با پیشرفت چشمگیر علم الکترونیک ، تراکم پایه های قطعات در سطح بیشتر شده و در نتیجه نحوۀ مونتاژ هر نسل قطعات نسبت به نسل قبل متفاوت است. تراکم پایه های قطعات باعث شده که بردهای مدار چاپی کوچکتر شده و قطعات به یکدیگر نزدیک شوند. در نتیجه بطور کلی مونتاژ هر نسل بردها نسبت به نسل قبل متفاوت است. در نتیجه آموزش لحیم کاری حرفه ای یوبرد نیز متاثر از این تغییرات نبوده است.
چرا آموزش لحیم کاری قطعات الکترونیکی ؟ آیا من نیاز به آموزش لحیم کاری دارم؟
پاسخ به این سوال بسیار مهم را در پروسه زیر بررسی کنیم و در نهایت می بینیم که آیا نیاز به آموزش لحیم کاری داریم یا خیر. در ابتدا مراحل آموزش لحیم کاری و مونتاژ قطعات الکترونیکی را ببینیم که بصورت زیر است:
مرحله ۱ :
دانش نسبت به ابزار لحیم کاری ، پکیج قطعات الکترونیکی و مونتاژ قطعات الکترونیکی با پکیج های THD به عنوان شروع آموزش لحیم کاری
مرحله ۲ :
مونتاژ و لحیم کاری برخی قطعات الکترونیکی SMD
مرحله ۳ :
لحیم کاری قطعات الکترونیکی SMD در پکیج های متراکم تر (بطور مثال پکیج های BGA)
[caption id="attachment_59563" align="alignnone" width="380"]
مونتاژ و لحیم کاری[/caption]
پیرامون مراحل فوق دو موضوع مهم مطرح می شود :
مورد ۱ : در هریک از مراحل فوق چطور لحیم کاری کنیم که از ۱۰۰ عدد برد مدارچاپی PCB مونتاژ و لحیم کاری شده کمتر از ۲ درصد خطا داشته باشیم؟
شاید در نحوه لحیم کاری قطعات الکترونیکی برای یک عدد PCB ، اهمیت زیادی نداشته باشد که چند درصد خطا داشته باشیم. بخصوص اگر مونتاژ آن برای ما ساده باشد. اما وقتی قرار هست به زمینه تولید محصولات الکترونیکی به عنوان یک حرفه نگاه کنیم ( بطور مثال خدمات مونتاژ مدارات الکترونیک) این موضوع اهمیت پیدا می کند.
چرا که اگر بصورت اصولی و با درصد خطای کم این کار را انجام ندهیم، حداقل ضرر آن این است که به همان نسبت خطا، از سود پروژه کسر خواهد شد و ... .
مورد ۲ : آیا دانش ما نسبت به لحیم کاری، تاثیری در طراحی برد مدار چاپی دارد ؟
شاید برایتان پیش آمده باشد که در زمان طراحی PCB باتوجه به اینکه دانش خوبی نسبت به مونتاژ و لحیم کاری ندارید ، مجبور به استفاده از قطعاتی که راحت تر مونتاژ می شوند شده باشید. بطور کلی طراحی شما متاثر از دانش شما نسبت لحیم کاری شده است. هرچه نسبت به دنیای امروز قطعات الکترونیکی و مونتاژ و لحیم کاری آنها دانش بیشتری داشته باشیم، می توانیم طراحی برد مدار چاپی PCB بهتری داشته باشیم.
حال با بررسی موارد فوق پاسخ به سوال «آیا من نیاز به آموزش لحیم کاری دارم؟» را می توانیم ارائه کنیم. اگر ۳ مرحلۀ مذکور را در حد مطلوب در موارد ۱ و ۲ تسلط داریم، نیاز به آموزش لحیم کاری نداریم. در غیر این صورت می توان مهمترین قدم بعدی یک طراح سیستم های الکترونیکی را « آموزش لحیم کاری و مونتاژ قطعات الکترونیکی» دانست.
