توضیحات محصول
پاورپوینت چگونگی ارزیابی توان اکولوژیکی محیط زیست
قسمتی ازمتن پاورپوینت
ارزیابی و طبقه بندی سرزمین
ارزیابی توان اکولوژیکی محیط زیست/ سرزمین، مرحله میانی فرایند آمایش سرزمین یا برنامه ریزی محیط زیست است(بازینسکی 1985). در واقع ارزیابی سرزمین اطلاعات اساسی برای مرحله دوم آمایش سرزمین که شامل انتخاب متناسب ترین استفاده از سرزمین و نظام مدیریت است، را فراهم می نماید، زیرا هدف آمایش سرزمین تعیین نتایج فیزیکی، بیولوژیکی و اقتصادی اجتماعی انتخاب متناسب ترین و ممکن ترین نوع کاربری سرزمین در یک تکه از سرزمین ( منطقه برنامه ریزی) است. در راستای برآورده کردن این هدف،ارزیابی توان اکولوژیکی سرزمین/ محیط زیست در تعیین نتایج فیزیکی و بیولوژیکی (اکولوژیکی) انتخاب یاده شده نقش دارد. از این قرار، ارزیابی سرزمین شامل پیش بینی ( براساس تجربیات محلی) یا سنجش( براساس استنتاج اطلاعات بدست آمده از محل و یا جای دیگر) کیفیت سرزمین برای یک کاربری خاص از نظر تولید ( محصول یا ظرفیت برد) ، آسیب پذیری (فرسایش، آلودگی، کاهش تنوع گونه ای) و نیازمندیهای مدیریت است.
ویژگیهای مدلهای اکولوژیکی ایران:
1- برای هر کاری (به استثنای کشاورزی و مرتعداری) یک مدل جداگانه تهیه شده است.
2- مدلهای اکولوژیکی برای ارزیابی چند عامله( فصل ششم) ساخته شده اند.
3- مدل های اکولوژیکی بودن چند رخداد را در واحد زیست محیطی دال بر داشتن توان سرزمین برای کاربری مورد نظر به حساب می آورند.
4- مدلهای اکولوژیکی بر این قاعده متفق القول هستند که برای نمایش بهترین توان سرزمین، داشتن وضعیت بهینه در پارامترها اکولوژیکی سرزمین شرط لازم است.
5- شرط اساسی تعیین توان با این مدلها، در نظر گرفتن توان طبیعی محیط بدون انجام اصلاحات است. به عبارت دیگر این مدلها توان طبیعی محیط یا توان بالقوه را نشان می دهند.
6- مدل های اکولوژیکی در عین نشان دادن توان سرزمین، درجه مرغوبیت توان را نیز نشان می دهند ( طبقه بندی سرزمین). از این رو با استفاده از مدلهای اکولوژیکی ایران، ارزیابی و طبقه بندی سرزمین توأم انجام می پذیرد
7- طبقه بندی توان در مدلهای اکولوژیکی نسبت به شرایط تمامی ایران ساخته شده است نه نسبت به شرایط محلی یک منطقه و یا آبخیز
مدل اکولوژیکی کاربری جنگلداری
این مدل برای نشان دادن توان و درجه مرغوبیت(طبقه بندی) سرزمین برای انجام کاربری جنگلداری در جنگلهای طبیعی به طور عام و جنگلهای دست کاشت، به طور خاص است.
طبقه یک
سرزمین هیچ گونه محدودیتی برای رشد جنگل تجارتی ندارد.
گردایشی از ویژگی های زیر در یگان زیست محیطی برقرار است.
üارتفاع از سطح دریا در نیمرخ شمالی البرز: صفر تا 1000 متر
üدرصد شیب: صفر تا 25
üبافت و نوع خاک: خاک قهوه ای نیمه مرطوب جنگلی با افت رسی لومی
üشرایط زهشکشی خاک: خاک قابل نفوذ با زهکشی متوسط تا کامل
üعمق خاک: عمیق
üساختمان خاک: خاک با دانه بندی ریز تا متوسط بدون سنگریزه و تحول یافته
üدرجه حاصلخیزی خاک: عالی
üرویش سالانه در هکتار درختان: بیش از 6 متر مکعب
üدرصد تراکم پوشش گیاهی: بیش از 80
üگونه های درختی جامعه/ تیپ گیاهی: شاخص رشد خیلی زیاد و چوب تجارتی با ارزش درجه یک
üاقلیم سرزمین این طبقه در فصل رشد دمای خیلی زیاد ندارد که تبخیر و تعرق را به خطر اندازد. سنگ مادر این طبقه می تواند سنگ آهک یا سنگ رس باشد.
...
بیشتر
دیدگاه خود را ثبت کنید