دانلود پاورپوینت درس نهم دین و زندگی (2) پایة یازدهم با فرمت pptx ودر 45 اسلاید قابل ویرایش
قسمتی ازمتن پاورپوینت درس نهم دین و زندگی (2) پایة یازدهم
مقدمة درس
دورة امامت امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) با غیبت کوتاهی شروع شد که 69 سال به طول انجامید. پس از آن، غیبتی طولانی آغاز شد که تاکنون ادامه دارد.
در این درس می خواهیم بدانیم:
1. علت غیبت امام زمان (عج) چیست؟
2. ایشان در دوران غیبت، چگونه پیروان خود را هدایت و یاوری می کنند؟
3. ما در دوران غیبت چه مسئولیت هایی داریم؟
زندگی امام عصر (عج) پیش از امامتشان چگونه بود؟
حضرت مهدی (عج)، دوازدهمین امام ما، در سپیده دم جمعه، نیمة شعبان سال 255 ﻫ.ق. در «سامرا» متولد شد و تا سال 260 ﻫ.ق. در کنار پدر بزرگوارش زندگی می کرد. امام حسن عسکری (علیه السلام) در این مدت، ایشان را از گزند حاکمان عباسی که تصمیم بر قتل وی داشتند، حفظ نمود و با آن که در محاصرة نیرو ها و جاسوسان حاکمان بود، ایشان را به بعضی از یاران نزدیک و مورد اعتماد خود نشان می داد و به عنوان امام بعد از خود معرفی می کرد.
زندگی امام عصر (عج) پس از امامتشان چگونه ادامه یافت؟
پس از شهادت امام حسن عسکری (ع) در سال 260 ﻫ.ق. ، امامت امام مهدی (عج) آغاز شد. آن حضرت از ابتدای امامت خود که تاکنون ادامه دارد، دو غیبت داشته است. اول غیبتی که تا سال 329 ﻫ.ق. طول کشید و «غیبت صغری» نامیده می شود. امام در این دوره، با این که زندگی مخفی داشت، اما از طریق چهار نفر از یاران صمیمی و مورد اعتماد، پیوسته با پیروان خود در ارتباط بود و آنان را رهبری می کرد. این چهار شخصیت بزرگوار به «نواب اربعه» و «نواب خاص» معروف بوده اند.
شش روز مانده به درگذشت آخرین نایب، امام عصر (عج) برای ایشان نامه ای نوشت و فرمود: به فرمان خداوند، پس از وی جانشینی نیست و مرحلة دوم غیبت آغاز می شود. به دلیل طولانی بودن این دوره از غیبت، آن را «غیبت کبری» می نامند.
نقش مردم جامعه در شهادت امامان چه بود؟
درست است که حاکمان بنی امیه و بنی عباس، ظالمانه و غاصبانه حکومت را به دست گرفته بودند و عاملان اصلی به شهادت رساندن امامان بودند، اما بیشتر مردم تسلیم این حاکمان شده بودند و با آنان مبارزه نمی کردند و وظیفة امر به معروف و نهی از منکر را انجام نمی دادند. اگر مردم آن دوره با این حاکمان ظالم، مبارزه می کردند، خلافت در اختیار امامان قرار می گرفت و آن بزرگواران، بیش از پیش مردم را به سوی توحید و عدل فرا می خواندند و جامعة بشری در مسیر صحیح کمال پیش می رفت.
دیدگاه خود را ثبت کنید