بدون اغراق کامل ترین گزارش کار در مورد آونگ ساده همراه با تمامی محاسبات و نمودار های مورد نیاز تو اینترنته. این گزارش کار سه نفری نوشته شده که خود این نشون دهنده میزان دقت در نگارش گزارش کاره و نمره ای هم که گرفته شده +A است.
قسمتی از گزارش کار:
هدف: مطالعه حرکت نوسانی ساده و اندازه گیری g
خطا ها:
نباید در آزمایشگاه به گلوله ها ضربه وارد کرد چون در این حالت گلوله ها دارای سرعت اولیه میشوند همچنین نبایدگلوله را بیش از اندازه منحرف کرد چون اگر بیشتر باشد زمان سنج زمان 30 نوسان گلوله را بیشتر از حالت عادی نشان میدهد.
نتایج:
الف) عامل نوسان آونگ مولفه نیرو وزن است .
ب) جرم آونگ بر دوره نوسانات تاثیری ندارد .
شرح آزمایش:
آونگ ساده را آماده میکنیم. برای این منظور تکیه گاه(میله ای فلزی که یک سر آن نیم تخت است) را در بالاترین نقطه پایه ثابت به کمک گیره نصب می کنیم. نخی به طول حدود 100 سانتی متر را به حلقه آلومینیومی متصل کرده، انتهای دیگر نخ را به گلوله آونگ وصل می کنیم. دستگاه تایمر کنتور را با دکمه ON روشن کرده و با استفاده از دکمه RESRT صفرمی کنیم. دکمه SET را می زنیم تا قسمت COUNT شروع به چشمک زدن کند. با استفاده از دو دکمه UP و DOWN تعداد نوسانات را روی 30 تنظیم می کنیم و دوباره دکمه SET را می زنیم تا تعداد نوسانات ثبت شود. آونگ را کمی )زاویه کمتر از 6 درجه( از وضعیت تعادل منحرف کرده و رها می کنیم تا شروع به نوسان کند. بعد از چند ثانیه دکمه START را می زنیم. زمان سنج تایمر کنتور که دقت آن0.001 ثانیه است زمان این تعداد نوسان رابرای ما مشخص می کند. حال با استفاده از رابطه T= زمان یک دوره تناوب را محاسبه می کنیم. طول آونگ را تغییرداده و آزمایش را بار دیگر تکرارمی کنیم. با محاسبه زمان تناوب برای هر حالت مقدار g را می یابیم و از روی آنها مقادیر شتاب گرانشی میانگینرا محاسبه می کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید