دانلود پاورپوینت تب مالت با فرمت pptx ودر 51 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی از متن پاورپوینت تب مالت
براساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، از میان 1709 عامل بیماریزا، 832 عامل (49 درصد) از حیوانات به انسان منتقل میشوند، عوامل ایجادکننده بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بسیار متنوع میباشد (باکتری، ویروس، قارچ، پریون و... )
بدلیل استفاده های مکرر از فرآورده های دامی در طی روز، احتمال ابتلا به این بیماریها بسیار بالاست و علیرغم تلاش بسیاری از سازمانها در کنترل این بیماریها، هنوزموجب مرگ و میر و ناتوانی بسیاری از افراد میگردند.
ازمیان 156 بیماری نوپدید شناخته شده در انسان، 114 مورد آن (73 %) از حیوانات به انسان منتقل میشوند.
بروسلوز يا بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان در ایران بوده و از هر دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی مورد توجه ویژه قراردارد.
بدیهی است قطع حلقه انتقال بیماری به انسان در گرو سلامت دام و رعایت موازین بهداشتی است
هماهنگیهای بین بخشی، مراقبت بیماری، آموزش جامعه و آموزش کارکنان بهداشتی درمانی به عنوان راهکارهای اصلی در کنترل و پیشگیری از این بیماری بشمار میروند.
بروسلوز ( بیماری تب مالت )در انسان نشان دهنده گسترش بیماری در حیوانات است. معمولاً عفونت در انسان به تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا فرآورده های آنها وابسته است .
تماس با حیوانات دچارسقط جنین و مصرف شیر آلوده یا فرآورده های آن مخاطرات اصلی می باشند .
پاورپوینت تب مالت
در سطح جهانی، اکثر موارد بروسلوز انسانی در نتیجه بروسلا ملی تنسیس اتفاق افتاده که مهاجم ترین و بیماریزاترین گونه در بین گونه های جنس بروسلا میباشد.
معمولاً عفونت ناشی از بروسلا آبورتوس در انسان خفیف تر بوده و بروسلا کنیس کم ترین تهاجم را ازبین چهارگونه برای انسان دارد و بروسلا سوئیس بیماریزایی زیادی داشته و غالباً عوارض شدیدی چون آبسه های بافتی عمقی را موجب می گردد.
عفونت های انسانی ناشی از باکتریهای بروسلا همیشه بیش از موارد مبتلا با علائم بالینی می باشد. نسبت موارد بدون علامت به بالینی بروسلوز ممکن است 8 به 1 و یا بالاتر باشد
به علت عدم وجود اطلاعات کافی از وقوع بیماری در انسان وحیوانات در بسیاری از کشورها ، یا بدلیل فقدان تسهیلات تشخیصی و گزارشی ، تخمین دقیق از میزان شیوع بروسلوز در سطح جهانی وجود ندارد .
علاوه بر این، بسیاری از موارد بروسلوز در انسان خفیف بوده یا با تظاهرات بالینی غیرمعمول همراهی شده که به درستی تشخیص داده نمیشود
در اکثر موارد ، تعریف بروسلوز حاد یا مزمن بدلیل نشانه های بالینی مختلف مطرح میشود.
گاهی شواهد سرولوژی بروسلوز در افرادی بدون تاریخچه ای از علائم بیماری دیده شده ، که بدلیل تولید آنتی بادی های ناشی از تماس با بروسلا و بدون ایجاد تظاهرات بالینی بوده است . بطور معمول این وضعیت در افرادی با سابقه تماس با حیوانات بیمار مشاهده می گردد . بدیهی است که علائم بالینی خفیف در چنین بیمارانی مورد توجه قرارنگیرد .
کنترل بروسلوز به حذف و ریشه کنی بیماری در منشاء آن ، یعنی حیوانات وابسته است
دیدگاه خود را ثبت کنید