع و اصول غذای کمکی در دوره شیرخوارگی
تغذيه تكميلي يعني چه؟
*افزايش تدريجي طيف وسيع مواد غذايي علاوه بر شيرمادر به برنامه غذايي شيرخوار كه، بتواند حدود يك سالگي از غذاي خانواده استفاده نمايد
* اين دسته از مواد غذايي، را غذاي كمكي به اين نوع تغذيه، تغذيه تكميلي ميگويند.
*توصيه ميشود براي همه شيرخواران در پايان شش ماهگي (پايان 180 روزگي) شروع شود.
مخاطرات زود شروع كردن غذاي كمكي؟
رغبت شيرخوار به مكيدن پستان كمتر در نتيجه كاهش ترشح و تولیدشير مادر
به دليل عدم آمادگي و تكامل دستگاه گوارش و سيستم ايمني بدن شيرخوار، سلامتي او بيشتر به خطر ميافتد
احتمال بروز آلرژي بيشتر است.
مخاطرات دير شروع كردن غذاي كمكي ؟
تاخیرآشنا شدن شيرخوار با مزه و قوام انواع غذاها
تمايل كمترنسبت به استفاده از غذاهاي جامد
ايجاد مشكلات از نظر پذيرش غذا و كاهش دريافت مواد معدني مانند «روي» و «آهن»
تاثير نامطلوب در دراز مدت بر رشد و تكامل
پاورپوینت شروع و اصول غذای کمکی در دوره شیرخوارگی
غذاي كمكي مناسب چه خصوصياتي دارد؟
غذاي كمكي بايد در حجم كم، داراي كالري مطلوب و پروتئين و ريزمغذيهاي لازم باشد.
با قوام مناسب براي سن شيرخوار، كاملاً پخته و نرم باشدبرای راحتي بلع و هضم
متناسب با عادات غذايي خانواده و مورد علاقه و ميل كودك باشد.
از مواد غذايي تازه و قابل دسترس و به روش پاكيزه و بهداشتي تهيه شود.
نمك، شكر و ادويه تند به آن اضافه نشود.
اصول بهداشتي در تهيه و نگهداري غذاي كمكي
قبل از تهيه غذا بايد مادر دست هايش را با آب و صابون بشويد.
ظرفهاي مورد استفاده، وسايل تهيه مواد اوليه غذا شسته و تميز باشند.
ظرف غذاي كودك مشخص و جدا باشد، از بشقاب ديگران غذا نخورد و بعد از هر بار استفاده، ظرف غذاي او كاملاً با آب و مايع ظرفشويي شسته شود.
قبل از غذا دادن به شيرخوار، مادر ، دست و صورت كودك را نيز بشويد.
غذاي كمكي حتيالامكان به مقدار موردنياز روزانه تهيه شود ( غذاي تازه ).
اگر غذاي تهيه شده بيشتر از مصرف هر وعده باشد براي نگهداري بايد بلافاصله در ظرفهاي تميز و كوچك كاملاً دربسته ميشود (هر ظرف براي يك وعده) ريخت و بعد از خنك شدن (يكي دو ساعت طول ميكشد) در يخچال (5-4 درجه سانتيگراد) گذاشت و نگهداري نمود.
دیدگاه خود را ثبت کنید