مهارت مونتاژ صحیح قطعات الکترونیکی اهمیت بالایی دارد. از این مهارت می توان برای مونتاژ محصولات خود و یا به عنوان یک حرفه برای مونتاژ محصولات سفارشی استفاده کرد.
ابزار
ابزارها و روش های مختلفی برای مونتاژ بوجود آمده است. برای انجام مونتاژ صحیح در کمترین زمان و هزینه ، باید انواع ابزار موجود را شناخته و بهترین روش را متناسب با شرایط پروژه انتخاب کنیم. شاید در کاری تصور کنیم که ۵۰ درصد آن سود ما است. اما چنانچه روش صحیح را انتخاب نکنیم، امکان دارد علاوه بر اینکه هیچ سودی حاصل نشود، زمان بیشتری صرف شده و همچنین یک مبلغی بابت جبران آن بپردازیم.
انتخاب صحیح ابزار و روش مونتاژ نیاز به دانش پیشین در این زمینه دارد. در آموزش مونتاژ و لحیم کاری قطعات الکترونیکی یوبرد با ترکیبی از فیلم آموزش لحیم کاری و کلاس آنلاین رفع اشکال این موارد تشریح شده است.
چرا آموزش مونتاژ و لحیم کاری قطعات الکترونیکی یوبرد ؟
هدف یوبرد تدارک دیدن آموزشی جامع و استاندارد برای مونتاژ و لحیم کاری قطعات الکترونیکی از شروع به کار تا قطعات متراکم در انواع روش ها است. در ادامه با ارائه ویژگی های آموزش مونتاژ و لحیم کاری قطعات الکترونیکی یوبرد، این موضوع را متوجه می شویم.
مونتاژ و لحیم کاری اصولی
در این آموزش صرفا مونتاژ یک قطعه مدنظر نیست. روش های مختلف مونتاژ بررسی شده و بهترین روش آن ارائه می شود. بطور مثال در یک قطعه BGA با استفاده از هویه و سیم قلع ، هویه و خمیر قلع، هیتر و خمیر قلع، ترکیب هویه و هیتر ، دستگاه Reflow Oven و خمیر قلح مونتاژ می شود. و مزایا و معایب هر روش در کاربردها تشریح می شود.
نکات مطرح شده باتوجه به استانداردها
شاید دیدگاه هر شخص در رابطه با مونتاژ با نظر دیگری متفاوت باشد. همچنین امکان دارد پس از مونتاژ در زمان تست ، مدار مشکلاتی داشته باشد یا اینکه در آینده مشکلاتی برای آن پیش بیاید. در این میان باید که پاسخ را در استانداردهای IPC یافت. در آموزش مونتاژ و لحیم کاری قطعات الکترونیکی یوبرد، استانداردهای IPC در زمینۀ مونتاژ بررسی می شود. این مورد باعث خاطر جمعی دانشپذیران از اینکه این مطالب طبق استاندارد بیان شده و سلیقه ای نیست ، می شود. نمونه ای از بررسی استانداردهای IPC در لینک « استاندارد IPC در مونتاژ پین هدر Pin Header روی برد مدار چاپی PCB » ارائه شده است.
جامعیت
در این آموزش تمامی مطالب مربوط به مونتاژ انواع قطعات الکترونیکی از قطعات THD تا پکیج های قطعات امروزی بررسی می شود. همچنین برای مونتاژ انواع پکیج ها از روشهای مختلف استفاده شده و همچنین تفاوت و مورد استفاده هر روش بیان می شود. کار مونتاژ قطعات الکترونیکی در منزل با استفاده از هویه و هیتر و با استفاده از دستگاه های قدرتمند در این آموزش بررسی می شود.
همچنین آموزش مونتاژ و دمونتاژ قطعات smd و دیگر قطعات نیز در این آموزش انجام می شود. باتوجه به سرفصل ها می توان این آموزش را جامعترین آموزش مونتاژ قطعات الکترونیکی دانست.
دیدگاه خود را ثبت کنید