این پاورپوینت با موضوع سیستم اطلاعاتی جی ا اس 54 اسلاید با عناوین
مقدمه
GIS چیست؟
توانايي سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي
الگو (Pattern)
كاربرد جی آ اس
عوامل مؤثر متعددي در پيشرفت GIS
تقسیم بندی اطلاعات يك سيستم GIS
ويژگيهاي يك سيستم اطلاعات جغرافيايي
تعریف جامع و کاربردهای GIS
تعریف پايگاه GIS شهري
كاربردهاي سيستم اطلاعات جغرافيايي در برنامه ريزي شهري
كاربرد GIS در زمينه مهندسي
عمده ترين پروژه ها GIS در زمينه مهندسي
سخن آخر
منابع
مقدمه
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ساز و کاری جهت ذخیره ، مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی مهیا می سازد و جهت کار همزمان با اطلاعاتی که وابستگی مکانی (جغرافیایی) و توصیفی دارند، طراحی شده است.
تعریف بالا یک تعریف کلی, با متغیرهای فراوان جهت این سیستم میباشد که شاید درک این سیستم را کمی سخت نماید, در زیر سعی میشود با مثالهایی, تعریفی ساده تر از این سیستم بسیار پرکاربرد نمود.
GIS چیست؟
سيستم اطلاعات جغرافيايي يا GISیک سیستم کامپیوتری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع اوری وذخیره و نمایش اطلاعات جغرافیایی را دارد. GISيك سيستم رايانه اي است كه امكان دسترسي و كاربري همزمان از چند موضوع را به دست مي دهد. اين سيستم مي تواند با روي هم انداختن (Overlay)نقشه هايي با موضوعات مختلف از يك منطقه، امكان بررسي همه جانبه آن منطقه را موجب سازد.
اين سيستم ها قادر هستند عمليات مختلف فضايي، ارتباطي، پردازش و مديريت داده ها را انجام دهند.
چنين ويژگي هايي موجب شده است GIS به عنوان ابزاري كه توانايي تصميم گيري را افزايش مي دهد، شناخته شود.
توانايي سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي
با توجه به مسائل طرح شده توانايي سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي عبارتست
انجام عمليات فضايي
در يك سيستم اطلاعات جغرافيايي امكان تحليل همگاني و فضايي
عوارض و روابط ميان آنها،بر اساس مختصات جغرافيايي وجود دارد.
ارتباط و پيوند انواع اطلاعات
در يك سيستم اطلاعات جغرافيايي امكان پيوند ميان مجموعه هاي گوناگوني ازاطلاعات جغرافيايي با اهداف مختلف تحليلي وجود دارد.
ذخيره اطلاعات نقشه اي
در يك سيستم، امكان ذخيره انواع نقشه هاي شماتيك به شكل فايل هاي كامپيوتري وجود دارد به طوري كه قابل استفاده براي تلفيق و تحليل كامپيوتري مي باشند. سئوالاتي كه سيستم اطلاعات جغرافيايي قادر به پاسخ گوئي مي باشد
كاربردهاي سيستم اطلاعات جغرافيايي در برنامه ريزي شهري
تهيه بانك اطلاعات مكاني
معمولاً در اكثر سازمانها، سرمايه گذاري زيادي براي جمع آوري و حفظ داده ها مي شود. GIS همانند اهرمي است كه به اين سرمايه گذاري كمك مي كند. GIS، سيستم اطلاعات جغرافيايي انعطاف پذير و با ثباتي براي تكميل و ذخيره سازي اطلاعات مكاني است كه كارشناسان و مديران برنامه ريز براحتي به تجزيه و تحليل اطلاعات وارائه نتايج كار خود در قالب نقشه بپردازند.
تهيه نقشه هاي موضوعي شهري دقيق
با استفاده از نرم افزارهاي GIS كه داراي ابزار كارتوگرافي سطح بالايي هستند مي توان در تهيه نقشه هاي تخصصي در امور مختلف شهري و با كيفيت بالا سود جست و مي توان نقشه هاي جذ ابي بدست آورد كه درارتباط فعال با داده هاي باشند كه مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته اند.
هدايت و برنامه ريزي توسعه شهري
توسعه شهري داراي اهميت ويژه است كه همواره ساير مسائل را تحت الشعاع قرار دهده است. اركان اساسي شهرها بر توسعه استوار است. و به همين دليل اطلاعات توسعه و مديريت برنامه ريزي شهري مهم ترين بخش سيستم اطلاعات جفرافيايي را تشكيل مي دهد.
كاربرد GIS در زمينه مهندسي
كاربرد GIS در زمينه مهندسي حمل و نقل بعلت ماهيت توزيع شده « لزوماً فضايي » از داده هاي مربوط به حمل ونقل و نياز به انواع تحليل ها در سطح شبكه و تحليل آماري امروز بيش از بيش اهميت يافته است.
اولين تلاش در استفاده از سيستمهاي اطلاعات جغرافيايي در حمل و نقل در سال 1990 در آمريكا در سال 1990آغازشد و در سالهاي بعد در كشور انگليس و اخيراً در كشور هند مورد استفاده قرار گرفته است كه متاسفانه دركشورمان ايران چندان موردتوجه قرار نگرفته است.
دراستفاده سيستمهاي اطلاعات جغرافيايي درمبحث حمل و نقل معمولاً از دو نرم افزار استفاده میکنند
و.....
دیدگاه خود را ثبت کنید