ورود دیجیتال مارکتینگ به هتلداری
خوشرویی در بازاریابی مثل فروختن شکلات در مراکز خرید شلوغ است. هر مشتری سلیقه متفاوتی دارد. تعداد زیادی از بازاریابان هتل در آخرین روند جهانی بازاریابی محتوایی گرفتار میشوند. اغلب این علل سبب میشود هتلداران دربارهی بودجه بازاریابی و استراتژی های پیچیده بیش از حد فکر کنند. اکنون زمان آن رسیده که عقب نشینی کنیم و روی اصول اولیه تمرکز کنیم. چرا که دیجیتال مارکتینگ علاوه بر اثربخشی و کارایی بالایی که دارد از قابلیت ساده سازی بالایی نیز برخوردار است.استفاده از ابزارها و روش های دنیای دیجیتال، برای انجام فعالیت های بازاریابی است. در واقع دیجیتال مارکتینگ قسمت مهمی از فعالیت های بازاریابی است که می توان با آن با تکیه بر فناوری های دیجیتال و اینترنت به کاربران آنلاین با کمترین هزینه وبیشترین بازدهی دسترسی پیدا کرد.
ستراتژی هتلهای ایرانی در برابر حضور برندهای معتبر خارجی در بازار ایران
در وضعیت کنونی، به خاطر کافی نبودن تعداد تخت مورد نیاز در ایران، در دوران پرتقاضا هتل های بدون برند و بدون برنامه در بازاریابی تنها در دوره های خاص ضریب اشغال بالایی را شاهد هستند. در حال حاضر تنها در دورههای کم استقبال سال که مسافران کمتری به هتلها مراجعه میکنند، رقابتی برای جذب مشتری در بین هتلهای ایرانی شکل میگیرد.
اما با ورود برندهای بین المللی هتلهای زنجیرهای به بازار ایران و تامین تعداد تخت مورد نیاز بازار، هتلهای ایرانی بی شک دچار مشکل خواهند شد و برای ماندن در بازار گردشگری معمولا دو استراتژی را در پیش رو خواهند داشت؛ استراتژی اول این است که هتلهایی مانند هتل استقلال باید به شکل صحیح برند سازی کنند و استراتژی دوم برای نبرد در مقابل برندهای خارجی شکستن قیمت است.
استراتژی هتلهای ترکیهای
هنگامیکه هتلهایی مانند Hilton، Sheraton و… وارد بازار گردشگری ترکیه شدند، هتلهای قدیمی ترکیه که برای گردشگر خارجی شناختهشده نبودند، قیمت خود را بهالاجبار کاهش دادند. در تحقیقی که توسط میتهات و فوسون دینچر در ترکیه انجام شد، مشخص شد در دهه ۹۰ در زمان ظهور همه جانبه برندهای خارجی در عرصه هتل و اقامت، بیش از ۶۰ درصد هتلهای ۵ ستاره ترکیه فاقد واحد بازاریابی، برنامه آموزش کارکنان، زیرساخت مناسب فنی و مدیریت علمی در فرآیندهای هتلداری بودند. به همین دلیل دو راه بیشتر برایشان باقی نماند یا خارج شدن از طبقه برندهای با کیفیت و بالطبع کاهش یافتن قیمت، و یا این که با استفاده از مشاوران و شرکت های مدیریتی در زمینه هتلداری با هتلداری علمی و خلق برند به رقابت با برندهای خارجی بپردازند. برای نمونه برندهایی مانند باروت، تیتانیک، ددمان و دیوان که با روش صحیح برندسازی و مدیریت کردند؛ توانستند به رقابت با برندهای خارجی بپردازند تا گردشگران همان تجربه ای را داشته باشند که هنگام مراجعه به هتل های خارجی دارند. البته هتلهای گروه سومی نیز در ترکیه بودند که برند سازی کردند و برای این که بتوانند با برندهای خارجی در تمام عرصه ها رقابت کنند، در خارج از کشور ترکیه نیز شعبه هایی زدند. نمونه موفق این استراتژی، هتلهای زنجیرهای Rixos است که پس از جا انداختن برند خود در ذهن مخاطبان، شروع به جذب هتلهایی کردند که شرایط مناسبی را داشتند تا بهعنوان شعبه Rixos فعالیتهای خود را ادامه دهند؛ بهعبارتیدیگر از روشی شبیه فرانچایز با مدیریت
مقوله برند سازی داخلی نیز در هتلهایی مانند استقلال بسیار حائز اهمیت است و هتلها باید در تلاش باشند هویت و جوهره برند را به خوبی به کارکنان خود انتقال دهند؛ بهعنوان نمونه هتل Ritz carlton در هتلهای سطح بالای خود از افراد تحصیلکرده استفاده کرده است و حتی گارسونهای این هتل، دارای مدارکی در سطح کارشناسی ارشد هستند و آموزشهای خیلی خاصی میبینند. شعار این هتل در برند سازی داخلی خود تحت عنوان «ما خانمها و آقایانی هستیم که به خانمها و آقایان دیگر خدمات میدهیم» است؛ بهعبارتدیگر این هتل شغل کارمندان خود را پایینتر از مشتریان خود نمیبینند و بر این باورند که تنها کارکنان با شخصیت هستند که می توانند خدماتی در خور و ارزشمند را به مشتریان با ارزش این هتل ارائه کنند.
لازم به ذکر است که فعالیتهای بازاریابی برند برای هتل بسیار خلاقانه، وسیع و متنوع است. بنابراین هتلها حتما نیاز به دپارتمان برند و بازاریابی دارند تا بتوانند ارزش برند و در نهایت درآمد خود را بدون هراس از نوسانات بازار افزایش دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید