دانلود پاورپوینت زندگی نامه شهریار با فرمت ppsx ودر 16 اسلاید قابل ویرایش
فهرست
زندگی نامه
عشق وشعر
درمورد مقدمه حیدر بابا سلام
اثار
وغیره
قسمتی از متن پاورپوینت زندگی نامه شهریار
زندگی نامه
شهریار در سال ۱۲۸۵ خورشیدی در شهر تبریز متولد شد. دوران کودکی را -به علت شیوع بیماری در شهر- در روستاهای قایش قورشاق و خشگناب بستانآباد سپری نمود. پدرش «حاج میرآقا بهجت تبریزی» نام داشت که در تبریز وکیل بود. پس از پایان سیکل (راهنمایی) در تبریز، در سال ۱۳۰۰ برای ادامه تحصیل از تبریز عازم تهران شد و در مدرسه دارالفنون تا سال ۱۳۰۳ و پس از آن در رشته پزشکی ادامه تحصیل داد.
حدود شش ماه پیش از گرفتن مدرک دکتری بهعلت شکست عشقی و ناراحتی خیال و پیشآمدهای دیگر ترک تحصیل کرد. پس از سفری چهارساله به خراسان برای کار در ادارهٔ ثبت اسناد مشهد و نیشابور، شهریار به تهران بازگشت. در سال ۱۳۱۳ که شهریار در خراسان بود، پدرش حاج میرآقا خشگنابی درگذشت. او بهسال ۱۳۱۵ در بانک کشاورزی استخدام و پس از مدتی به تبریز منتقل شد. دانشگاه تبریز شهریار را یکی از پاسداران شعر و ادب میهن خواند و عنوان دکترای افتخاری دانشکده ادبیات تبریز را نیز به وی اعطا نمود.
پاورپوینت زندگی نامه شهریار
عشق و شعر
وی اولین دفتر شعر خود را در سال ۱۳۱۰ با مقدمه ملکالشعرای بهار، سعید نفیسی و پژمان بختیاری منتشر کرد. بسیاری از اشعار او به فارسی و زبان ترکی آذربایجانی جزء آثار ماندگار این زبانهاست. منظومه حیدربابایه سلام که در سالهای ۱۳۲۹ تا۱۳۳۰ سروده شدهاست، از مهمترین آثار ادبی ترکی آذربایجانی شناخته میشود علاوه براستادی درشعروی استادسه تارهم بود..
تندیس شهریار در دل صخرههای کوه عون بن علی. ساخته شده توسط سیامک و سعید اولاد دمشق در سال ۱۳۹۳ خورشیدی
هنر شهریار
استاد دانشمند دکتر منوچهر مرتضوی در مقدمه (حیدر بابا سلام) با جملاتی زیبا و مجمل چکیده افکار، سبک و شگرد کار شهریار را به خوبی نشان داده است و هنر بزرگ او را به حق و شایسته در این چهار زمینه می داند :
.1غزل های از دل برامده لا جرم بر دل نشیند او .2ابداع تابلو های رنگین و توصیفی مثل تخت جمشید، مولانا در خانقاه شمس، زیارت کمال الملک. .3خلق و ابداع آثار عاطفی پر احساس مانند: ای وای مادرم، حیدر بابا، پیام به انیشتن، صبا میمیرد، کودک و خزان، دختر گل فروش. .4انتخاب و استخدام لغات و تعبیرات عامیانه و پیاده کردن، آنها در شعر که این مهم در غزل ها، قصاید و هم در شاهکار کم نظیر،« حیدر بابا » کاملاً مشهور است.
دیدگاه خود را ثبت کنید