توضیحات محصول
پاورپوینت معماری یونان
كشور يونان با مساحت تقريبي 46500 (چهل و شش هزار و پانصد كيلومتر مربع)، در جنوب شرقي اروپا و در كرانه هاي شمال شرقي درياي مديترانه قرار گرفته است. اين سرزمين از شمال به مقدونيه و بلغارستان، از شمال شرقي به تركيه، از شرق به درياي اژه، از جنوب به درياي مديترانه و از سمت شمال غربي به كشور آلباني محدود مي شود. يونان سرزميني كوهستاني است كه در انتهاي جنوبي شبه جزيره بالكان قرار دارد و قسمت اعظمي از قسمت جنوبي اين شبه جزيره در دريا پيش رفته است. اين سرزمين پوشيده از رشته كوه هاي فراواني است كه به علت كوهستاني بودن، قابل سكونت و مستعد براي فعاليت هاي كشاورزي است .
بر اساس تقسيمات جغرافياي تاريخي، يونان باستان سه ناحيه مهم را در بر مي گرفته است:
- بخش جنوبي شبه جزيره بالكان.
- جزاير واقع در درياي اژه، معروف به جزاير ايوني.
- كرانه هاي غربي آسياي صغير كه در تاريخ اقتصادي و اقتدار سياسي يونان اهميت فوق العاده اي داشته اند.
- جزاير واقع در درياي اژه:
قسمت عمده اي از سرزمين يونان باستان از جزاير متعددي كه شمار زيادي از آنها در درياي اژه قرار دارند و معروف به جزایر ایونی هستند، تشكيل شده است. جزایری از جمله
کرت، کوپرس (قبرس)، مجموعه جزایر سیکلاد، مجمع الجزاير اسپوراد، در این دریا قرار دارند.
كرانه هاي غربي آسياي صغير:
ساحل غربي آسياي صغير معروف به فريژي هلس پونتي (Phrygie Hellespontique) است كه پايتخت آن شهر معروف تروا بوده و يكي از مراكز عمدة تمدن قديم محسوب مي شده است. از ميان ديگر شهر هاي يوناني در محدودة آسياي صغير، مي توان به ليدي و كاري اشاره كرد.
باستان شناسی یونان نیز مانند سایر کشور ها، دارای یکصد سال عمر است. هنر یونان را تنها نباید در سرزمین اصلی آن جستجو کرد زیرا با گسترش متصرفات یونان در دوره اسکندر و نفوذ هنر یونان در کشور های مفتوحه و علاقه ای که یونان در
هلنیزه کردن دنیای آن زمان داشت، موجب گردید که هنر یونان در مقیاس وسیعی گسترش یابد. این هنر در سرزمین های متصرفه، با ترکیب هنر بومی و محلی، رنگ تازه ای گرفت که نه شیوه خالص یونانی در بر داشت و نه چندان هنر محلی بود بلکه هنر کاملاً
التقاطی بود. البته در ایران نفوذ هنر یونانی پیش از دوره اسکندر، در زمان هخامنشی به خوبی دیده می شود. ؟
با از بین رفتن نفوذ سیاسی یونان بر کشور های متصرفه، هنر محلی این کشور ها با کیفیت بهتری جای هنر یونانی را گرفت.
در سال 1886م ، یک تاجر آلمانی به نام
هانریش شلیمان، Heinrich Schliemann، با مطالعه کتب و افسانه های یونانی تصمیم به یافتن سرزمین های قدیمی یونانی کرد. در این زمان بود که باستان شناسی یونان متولد شد. شلیمان با مطالعه آثار هومر، تصمیم گرفت، تروا و میسن را بیابد. شهر تروا در اشعار هومر با نام
ایلیون آمده است. وی در محل تروا ، 9طبقه فرهنگی را یافت که طبقه 6 را با توجه به اشیاء ارزنده آن و مقایسه با گفته های هومر، شهر تروای داستان ایلیاد دانست.
این شهر باستانی از سال 1600 تا 1200ق.م فعال بوده و بعد از این تاریخ بر اثر آتش سوزی از بین رفته است. شلیمان برای اطمینان از کلوش های خود در شهر میسن نیز به کاوش پرداخت تا مرکز پادشاهی آگاممنون را کشف کند.
تمدن های اژه ای: تمدن هایی که در
طی هزاره سوم قبل از میلاد و قبل از پیدایش تمدن های خاص یونانی در تقاط مختلف دریای اژه ای بوجود آمد.
.1
تمدن کرتی (مینوسی) (1200-3000ق.م)
- تمدن میسنی
- تمدن سیکلادی (2600 تا 1100 ق.م میلاد )
ویژگی های هنر مینوسی:
آثار یافت شده از این تمدن به طور ناگهانی ظاهر شدند و در مدت کوتاهی از میان رفتند. احتمالاً یک عامل خارجی در از بین رفتن این تمدن دخیل بوده است. طبیعت هنر مینوسی آمیخته به شادی و آکنده از حرکات موزون است و در هیچ یک از آثار هنری اشاره ای به تهدید ها و جنگها نشده است. در دوران اولیه این تمدن، یعنی در هزاره سوم قبل از میلاد، ساکنان این جزیره هنوز در مرحله روستا نشینی قرار داشتند. اما تحول هنری کرت در هزاره دوم قبل از میلاد رخ داد. در این دوره بود که تمدن شهر نشینی پیشرفته ای بوجود آمد که با مناطقی همجوار مانند مصر روابط تجاری برقرار کرد. هسته مرکزی این تمدن کاخ های کنوسوس، فایستوس و گورتین بود. این کاخ ها در 1450 ق.م به یکباره نابود شدند.
کاخ کنوسوس:
این کاخ مهمترین کاخ کرت است و مربوط به مینوس شاه می باشد. در افسانه تزئوس و مینورتور چنین آمده است که مینوس پادشاه جزیره کرت در کاخ باشکوهی فرمانروایی می کرد. این کاخ آنقدر اتاق تو در تو داشت که در افسانه ها به معبد هزار خم مینورتور معروف شد. مینوس دستور داده بود که هر ساله تعدادی از جوانان آتن را برای قربانی شدن به غار هیولای مینورتور ببرند. اما یک پهلوان آتنی به نام تزئوس به تنهایی وارد غار شد و هیولا را کشت.
در اوایل قرن 19م ، آرتور اوانس بقایای کاخ کنوسوس را در جزیره کرت یافت.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید